Shimano AX BX CX DX ....

Konu, 'Kamışlar' kısmında cyhnckr tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Haluk bey en doğrusu shimanoya bir e,mail çekip doğru olanı öğrenmek.

Ben bu ax bx cx gibi kodların,bir yeni modelin takipcisi olarak biliyorum.

Bakarsak makinelerindede bu kodlamalar var...

2. furunotr

furunotr Haluk

Evet aslında en iyisi Shimano'ya mail atmak kesin olarak öğrenebilmek için...

Bu kamışları da özellikle seçtim kataloktan Selim bey; iki üründe de 1 veya 2 değişiklik var ve bu kodlama sistemi değişmiyor; ben buna dayanarak böyle bir mantık yürüttüm; ancak kesin bilgi olmuyor benimki; teoriden ibaret diyelim...

3. furunotr

furunotr Haluk

Dikkat ederseniz AX-BX-CX gibi kodlamalar atar ağırlıklarını belirtiyor dedim aksiyonlarını değil; bunların arkasına bir rakam daha gelirse sertlik derecesi veya aksiyonu belirliyor...

Bu arada Shimano'nun her kamışında karbon oranları farklıdır; bu da sertlik; yumuşaklık gibi kavramlara bir açıklık getirebilir sanıyorum...

4. furunotr

furunotr Haluk

Şu ilk cümlenize tamamen katılmamak elde değil... (Bir başka deyişle tamamen katılıyorum; anlaşılmaz falan...:) )

5. furunotr

furunotr Haluk

Gözümden kaçmış; şu İsviçreli bilim adamları hikayesi de tam oturmuş doğrusu...

Az daha anlaşılır bir kodlama sistemi yapsalarmış anlaşılacakmış da; karmaşayı seviyorlar herhalde... Hem pek de havalı duruyor doğrusu...:)

6. Since1453

Since1453 NoYaN

yarın calısıyorum malesef ceyhun ogleden sonra cıkıcam isten baska sefere insalalh :D

7. furunotr

furunotr Haluk

Dün gece de kataloklara bakıyordum; şu kod meselesi tam Serdar Köylü'nün bahsettiği türden olmuş yani; iki ürünün kodlaması Ceyhun'un; yani ithalatçının beyanı ile paralel şekilde... Anlayamadım ne nedir???

"Benim görüşüm şu şekilde. Shimano, isviçreli bilim adamlarını toplamış. bunlar üç açılı diş fırçasından sonra en büyük icraatlerini yapıp, bir sürü isim bulmuşlar: Catana, Technium, Alivio, Stella, Ultegra falan filan.

Tabi Shimano'da bu kerametli isimleri tüm ürünlerinde kullanmaya başlamış. Kürek alırsın Technium, bisiklet alırsın Technium, makine alırsın Technium hesabı.

Eh, yeni bir model ürettikçe.... Hep birlikte kan kan dansı izlemeye gidip bir daha kendilerinden haber alınamayan isviçreli bilim adamları yeni isimler bulamadığı için haliyle, sıkıntı doğmuş." Bkz. Serdar Köylü'nün gerilerde kalan postu...:D :D :D

8. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    şimdi bende bir tane kamış var hediye geldi ondan dolayı pek bilgi sahibi değilim kamış hakkında üzerinde şunlar yazılı bu kamışın nasıl bir kamış olduğunu hangi amaçla kullanılabileceğini söylerseniz sevinirim

SHIMANO ALİVİO sal bx21m2b

SALBX21M
    C.W.10-30g
    ANTENTİON(sağında ve solunda elektrik direği ve bulut resmi var)

makinanın ayağının girdiği yuvada VİBRA SPOT yazıyor

bu kamış neci? ve buna nasıl bir makina almalıyım

9. furunotr

furunotr Haluk

Spin kamışlardan pek anlamam ama oradaki değerlerden çıkarım yapabildiğim kadarıyla 2,10 metre boyunda; 10-30 gram atar ağırlığına sahip medium(orta) aksiyon veya sertlikte bir spin kamış... Üzerindeki şimşek v.s. ibaresi karbon olup yıldırım veya şimşek çakan havalarda kullanılmaması ve çok dikkatli olunması gerektiğinin uyarısıdır; zaten açık alanda olduğunuz için bu tür ürünlerin kapatılması veya zaman yoksa yere v.s. bırakılması gerek... Gerçi sivri uçlu ve uzunca pekçok şey yıldırımı çeker...

Esasen at-çek kamışı ama hafif yemlide de kullanılabilir; tabii alacağınız makina 25'lik ila 40'lık diye tabir edilen boyutlardan uygun olanını seçip kullanabilirsiniz sanıyorum... (Uygunluk av şeklinize ve sizin tercihinize v.s. göre...)

10. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Halûk kardesimizin izniyle ve aciklayici bilgilerine ilâveten,
    ..........

SALBX21M

SALBX = Shimano ALIVIO BX Tipi ,(Aksiyonunu diyer siniflardan ayiran, belirleyen , bir üretim cesidi olarak )

21M = Uzunlugu 2.10Metre ,, atar araligina göre sinifi Medium (10-30gr.)

CW = casting weight (Ing. olarak bir üst satirda bahsedilen M konusu atar araligi) ve 2 parca. olarak yorumlanabilecegini tahmin ediyorum.

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  12. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd