SHIMANO CAENAN kullananlar??

Konu, 'Makineler' kısmında stanlyy tarafından paylaşıldı.

1. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Birde Türkiye'deki Daiwa'lar!!!

Windcast Z diye satılan makina tatlısu (sazan) makinasıdır!!!!!

Daiwa Emblem Pro A tuzlu su içindir.!!!!

http://www.daiwasports.co.uk/

products altından carp ve sea makinalara baktığınızda göreceksiniz.

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ihtiyaca göre üretmis adam makinayi Ceyhun :) kumsaldan surf yapiim dersen basair veya z45 yapmis. Yok ben jigerim denizde dersen saltiga vs. Windcast çimen üzerinden sazan makinasi evet. Lakin daha Tuzlusudan rulmani paslandigindan dönmeyen makina görmedim daiwada. Shimanonun reklamla sektörde yer yaptigina inaniyorum. Aynen okuma ve lineaeffe gibi. Shimanoyu alir elinde bez parlatirsin bak shimanom var üf ne makina dersin. 20senelik bir daiwada koca bi baligin resminde arka planda kiyida kösede gözükür iste. O isini yapmistir. :)

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aslında o kadar şey yapmamak lazım roy.

Shimano'da kötü değil, bilhassa üst modellerde. Ama asıl, multiplier ve çıkrıklarda hatır sayılır bir marka. O sahada esprisi, çok devirli olmak, bilgisayarlı fren, dinamik kalama vs. gibi enteresan tekonolojiler içeren yeterince sağlam bir makinası, tipik Shimano özelliği olarak cicili bicili olması kısaca zaten.

Ha, böyle olması, Shimano'nun cidden abartıldığı gerçeğini değiştirmiyor elbette.

Aam benim gözümde, Daiwa varken Daiwa alınır hakikati de değişmiyor zaten.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Serdar abi zaten bugünkü teknolojide kötü makina bulmak zor. Çikrikci pennin surf makinalari harika mesela. Abu, dam hakeza. Mitcheller birkaç istisna model hariç kusursuza yakin. Banaxlar hala takoz gibi icabinda. Shimano da iyi makina tabiki. Okumalar idare ediyo kullanani. Birde cormoran, shekspire, silstar gibi sektöre ayak uyduramayanlar var.
    Ama bu iyilerin içinde en iyi bence daiwadir. Kutulara yag ve silme bezi koymuyolar bi o zoruma gidiyor :) ihtiyaç yok lazim degil diyorlar herhal...

5. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
    Ceyhun kardeşim bende hem wincast z hemde x var.
    Diyelim ben bu makinaları denizde kullandım.
    Makinalara ne olabilir?

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hiç bir şey olmaz mehmet abi. Ara sıra, sezon ortası ve sonu gibi, hep gidiyorsan 3-4 ayda bir filan, temizle, tuzlu kalmasın sağı solu kafi gelir.

Bu makinelerin devir, kol uzunluğu, kalama ayarı vs. tatlı suya göre en iyi hale getirilmiş. Malzemesi de aslen tuzl su malzemesi değilse de, öyle hemen paslanıp dökülecek bir şey değil. Gözün ardında olmasın.

7. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Mehmet abi :) selam

emblem pro, windcast x ve z bu makinaların hepsinde crbb rulmanlar var. Rulman yönünden bir sorun çıkmaz ama windcast'lerde makina üzerinde oksitlenme olabilir. Makina kol yapıları da farklı.!

8. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
    Sağolun arkadaşlar.
    İçim rahatladı

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Uzun zamandır ortalıkta görünmüyordun,nerelerdeydin,neler yapmaktaydın sevgili Serdar.

Tamta Aret ve Cana senden bahsettiğim günün ertesinde katılımlarını görmeye başladım ve sevindim.

Ama hemen terse düşmeyede başladın bazı kardeşlerle.Bak bunu yapmamalısın,ben artık yapmıyorum:) :) :)

Sevgimle kal

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yeni nesil makinalarin kasalari oksit yapmamali. Alümünyum alasimli birçogu. Eski shekspirlerde mitchellerde olurdu boyayi dökerdi o oksit

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İsviçremi,eminmisin kardeş

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Çok samimi olarak sana birşey sorabilirmiyim sevgili Serdar.

Bir kardeşim bana Daiwa Saltiga Dog Fight Z6500H hediye etti.

Sıfır olan bu makarayı bu ay sonu Jigging ve popping avlarımda beynelminel sularda kullanma niyetindeyim.

Ancak evvelden pek malumatım yada kullanımım olmayan bu makaranın işime yarayıp yaramayacağınıda tam kestiremiyorum.

