arkadaşlar birden fazla şik işaretlenebilecek şekilde yaptim anketi. evet bu yem zenginliği bir çoğumuzun en azindan benim kafami kariştirdi
merhabalar... sazan hakkında bir çok yazı okudum fatih sanırım sazana yöresel olarak yemleme yapılıyor her bölge kendi yemlesini yapıyor darısın kullananda var boilisini kullananda var sanırım işin içinden biraz zor çıkılacak gibi. rasgelsin
tabiki ölede bence sazanlari bu lükse alişirmamak lazim çeşit çeşit yem bi de esans falan mexica sosu gibi olur.neyse boili çikmaz umarim.yoksa 10 tane ayri boili tarifi bulup tekrar anket yapicam
benim şahsi kanaatım sadece küspe bunun nedenide etrafındaki mısıra veya solucana diğer ufak balıklar veya cay balığı dediğimiz balık veya kefal bazende gümüş gelip oltayı mındar ediyo ama sadece küspeye sazan geliyo bide aynalıysa dadından yinmez valla
Trofe balıklar için her zaman ve her yerde MISIR. Boili daha yeni kullanılmaya başlandığı için bu güne kadar bu yemle tutulmuş balık görmedim. Diğer küspe türü yemler ve hamurlar sadece küçük balığı toplar.
balık nasıl tutulur ben balıkçıyım ama tutamıyorum nasıl balık tutulur ben büyük balığı oltaya takıyorum ama alamıyorum iğneden kacıyor ne yapmam lazım
Benim dip oltasında favorim ayçiçeği küspesi,iğnelerinede mısır,solucan,buğday takarım iyi sonuç verir her zaman.Şamandıralı takımda eğerki ileri atacaksam parmak kalınlığında solucanı tek geçerim ama yakına gelirse küçük balıklarla uğraşmaktan bir şey tutamazsınız.Tabi yerde önemli balık neye alıştırılmışsa ona geliyor.
Gümüş? Bence şıklarda gümüş balığı da olmalıydı Sivas/Kılıçkaya'da gümüş'e oldukça iri sazanlar geliyor. Solucanda iş yapıyor ama gümüş kadar verimli olmuyor.
ama sazanın gölette neye alıştırıldığıda önemli mısıraysa mısır iş yapar , hamuraysa hamur iş yapar önemli olan budur böyle düşünüyorum iyi akşamlar
sazan avında yem 1.kural balığın bunduğu yerdeki yetişen sebze meyvalart 2,kural o bölgede avlananlar en cok ne rullanıyor3.kural sazan proteğin değeri yüksek yemleri sever daha fazla bili için RUNO
Merhaba arkadaşım, İmza ayarlarını yaparmısın lütfen, Daha sonrada tanışalım bölümüne ugrayıp kendini tanıtan bir konu açıverde, sana bir hoşgeldin diyelim İmza detayları için TIKLA Teşekkürler
evet bende sonradan farkettim katki için teşekkürler özellikle büyük sazan avi için gümüş önemli bir secenek gibi duruyor. peki gümüş baliği sazan in olduğu her baraj-göl-gölette varmidir acep .yoksa o barajda bulunmasina gerek yokmudur.doğal ortaminda gümüş yoksa yinede gelirmi acaba.
fatih kardeş sirküler konusunda ufak bir hatırlatma yapayım zaten o gölde doğal olarak bulunan balıkları kullana bilirsin yani başka bir sudan canlı yem getirip avlağında kullanamazsın yasaktır senin getirip oltana takacağın yemlik gümüş iğneden kurtulursa o göldeki dengeyi bozabilir ve şöyle bir ekleme yapayım sazanı küçük kayabalığıylada tutabilirsin (kafasını kopararak)
su sıcaklıgının 20 dereceyi bulup üzerine çıktıgı andan itibaren garanti mısır+ekmek+bugday / mısır un hamuru+ bugday+solucan kış aylarında zaten uykuda...baharda ve son baharda solucan derim
Gümüş Baliği Şıklarda gümüş balığının olması gerektiğine bende katılıyorum. bulunduğum bölgede büyük sazanlar hep gümüşe gelmiştir. ayrıca bu güne kadar gümüş balığına limit altı bir sazanın takıldığını hiç görmedim. yakalanan küçük balıkları salma gibi bir derdiniz de olmaz.