Sazan, insanı rahatlatır

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Güzel dileklerin için teşekkür ederim abim

2. LevTolsToy

LevTolsToy Mucip Kına

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    25gr kayabalığı
    Sevgili kardeşlerim, av da güzel olmuş, sonuçta. Sazanın yaşamak için verdiği mücadeleye saygı duymak lazım. Sanırım bu görüntüler Tekedere'sinden. Balığın rengi ilginç. Nuri baba 25 Ekim organizasyonuna seni davet etmedi mi bunlar? Gel benim misafirim ol. Sayende Lüfer yiyelim. Selamlar...

3. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Önce tebrik ederek başlayayım. Şu sıralara sazanın büyüğü çıkar diyorlar, doğru mudur? Balli kardeşimden bir cevap bekliyorum.
    Kedi aynalıda saçlarını mı tarıyo :D

Son düzenleme: 19 Ekim 2009
  4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Korkudan sazanın betini benzini sararttık,stresten pullarını döktürdük demiyorlarda :D:D:D

Elinize sağlık bu tatlı lapor için..

5. MALAKES

MALAKES selim

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 2.80 kg
    Arkadaşlar ben selim (malakesli) ogün öyle sakin bir gündükü göl sanki dile gelmiş benden balık alın sakin ve durgun bir ara küçük bir rüzgar esti o anda bizim balli balık aldı sevindik neşelendik.Ama sonraki aldığı o balık tatlımı tatlı şirinmi şirindi ilk sufan çıktığında balık kepçenin içinde sanki dile gelmiş ben yaşamalıyım diyordu turuncu renkliydi veyaşamak ve gölü süslemek onun göreviydi öylede oldu.Bebim abim balli saygısızlık gibi anlamaz biliyorum sevindim kaçmasına.Kendisi bile kaçışını görünçe sevindi .selamlar

6. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Bu rapor hakkında yapılan tüm yorumlar için teşekkür ederim.Akşama kadar beklemişiz balık geldğini duyunca işimi gücümü (oltamı) bırakıp gidip kepçelemişim balığı salim bir yere almışım. Birileride balık tuttumda kaçtıda gittide ah da vah da diye övünsün yada dövünsün diye değil herhalde.Elbette "kısmette olmayınca insan dayak bile yiyemmez" Amma azzıcıkta kısmetin peşinden koşmak lazım.Yoksa öyle kırkından sonra üfürkçülüğe başlamak ne hayra alamet ,ne de memlekete faydası olmayan bir durumdur. Hem bakıyorumda bizimki üfledikçe ,üflenmek isteyenlerin sayısı git gide çoğalıyor.Beleşçilik ruhumuzamı işledi nedir:D:D Bırakın nefes (üfürükçülüğü) alıp vermeyi de"sonuda dayak yesiniz yada yemezsiniz" ayrı mesele , kısmetinizin peşinden koşun.Sevgiyle kalın

7. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Yemekte her zamanki gibi domatesi ,biberi ,soğanı ,yumurta ile karıştırıp ısıttım üfürükçünü canına çektim.Ve bu menü az kabak tadı vermeye başladı peynir ekmeğemi dönsek ne etsek :rolleyes:

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Balık Tortum gölünden sevgili hocam. Bu haftasonu gelmiş olsaydın, belki de seni milli yapacaktım ama gelmedin.:eek:

İstanbul'a çağırıldım, güzel davetler aldım ancak, balık işi zor. Zira, oralara "okudum ve üfledim" bir kere. Niye, nasıl, diye sorma, uzun hikaye. Ancak şunu bil sayın hocam, gelsem de, kendim bile balık tutamayacağım. İstanbul'un dört tarafını abluka altına aldım ve mümkün değil bazı kimseler balık tutamayacak bir süre. Kendimi de yaktım ama, değdi doğrusu.;)

Hele ki organizasyon, evlere şenlik olacak. Oltalar nasıl karışacak, dalgalar nasıl sallayacak, güneş yok, rüzgar çok, üstüne de yağmur. Ah İstanbulum, vah İstanbulum.:eek: :D

Erzurum'da keyifler çıtır. :) :D

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Nedim bey abiciğim, çok teşekkürler. Güzel sazanlar, büyük sazanlar sizlere de nasip olur inşallah.

Balık işi, nasip işi. Büyük balık da buna dahil malumunuz. Bizim buralarda her boydan balık bazen var, bazen yok. Biliyorum bu cevap pek tatmin edici değil ancak durum bu güzel abicim. Yani ne diyip- ne anlatayım, oltayı atıp bekliyorsun işte. Gelirse ne ala, gelmezse o büyük balıklar yine suda bizleri bekliyor. Sezon yasağı hariç, her mevsimde, her boy balık aldık onun için, bir başka av gününde bir güzel hayalimize "selam" diyene kadar, devam...;)

10. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

Tebrikler abi gene sizin ekip gene güzel bir av Darısı bizim başımıza İNŞALLAH

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim güzel kardeşim. Beğendiğinize sevindim. ;) :)

Alalara pul-pul kızamık döktürmek, gökkuşağının her renginden boya çalmak oluyor da. Bizimki de sazan versiyonu galiba.:D:p

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    O gün nasıl da kıskanmıştın. Az kalsın çaprazlama ikiye bölünecektin.:eek:

Balık, Allah'a ısmarladık diyince çok sevindin ve rahatladın tabi.:D :rolleyes:

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Arkadaşlar lütfen üstelemeyin. Rahat bırakın abimizi.;)

Bunca emek, gayret, çaba, didinme, debelenme, üstünü-başını yırtma, kundağı yere vurma, titreme, kıskançlık histerisine tutulma, avur-zavur konuşma ne için?:rolleyes:

Lütfen bir düşünelim ve yiğidin hakkını yemeyelim. Bu arada dayak da yemeyelim ve tabi ki yedirmeyelim.;)

:D :D

14. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Süper bir balık bu :)

Aynalı Koi :) :) Dirisi iyi para ederdi, işi bilen bir akvaryumcuyla görüştürülseydi tabii.

Sazan, yada İngilizcedeki karşılığı Türkçe'de denk getirdiğimiz adıyla "Adi Sazan" dünyada ilk insan kontrolü altında yetiştirilen türlerden biridir.

Bu türden amaca göre pek çok varyete (tür değil, cins hiç değil, daha Türkçe ifadesiyle "çeşit") geliştirilmiştir.

Bunların en bilinenleri;
    1- aynalı sazan (aslında en az 10 alt çeşidi var);
    2- Koi (renkli sazan)
    3- Kambur pullu sazan
    4- Yabani pullu sazan (doğal ırk)

Bu balıkta yanılmıyorsam hem aynalı hem de koi kanı var.

Tür olarak aynı balık olduklarından, sarışın ile esmer insan gibi, dünyaya ortak yavrularını getirebilirler. Bu nedenle bu iki çeşidin ortak yavrusu olması çok bayağı bir durumdur.

Diğer yandan, koi doğal yada yapay göletlere bulaşması kolay bir tür olmakla beraber, akvaryum sevdalıları (bilinçsiz doğa katliamcıları) tarafından diğer ucuz modeller (japon balığı, havuz balığı vs.) gibi kolayca vazgeçilip, "aman hastalandı, akvarumda öleceğine, şu göl/gölette yaşasın diye salınmazlar.

Bu nedenle; burada gördüğümüz balıktaki renklenme doğal bir değişim de olabilir. Suyu bulanık-beyaz, su altında kalan kayalar kirlibeyaz-sarı olan bir gölette bu renge en iyi uyan yavrular daha büyük oranda yaşar... nesiller boyu bu doğal seçim, balıkların siyah benekler, altın sarısı, portakal rengi gibi renkler, kazanmasına neden olabilir.

Açık sarı renk ayrıca düşük oranda albino (renksizlik) hastalığı işareti de olabilir.

Son düzenleme: 20 Ekim 2009
  15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İsmi de pek güzelmiş: Aynalı Koi

Saygıdeğer hocam, çayınızı doldurdum. Lütfen buyurun, soğumadan afiyetle için.;) İyice rahatladım, bir bardakta kendime alayım bari.:p

Emeğinize, yüreğinize sağlık. Çok teşekkür ederim. Selam ve sevgilerimle.:) ;)

16. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Çok teşekkürler, size de afiyet şeker olsun. Dilerim bir gün karşılıklı çay içme fırsatını yakalarız.
    Hürmet ve selamlar.

17. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Yakup hocam Balli'nin yakaladığı balıkları neden saldığını sayenizde bulduk. O kesin yakaladıklarını havuz balığı sanmıştır.:p Aynalıların en az 10 alt çeşidi varsa Balli kardeş nerede acaba:D

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Var üstadım, olmaz olur mu? Gripnea Hastasis Yatmalie Aynanus. Ancak, “çeşit” henüz tescil edilmedi.;)

19. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Geçmiş olsun.:( Yeni nesil Gripnea mı acaba:confused: :p

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağolasan abicim.:) ;)

Yeni nesil olan, Gripnea Dummuzis Pektehlikelinis idi malumunuz. Ne kamış bırakıyor, ne yem, ne de iğne. İnşallah oltaya gelmez.:eek: