sazancılar. bunlar iş yaparmı dersiniz?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında fixahmet tarafından paylaşıldı.

1. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    ben pek bir verim alacağını sanmıyorum yinede bir dene kısmet işi benim sazanda favori yemim vanilya-un-yumurta-mısırunu ile yapılan karşımdır. çokda verin alıyorum

2. _korkmaz_

_korkmaz_ Yasir

Favori Kamış:
    Okuma Epix v2 3.90 3parça ..-Filstar 3.60 3lb 3 parça
    Favori Makine:
    Okuma power lıner 860 - Filstar carp Runner mg60
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6kg
    abilerim biz bunu denedik.... Sonuç nasıl oldu anlatimmm...
    Balık ın tat alma duyusu tam gırtlağında olduğu için alıor tükürüor ilk basta değiişk glior balığa. Sonra kokusunu beğenirse direk alıor zaten... Hele hele o boncuğun yanına güzelll kokulu bir yem takk iş yapar.. Biz 2 senedn beri yapıorz ama senn yaptğn doğru olmams bizim ki tam inenin üstünde duruor daim rengini koruduğu için için bu yolu denedik.. Bizm avlağımz mısırı 4 saat 5 saat içnde karartıor biz onun için bu yolu denemiştik ;) Ama denemkte fayda var dene abi sen balık işi şans işiiii ;)

3. emetbalıkcısı

emetbalıkcısı METİN UZUN

boili malzemesini gecen yıl av malzemeleri satan eniştem getirmişti 4 5 çeşit renkte ilk etapta bunula sazan olmaz demiştim kokusu biraz iyi ama sazan tutulmaz diye düşünüyordum ama gecen süre içerisinde kavunici rekli ile yaklaşaık 3-5 kiloluk sazan tutmayı başardım ama biz buralarda sallam kulanıyoruz mısır küsbeli onların uzun iyneli olan yerlerine boilin taktık sanırım kokusu sazanı mest ediyor ama sazan bunu yemiyor ne bileyim oyuncak gibi geliyor sazan yakalamak için mısır en güzeli veyahut ayciçek kisbesi burda bir arkadaş küsbe yasak demiş acaba kanunun hangi kitabında yasak yazıyor arkadaşım merakettikte? 1000 sazan balıkcıosına sordum

4. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Bir avlağa 3-4 kilo haşlanmış mısır ile yemleyin sonra ki günlerde de illaki balık alırsınız fazla kurcalamanın alemi yok bence iş tamamen yemlemede biter.Siz yabancı vidyoları seyredip gaza gelmeyin o oranın usulü adam fly oltayla yakalıyo sazanı siz bir yöntemle ne kadar çok uraşırsanız o yöntemin inceleiklerinide okadar iyi kavrarsınız.Lakin sazan yasağı hala devam etmekte göz ardı edilmesin lütfen.Bence boncuk çok garip bir yöntem bu balık o kadar aptal değil he olmaz demiyorum olabilir olmuştur neler görüyoruz kurbağa takanlar yılan eti bağlıyanlar.AMA yemleme şart en az 3-4 kilo yemleyin.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Binbirinciye de sormuşlar -keşke sormasaymışlar mı demeli yoksa- şöyle demiş::)

İçsularda amatör avcılık
    MADDE 15 –
    (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.

.

6. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Birde sazan dedin en az 2-2,5 kilo olucak almak için telef etmeyin hayvanları yazık 20 25 cm lik balık alanlar var.Aç gözlülük yapmanın alemi yok.Gerçi yasayı bilmiyorum ama kendimce yasam bu saygılar.

7. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Berk yasa 40 cm altı sazanların yasak olduğunu söylüyor. Ama ben 40 cm ile de tatmin olmuyorum en az 3 kg olmalı sazan... çok ufakları kılcıklı oluyor

8. tayfun_06

tayfun_06 TAYFUN

selam fixahmet;öncelikle bu sazan avını spor omaçlı yaptığımız için düşüncen güzel,bence gurur duyman lazım.çünki,herkesin yaptığını değil kendin birşeyler katıyosun,ancak boncuk iğneye alttan sıfır olmalı çünki kapmaya çalıştığında iğneye takılmalı bu şekilde oynar ama iğne uzak olduğu için bi yol olmaz.saygılar...

9. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes

Sarı larcivert olsaydı kesin iş yaprdı değilmi Aytekin abi...:mad: :mad: :D :D

10. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    alba star ve diğer okuma gibi kalite markalar
    Favori Makine:
    favori oltam yok ama kamiş takımlarım çok var
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    katılıyorum abi :D :D . abi gerekli mazemelere gerek yok ve sadece bir hevesliğine yapıcaksan tespih ipi al abi 6 no çengelli iğne al abi çapraz değil düz knotles not (düğümsüz düğüm) denen bir düğüm var abi . o kesin iş görecektir abi

sağlıklıca kal abi

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ders çalışman gerektiği halde buralarda eğleniyorsun gibi, vaktin bol anlaşılan. Şu soruları bir irdeleyiver bakalım ne çıkacak.

"gerekli malzemelere gerek yok" ve "düğümsüz düğüm" ne demektir?:p :)

12. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    bi tür çengelli iğne bağlama şekli abi dersimi okuldan geldikten sonra yapıyorum abi yani anlayacağın abi ders çalışıyorum . sağlıklıca kal abi

13. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Ahhanda Nuri abi çok gözzel bir konuya parmak bastı hihi

Ben demiştim Samet'e bu tesbih ipi meselesini 2-3 kg balıklarda uyar'da gerisi için braid almak bir nevi farz'dır.:)

Nuri abi dediğin gibi Samet'in vakti boll, benim gibi hergün 10-12 dersi yok :(

Dersleri biraz ihmal ediyor gibime geliyor, karneyi eline alınca hüzüne boğulmayasın ha Samet'im benden sana abi tavsiyesi :) Hep facebook, internet olmaz sana her zaman dediğim gibi bu senin hobin biraz daha büyüyene kadar olabildiğince 3.planda tutmaya bak, okulların kapanmasıyla sazan sezonun açılması çakışıyor zaten karnedeki '5'leri görünce daha bir sevinçle atacaksın oltayı suya inan :)

Ha bu arada açıkla şu knotless knot'u bize yav :) saygılarımla ..

14. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    açıklarım abi resimli anlatım yaparak

15. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    çengelli kancamız

Uploaded with ImageShack.us

basit düğüm işlemi

basit düğüm (boili takmak için)

basit düğüm tamamlandı (boili takmak için)

ipimizi kancaya arkadan geçiriyoruz

ipimizi 12 kere dolayıp yine kancanın arkasından geçiriyoruz

ipimizi bu şekilde önden çekiyoruz

ve bu şekilde oluyor

oldua bitti maşşallah :D :D :D

16. görkemkocaer

görkemkocaer Görkem

En İyi Avı:
    16 Kg Sazan avı
    bolli molli hikaye :D bana göre televizyonda yakalıyola doğru 20-30 kglik balıkları yer özel avlak 10 kgdn küçük balık yok merada adam yemleme yapıp yakalıyor ha malatyada bolliyi denesem 10 dk içinde küçük balıklar :D mefta eder :D bence her bölgenin sazanı ayrı tür yemlerle yakalanır bazı yerlerde solucan bazı yerlerde mısır bazı yerlerde hamur bolli molli yaş ayak D: bana göre tabi

17. baskentli19

baskentli19 İSMAİL

Ahmet bey cesaretinize tebrikler bence yorumlardan sıkılmadan bir deneyin iş yapıp yapmayacagını görürsünüz.İlla 3-5 tl de olsa vermek yerine 10 lirayada mal etsem bu benim zevkim kendi yaptıgım takımla gurur duyarım ve bunu kullanmaya özen gösteririm.

18. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ahmet
    Boncukla sazan avını ilk duyduğumda,evvelden bol ve iri sazan tutan birisi olarak kanaatlerim şüpheliydi.
    Geçen sene herzaman güzel kasnalar tuttuğum ırmağın alt bölgelerine gittiğimde,bazı Bursalı arabalar gördüm..
    Hasbihal ettikten sonra beni kamplarına davet ettiler.
    Neticede uzun pinterlerinin içine canlı kalmaları için doldurdukları sazanları bana gösterince,doğrusu tecrübeli bir avcı olmama rağmen hayrete düştüm.
    Nereden baksan yirmi kadar sazanları vardı.Hemde en ufakları 3 kg gelen.
    Takımlarını incelememe izin verdiler.
    Aynen anlatıyorum.
    Mustad All Round 2 No ;çapraz bronz iğne sanırım Kad No;405
    İğnenin sırtının tam ortasına,seninkine benzer sarı boncuklar deliklerinden misina geçirelerek sıkı olarak iliştirilmiş.
    Sonrasında benim sıkca kullandığım delikli gezer yumurta şeklindeki kurşun.Elbette önünde iğneden evvel stoper vazifesi gören bir sağlam fırdöndü veya uygun stoper ve 25 cm kadar misina ucuna bağlanmış boncuklu iğne.
    Evvelinde haşlanmış mısırla mera iyice yemleniyor.Karşıdaki söğütlerin diplerine oltalar atılıp bekleniyor.
    Sazanlar yemleri toplamaya başladığında,küçük balıklardan etkilenmeyen boncuklu iğneyide bu beslenme süresi içinde iri sazanlar illaki ağızlarına alıyor ve geri püskürtmeden önce zilleri çaldırabiliyorlar ve güzel bir tasma ile yakalanıyorlardı.
    İnanılmaz randımanlı bir av şekli olduğunu iddia edebilirim.
    Sevgimle kal

19. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    vedat abi o arkadaşlar boncuğu direk iğneye mi takmışlaı mısır gibi

20. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    boncuk iş yapar boncugu zaten iğnenin ucundan solucan mısır takargibi takamassın 30 cm yada 50 mc kostek olarak kulandıgın ipten kancaya dogru salarsan boncuk kancaya gelir senin resimdeki boncukların delikleri dar kulandıgın kancanın sap kısmından gecmez aynı boyda daha kucuk boylarda geniş delikli olan boncuklar var buyuk boy olanlardan kancaya bir tane kucuk boy olanlardan iki yada uctane takabilirsin yalnız boncukta şöyle sakat bir durum var sazanın agzının yırtılmasına cok cabuk sebeb oluyor bocuk sert oldugu icin sazan yemi aldıgında boncugun yukarı kancadan misinaya dogru sıyrılması gerek yoksa iğne ile boncuk arasında kalan sazanın dudagı balıgın yuklenmesiyle yırtılıyor burada şans faktörlerinin hepsi senin yanında olması gerek boncugu sazan gelecek vurus yaptıgında boncuk kancanın sapından yukarı misinaya dogru sıyrılacak kanca sazanın dudagına tam oturacak.senin bagladıgın sistemde denemedim. benim soyledigim boncuk kancada olursa senin baglama sistemin farklı boili montajı gibi insallah işe yarar yaptıgın sistem.ben boncukla sazan aldım agız yırtılması olayı oldugu icin boncuk isinden vaz gectim.senin montaj yaptıgın sekilde denemedim bocukla mısır boili kulanıyorum.aynı sistemle fakat senin boili montajın yemi başka bir iple monte etmissin aynı kostek ipinde yem ve kanca olması gerek.sen zor olanı yapmıssın daha basit olan baglama sistemleri var yukarıda birtane örnek olarak vermisler onun gibi cok daha guzel montajlar var onları arastır.

Son düzenleme: 5 Temmuz 2011