Zaten balığı yemek için tutmuyorum hobi olarak balık fark etmez oltaya takıldığında o balığı karaya çekmek gibisi yok
Haliice bir yayın tutarsan, o fikirlerin değişebilir hihi O mu seni çeker, sen mi onu, o biraz çetrefilli bir soru zira. Bir balığı, ölü balık haline getirip pişirip yemek çok tasvip ettiğim bir eylem değil ama, yayın sofrada da başka durur hem.
el oltasına yayın geleceğini sanmıyorum Ama ilerde bi makineli bi olta alırsam neden olmasın. Bu aradan yayın balığı hangi yeme gelir ya sormayı unuttum
Hiç bir balık, oltanın suyun dışındaki kısmı ile ilgilenmez, sadece oltanın ucundaki şeye, yeme filan bakar. El oltası olunca, yayın, burun kıvırmayacaktır, yeterki doğru yemi at. Yayın sabun, kokmuş çoraplar gibi acayip şeylere, sülük, kokmuş ciğer, et (tavuk, dana vs.), gibi tiksindirici şeylere, bildiğin canlı tavuk gibi akla ziyan şeylere filan severek saldırır. Yemleri bol çeşitlidir, sorun yem değil, avlamaktır. Sessizlik ilk koşul, yürümek filan yok. Sabır ikinci koşul, olacağı yeri bilmek üçüncü koşuldur genel olarak.
Tavuk ciğeri kokmuşsa elbette olabilir. İğne derken, kasap kancasını gibi filan bir şeyler gerekbilecektir, buna dikkat etmek lazım. Forumda bolca yayın avı ile ilgili konular var, açar bir okursan, bolca fikir sahibi olursun.
iğneden kastım bildiğimiz olta kancasının sivri bölümü zaten aç ise rahatça gelecektir.Kokutmayı dersen o kolay bir gün bekletiriz hihi
Öyle diyorsun da, karşındaki balık, öyle israil sazanı tutan iğnelerle filan pek kolay tutulmaz. En küçüğü şu boyda posta olan bir iğne lazım:
Yayin için hair rige 3lü igne kullanan oluyor da, sazana gitmez diye düsünüyorum Erçin kardes. Sonuçta bu teknigin çalisirligi baligin yemi aspiratör gibi çekip tükürmesi üzerine kurulu. Sahtelerdeki 3lü kadar büyügü degil de belki çok daha ufak boyu is yapabilir. Ayrica saglamlik açisindan köseli, forge de fer denilen bronze igneler fena olmaz
Ucuna (iğnenin sivri kısmı) sonradan bronz eklenmiş iğneleri tavsiye etmem. Bu bağlantı noktasından kopabiliyor, büyük balıkta.
Markaya göre degisir. Ben vmc kullanirim genelde. O kaynak noktasinin biraktigina sahit olmadim daha.
Arkadaşlar biraz fotoğraf amatörce ama açıklama istediğimi anlatır. Resimde görülen iğne benim oltanın iğnesinin aynısı 3 tane var, resimde sarı ile gösterilen yere haşlanmıs mısır takcam arasında boşluk bırakmama arasında kararsızım iğnenin ucuna ise hem sazan hemde yayın yakamak için kokmuş tavuk yüreği takarsak Kızılırmakta iş görür mü sizce http://g1212.hizliresim.com/14/t/h8q2m.jpg
igne tamamen aynisi ise dikkat et. resimdeki igne damaksiz tip. takima bosluk verdigin an balik kurtulur bundan. bu tip igneler genelde özel avlaklarda baliga fazla vermemek için catch and release avlarda kullanilir.
Takıma boşluk vermek ne demek biraz açıklar mısınız.Birde anlattığım yöntemle yayın balığı yakalanır mı ?
Balik sana yüzerken misinayi çekmeyi birakip bolluk vermek yani. Yakalamaman için bir sebep yok. Suyun durgun oldugu cep yaptigi ve agaç koklerine yakin mevkiler uygundur. Bir de bolca sabir.