O zaman sizde benim nerelerden ürün getirttiğimi bilmeden Alibaba gibi siteleri mesajlarınıza sokuşturup durmayın. Ben mesajımda alibaba demişmiyim?
Posta yoluyla gelen malın nasıl özel durumu olsun, madem eski komisyonculardansınız bunu çok iyi bilmeniz lazım. Ben bireysel gümrük kanunundan faydalanarak getirtiyorum ürünleri, bu yasal hakkım olduğu gibi her türk vatandaşınında faydalanabileceği bir kanundur. Özel durum olsaydı vergilendirme olması gerekirdi, burada 100'ün üzerinde paketten bahsediyorum. Bunlar tek seferde alınmış şeyler değil.
Gümrükler bana özel mi çalışıyor ki ya da ingiltereden Royal Mail bana özel uçakmı kaldırıyor, aman Caner beyin kamışları kırılmadan ulaştırılsın, ona özel uçak mı kaldıralım diyor kos koca hava yolları

böyle özel bi adammıyım ben

uçak kaldırabilecek kadar zengin olsam gider kendim uçağa atlar, valize doldurur makineleri gelirim ülkeme.
Burada sizin bireysel kanundan faydalanırken gümrükçe niyetiniz göz önünde bulundurulur. Ben bu güveni çoktan verdim, çünkü çevremde ne kadar insan, eş, dost, akraba vesayre varsa yardımcı olup, ürün getirtiyorum. Balık tutkusu böyle birşey, gören beyenip, aynısından isteyebiliyor.
Yurtdışından getirttiğiniz ürününde garantisi var yok değil, ayrıca faturalıda isteyebilirsiniz. Günümüzde artık uluslararası garanti sistemi uygulanmakta, bir çok marka garanti geçerliliği olduğu sürece her ülkede garantiyi uyguluyor. Sadece bazı markalar satın alındığı ülkede garantisi geçerli o kadar, bu da firmanın politikası. Zaten ürünü satın alan bunu göz önünde bulunduruyor. Buna rağmen sorun mu oldu? gönder aldığın yere PTT ile, onarılıp gelsin, hem de bu iş için kurulmuş servis ağlarında.
Siz hala inanmıyorsunuz, sanırım yurtdışı alışveriş tecrübeniz hiç olmamış, hala mal edilemez diyorsunuz. O halde Cevat abi dürüstçe yanıt versin, eğer uygun görürse, MgS XSA'lar geçen sene çıktığında kaça satılıyordu kendi sitesinde? benim mesaj geçmişime bakın kaça satılıyor yazmışım yurtdışında
Tekrar yazıyorum, ben bilmediğim konuda yorum yapmam, siz haksız duruma düşeceksiniz olmaz dediğiniz için. Çünkü yurtdışı alışveriş tecrübeniz sıfır.
Siz benim kusura bakmayın biraz fevri mesajlar yazıyorum ama herkesin kendini ifade etme tarzı var, benimde böyle, anlayışla karşılayın. Biraz hakaretvari gibi yazmışım dün, onun içinde özür dilerim.