Şemsipaşa güzel istavrit yapıyor :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında CoNTRoLLeR tarafından paylaşıldı.

1. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah

Son düzenleme: 22 Eylül 2007
  2. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Saygılar arkadaşlar, ben pes ediyorum! Özür dilerim sevgili Bekir, ciddi anlamda gözlerimde sorun olduğunu düşünüyorum, kusuruma bakmayın...Rastgele

3. AMCA

AMCA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ...
    bekir kardeşim;iftarda salata ile ne güzel yenir şimdi onlar.tebrik ederim afiyetle ye onları.istavritlerin boyu bence gayet güzel.

4. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Allah razı olsun, keşke birlikte yiyebilseydik. Umarım organizasyonun birinde o da olur.. Sizede rastgele, oltanız boş kalmasın..

5. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Anlamsız geliyor

Arkadaşlar ben bu olaya anlam veremiyorum.Tamam sirkülere göre davranmak hr amatör balıkçı iin bir zorunluluk olmalı.Fakat bir kaç kilo tutulan istavritin içinde çapariye geriye dönülemeyecek kadar zarar gören bir kaç tane kıraça varsa bunuda illaki o kıraçaları tutma ,bak kıraça yakalamışsın diye baskılamak bence pek doğru değil.Dürüst olmak gerekir.Bende istavrit avladığımda içlerinde kıraçada oluyor.Tabiki bu bir kiloda 5-6 yı geçmez.Yemlik olarak kullanıyorum.Tabi gerçekten çok hasar görmüş olan varsa onlarıda atmıyorum.Yanlışsam düzeltin.

6. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Haklısın üstadım, zaten konuyu kapatmıştık teşekkürler..

7. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    uzunluk belirtecek bişey koydum buralar karıştı :). seni dinlemicem bidaha :D :D

8. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    arkadaşım çok güzel av olmuş eline sağlık.çok güzel İSTAVRiTler oltana sağlık:cool:

9. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    polemiğe de hiç gerek yok bu arada hepsi istavrit bunların

10. dede

dede kema ldede

güzel av olmuş tebikler rasgelr dede

11. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    teşekkürler sizinde oltanız boş kalmasın, rastgele. dede selamlar, organizasyonda izmarit tutsun diye tatarı benim yanıma oturtmuştun hatırladınmı :)

12. simendifer

simendifer Sennur

Bekir, öncelikle avın için seni tebrik ederim, daha güzellerini tutarsın inşallah, rast gelsin. :)

Ama, şu sigara paketinin solunda kalan balıklar için sanırım ben de Burak'la aynı fikirdeyim. Bu bir muhalefet değil, bu bir taraf tutma ya da yarış da değil arkadaşlar. Avınızı kötülemek falan da değil, lütfen bu konuda birbirimizi yanlış anlamayalım ve hoşgörüyle davranalım. Paketin sol tarafında kalan balıkların 11 - 11,5 cm olduğunu söyleyebilirim. Çünkü, insanlar bana deli gözüyle bakarken, sahilde bu balıkları ölçmekten ve durmadan fotoğraf incelemekten dolayı, artık ezberledim. Keşke sevgili Bekir, hazır fotoğrafları evde çekmişken, sen de bizlere somut bir ölçü verseydin, daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Ölçü verirken de en küçük balığın yanına ölçü koymak daha sağlıklı.

Pek çok arkadaşımız diyor ki ; ben artık av raporu koymak istemiyorum, her defasında bir şey söyleniyor, artık içimden gelmiyor v.s. Oysa tüm bu söylenenlerin bir amacı var. Hiç kimse bunu, bir başkası kırılsın, avı kötülensin diye yapmıyor arkadaşlar, birbirimize öğretmemiz gereken şeyler olduğu için söylüyor. Buradaki öncelikli amacımızı unutmamak gerek. Burada nasıl balık avlanacağını, nasıl takım hazırlanacağını öğretmek ya da öğrenmekten ziyade, etik olarak nasıl avlanmamız gerektiğini anlatmak bizlerin öncelikli görevi. Eğer bu şekilde düşünmezsek, inanın hiçbirimizin burada bulunmasının anlamı yok arkadaşlar. Ve birbirimize gördüğümüzü ya da tereddütte olduğumuz konuları söylediğimizde, bunun gereklilik olduğunu ve anlayışla karşılayıp cevap vermemiz gerektiğini de unutmayalım. Bunları aksi bir davranış olduğu için değil, böyle olması gerektiği için genele hitaben belirtiyorum. Burada güzel, seviyeli yazışmalar yapmalyız ki, bizler değil, en çok diğer arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz öğrenebilsin.

Biz hepimiz arkadaşız, yanlışlarımızı da, alkışlarımızı da birbirine göstererek bir şeyler öğrenmek, tartışmak durumundayız. Daha önce de dediğim gibi, paketin solundaki balıklar için Burak'la aynı fikirde olduğumu söylemek istiyorum. En azından, yanlışlıkla tuttuğunuz ufak balıklar da olabilir, olmuyor mu hepimizin başına geliyor, bunları ayırıp o şekilde fotoğraf çekelim arkadaşlar. Sizin için belki çok önemli değil ama, siteyi takip eden diğer arkadaşlarımızın ve kardeşlerimizin öğrenmesi açısından gerçekten önemli bir şey bu söylediğim. 13 cm. geçen hiçbir av için tek kelime edemeyiz, çünkü yasaldır. Ama bir istavritin 60 cm. büyüyebildiğini de unutmayalım olur mu ? ;)

Son düzenleme: 24 Eylül 2007
  13. dede

dede kema ldede

nasıl unuturum tabiki hatırladım hiç unutmadımki tatar sizin resminizi görünce hemen beraber balık yakaladığım abi diyor saygılar dede

14. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    selamlar sevgili dede kemal abi lüfer yokmu?