Ne dersin

Bazı bilgiler verebilirmisin.

Sevgimle kal

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Lütfen Shimanonun Twin Power yada Stella modellerinin JDM olanlarının, Avrupa ve Amerika modelleri arasındaki artıları nelerdir yazabilirmisin sevgili Tevfik.

Bu konuda halende bende net bir fikir oluşamadı bende.

Sevgiler

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hımm... İsveç, İsviçre karışıyor böyle bazen. Hatırlatma için teşekkürler sayın pek sevgili üstadım.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bende çok samimi olarak cevap vereyim ustam.

Kalaması biraz havaleli. Ayarı filan biraz abes tutuyor.

Ama bundan ötesi, Daiwa işte, fazla laf kalabalığı etmeye gerek yok bence.

Kalamayı idare edersek, Stella'yı suya götürür, susuz getirir. Kol turu filan gayet optimize bir alettir.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ustam birileri ters düşmeli. Ki forum anlam sahibi olsun. Forum'un varlık sebebi de bu değil mi?

Bu arada seni görmek ve senin mesajlarına yeniden muhatap olma şerefine nail olmak, beni ziyadesiyle memnun ve mesut etti saygıdeğer Vedat abim.

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Değerli büyüğüm Sn. ABAYOĞLU,

Konusunda duayenlere bile taş çıkartabilecek siz büyüklerime, bilgi amaçlıda olsa görüş beyan etmem, siz değerlere karşı saygısızlığın en büyüğü değilmidir.

Benim bir haddim ve hududum. birde kültürüm vardır. Bunu kesinlikle kesinlikle aşmam.

Sn. Serdar kardeşiminde belirttiği gibi, biraz muhalefet ve biraz da hareketlilik kazandırmak amacıyla yaptığımız görüş alışverişi, saygı ve nezaket kurallarının dışına çıkmaz. Buna. ne Serdar kardeşim, ne de ben ortam hazırlamayız.

Sizleri, kısa bir aradan sonrada olsa, sayfalarda görmenin mutluluğuyla saygı ve hürmetler ederim.

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Havaların serinlediği ve Ramazanın bitimine ramak kaldığı her haliyle belli oluyor.:p :p

Kısa bir moladan sonra yeni profilinizle sizleri tekrar görmek ve selamlaşmak inan bayram hediyesi gibi.:thumb: :thumb:

Konuya dikkat edersen Ceyhun kardeşim, ( Bunu iki yerdede özellikle vurgulamaya çalıştım. ) O iyidir, bu kötüdüre hiç girmedim. Daiwa ve Shimano, konularında bu sektöre öncülük eden değerli iki markadır. Bunda hem fikir isek, gerisi tamamıyla bütçe, zevk ve tercihten öte değildir.

Segilerimle.

19. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Ben de Serdar'ın kurbanı olmuşum :D :D Bugün C3 e bakarken Sweden yazısı çarptı gözüme :D :D :D

Teşekkürler Vedat Abi düzeltme için :)

20. furunotr

furunotr Haluk

http://www.balikavmarketi.com/Urun/...F-KAMIS-TITANIUM-PORSELEN-200-GR-pmu1898.html

http://www.fishingtackle24.de/product_info.php?language=en&pName=SHIMANOSURFLEADERCXGTITANIUMGUIDES

Genelde buradaki fiyatlar daha uygun gibi bu aralar; elbet arasınsa yurtdışında daha uygun fiyatlar bulunabiliyor; ancak stokta var mı??? Veya satıcı düzgün mü gibi sorular akıllarda yer yapıyor haliyle... Tabii elbet daha ucuza bulunabilse bile birtakım maliyetler de var buraya getirtebilmek için ancak konu zaten bu değil...

Tabii bazı kalemler de çok farklı gözlemler yapabiliriz; yine de Shimano fiyatlarının özellikle Daiwa ile kıyaslandığında yurtdışından ucuz olabildiği; yahut pek fazla farkı olmadığını gözlemleyebiliyoruz; malesef Daiwa'da durum bu şekilde değil ve tercih edilmemesinin en büyük nedenlerinden biri; bir diğeri de çeşidinin bulunmaması ve zaten bulunanın da yaygın olmaması...

http://www.avmarketi.com/asp/product/16738/Daiwa-Saltiga-Z-4500-makine

http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=daiwa+saltiga+4500

Görüldüğü gibi fiyat farklılıkları ohha...!!! Dedirttirebilecek cinsten...:)

Bu arada Shimano'da tuzlusu makinaları Exage'den başlamıyor; daha alt seviye ürünlerde de tuzlu su makinaları bulunmakta...