selçuk (adminselo) abiye vercem o yapsın :-D tevfik abi, ilk başlarda kum kaçmıştı içine kol tıııır tırrr geliyordu, çeşme suyuyla bi duruladım şimdi rahtça hareket edebiliyor. iyide memnunum. sadece kamışımdan memnun değilim hemde hiç çok sert:-D
exage fd var bende almaz olaydım.açın içini de görün neye para ödediğini bakalım görebilecekmisiniz. ben sana yinede söyleyeyim ne yapacağını.öyle açarken korkma zaten birgün elinde kalacak en azından güzel bir hayıra vesile olur senin adına. içini açmadan kolun sağı ve soluna şimano bantam oil damlat 1er damla rulmanların olduğu yere.bu yağ 15 tl ortalama. misina sarım kılavuzundaki rulmana da damlat.açma kapama telinin gövdeye bağlandığı yerlere de damlat.içini komple açacaksan dişli kısımlarına ince gres sür.rulmanlara sürme.geri dönüş rulmanına ise hiçbir şey sürme.rulmanlara sadece bantam oil damlatın(şimano diyor) youtubeda şimano reel meintanence yaz bir sürü video çıkar oralar sana fikir verir.şimano reel meintenance kit var pahalı.onun yerine gres olarak hhs 2000 falan kullanılabilir.he değermi bence pahalı yağlara bir şimano için asla.zaten içinde sss rulman var eli mahkum bozulacak.eski gresi de etil alkol ile sil.gazyağı falan gibi şeylerde olur.benzin vs kullanma sakın. wd 40 kullanma.gerisi el maharetine kalmış.elini attığını bozmadan yapabilen biriysen ilk kez açsanda kolay olması lazım senin adına.öyle abartılacak birşey yok içinde merak etme alan hawk diye bir adam var bu işlerin piri onun biraz dökümanlarını kurcalayın.bence denemeyin derim ama rulmanların içindeki yağları da değiştiriyor adam(bence yapmayın)
Sizin el yatkın anlaşıldı Antalya'ya 2 senede bir yolum kesin düşer. Gelirken makineleri de toplayıp getireyim... Şaka bir yana forumdaki polemiklerden hiç haz etmiyorum ve 2 sene önce bir arkadaşımızın banlanması sonucu karar almıştım, marka konularında laf yetiştirmemeye ama bu exage olayı kafamı çok karıştırdı. 4000 fc'm var gayet MEMNUNUM ama bu hafta 3000 sfd alacağım yorumlar pek hayırlı değil gibi geliyor. Siz fd mi? fc' mi kullanıyorsunuz??
sa kanka shimano TÜRKİYE den gelen cevap aşağıda yorumuda sana bırakıyorum :laughing: From: Kemal KOCAÇAM [mailto:k.kocacam@aykonelektrik.com] Sent: Monday, March 10, 2014 7:23 PM To: 'Mehmet Ali Özkan' Subject: RE: exage 3000 sfd bakım Mehmet bey arkadaşıma iletecem fakat her bakım zamanı başımıza bu gelecek bizler bunu yapamazmıyız yada bunun tek yolu servismidir From: Mehmet Ali Özkan [mailto:mehmetali@okyanusmarine.com.tr] Sent: Monday, March 10, 2014 3:35 PM To: Kemal KOCAÇAM Subject: Re: exage 3000 sfd bakım Kemal bey merhaba, Akadaşınıza söyleyin makineyi bize yollasın biz bakımını yapıp tekrar kendilerine yollarız. SAYGILARIMLA. Mehmet Ali ÖZKAN OKYANUS MARİNE LTD.ŞTİ. www.balikavmarketi.com Tel : 0 212 659 8152 Dahili : 107 Cep : 0 541 550 5775 Bu e-posta'nin içerdigi bilgiler (ekleri dahil olmak üzere) gizlidir. Onayimiz olmaksizin üçüncü kisilere açiklanamaz. Bu mesajin gönderilmek istendigi kisi degilseniz, lütfen mesaji sisteminizden derhal siliniz. Okyanus Marine Ltd. bu mesajin içerdigi bilgilerin dogrulugu veya eksiksiz oldugu konusunda bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bilgilerin ne sekilde olursa olsun içeriginden, iletilmesinden, alinmasindan, saklanmasindan sorumlu degildir. Bu mesajin içerigi yazarina ait olup, Okyanus Marine Ltd.'nin görüslerini içermeyebilir. The information contained in this e-mail (including any attachments)is confidential. It must not be disclosed to any person without our authority. If you are not the intended recipient, please delete it from your system immediately. Okyanus Marine Ltd. makes no warranty as to the accuracy or completeness of any information contained in this message and hereby excludes any liability of any kind for the information contained therein or for the information transmission, reception, storage or use of such in any way whatsoever. Any opinions expressed in this message are those of the author and may not necessarily reflect the opinions of Okyanus Marine Ltd. 10 Mart 2014 12:51 tarihinde Kemal KOCAÇAM <k.kocacam@aykonelektrik.com> yazdı: Sevgili turgay öncelikle SHİMANO Türkiye için seni tebrik ederim. Antalya da ki arkadaşımla birlikte 1 er tane exage 3000 sfd aldık ben tatlı suda kullanıyorum o ise deniz de benim makineme bir sorun yok fakat arkadaşımın makinesi ağırlaşmaya başlamış ve rulmanlardan ses geldiğini söyledi bakım yapmak istemiş fakat internetten exage bakım videosu bulamamış bende araştırdım bulamadım SHIMANO TÜRKİYE olarak siz bu konuda bize yardımcı olabilirmisiniz bilinçsizce bir şey yapmak istemiyoruz
bu forumda iki tür insan var. Markacıları düşünenler ve balıkçıyı düşünenler. Eğer yanında bir yağdanlıkla gezeceksen, çin malı fason bilmem kaç bilyeli makinelerin eline hiç kimse su dökemez. Bunu hatırla derim, bir şey almaya çıkmadan önce.
Muhtemelen yanlış anlattım içinde buluduğum durumu.Ben yıllardır bu tür makine bakımlarını yapan biriyim sadece ilk defa shimano exage bakımı yaptım.allah var başlamadan önce bi düşündüm bu makina biraz narin biraz kibar inşallah sorun olmaz diye ama şükür ipne civata pul somun söktüm kople:thumb: tavsiyelerine mutlaka uyacam.şimdilik shimano dan memnunum ama dikkatimi çeken o ağırlaşma bir daha olursa hemen makinayı ustasına göstericem.yine olursa hemen elden çıkartacam.tekrar sağolasın:thumb:
dostum ben yeni tip exage lerden almadım yeni tip exage lerin bir sorunu olduğunu ve piyasadan toplandığını duydum bu konuyu en iyisi shimano distrübitörüne bi sorman lazım.ben exage3000 önden kalama kullanıyorum gerçekten çok akıcı bir makina ve insana güven veriyor.spinde 3000 bence iyi ölçüdür almanı tavsiye ederim ama üzerine ekleme imkanın varsa daiwa 3000 lik önden kalama güzel bir model takibi yap denk getirirsen daiwa bu işin mercedesi:thumb: antalyaya yolun düşsün getir hele bi bakarım başımla beraber antalya merkeze gel yanlız alanyaya yolum düşmüyo
Bu mail makineleri göğe çıkartıp oradan indiremeyenlere kapak niteliğinde. Kullanmadan, eskitmeden yorum yapılıyor şöyledir böyledir. İşin gerçek boyutu..Makine yeni.Hani noldu SSS rulmanlara bu kadar kısa sürede?
Üslubuna dikkat et hiç kimse hakkında böyle laflar konuşma hakkın yok.Herkez kendi malını sever kimisi övünür ve de tavsiye eder.Bu ne seni ne de senin gibi düşünenleri ilgilendirmez.Bende başka marka ürünler de var dam ın en kaliteli ürünü de var okuma da var banax da var dam makinamın ikinci elini sahibinden.com da 650tl fiyat isteyenler var.ama o dam ilk alındığında da conta sorunu olmuş.babam o makinayı almak için bir maaş ikramiyesini vermiş.Nedir bu şimdi?dam kötü bir mal mı?Bür ürüne tu kaka demeye nekadar meraklı insanlar varmış be kardeşim yazıktır ayıptır yaaa.Böyle boş yorumlar yapacağınıza hiç yorum yapmasanız daha hayra geçerdi.Bu cevap umarım işinizi görür.
Güneş balçıkla sıvanmaz. O balçıkla oynayanlar, bir süre sonra bir bakacaklar ki, üstleri başları çamur olmuş. Kirlenmek güzeldir. OMO yeter.
alim ile sohbet etmek lal-i mercan inci dir cahil ile sohbet etmek günde bin can incitir. ne diyim abi üzülüyorum böyle kompleksleri gördükçe.sevmiyorsan çemkirme kardeşim bak işine gücüne...
Buradaki sorun bir şeylere kötü denmesi değil ki. Buradaki sorun bir şeylerin balon edilip şişirilmesi. Dahası, şişen balonda da değil mesele, onu şişirmeyi kutsal görev bilenler olması aslında. Altı üstü bir makine işte. Stella'dan altı sıradan makine bildiğin, herhangi bir markanın onlar gibi ve daha iyi modelleri var bolca, hemde daha ucuza. Önce şişiriliyor, amanda şöyle şahane, böyle mükemmel. Sonra "ama sen bunu yağlamamışsın, yok sen onun contasını ayarlayamamışsın vs. vs." . Eh, bu kadar problemli, bu kadar mız mız bir makinenin nesi harika? Sorun bu zaten. Burada insanlar dur bi makine alayım, idare etsin demiyor. Canı yanmış sıradan aletlerden, cidden dert olmayacak, işini güzel yapacak, uzun ömürlü bir şey arayışına giriyor. Onlara da bu döküntüler, "işte tam aradığın şey bu.." diyerek gösteriliyor. Ters olanda bu. Almaya giden de bu beklentileri karşılaması için alıyor. Sonrada, yok yağdanlık ara, yok distribütörüne yolla bakım yapsın... Eee, piyasanın en sıradan makinası ALBA STAR'mı? O kadar yağladıktan, distribütörüne bakıma yolladıktan sonra, o da tıkır tıkır senelerce işliyor zaten. Neden aynı kalitedeki Okuma, Spro vs. böyle ikinci sınıf malmış gibi görülürken, onlardan daha üst sınıf olmayan Shimano böyle göğe çıkarılsın ki?
Dünyadan haberin yok anca boş boş konuşuyorsun.Birde üslup demişsin yazık.. Biz sana rulman demişiz sen üslup demişsin.Gerçekleri kapatmada yeni yöntem bul olsa gerek. O boş boş övünenlerin yüzünden insanlar artık hatalı tercihler yapıyor farkındamısın? Senin o tu kaka dediğin ürünle ben 1 aydan fazladır uğraştım makineler toplatılma noktasına geldi, az oku araştır öyle gel. Genel ortaya konuşacağına çözüm üretsen daha güzel olurdu forum adına.Öyle iş görecek de bir cevap olmamış ne yazıktır ki.
Tevfik abi adam sorun yaşamış.Zamanında bizde yaşadık makineyle sorun. O sorun yaşadığımız dönemde yine hatırlarsın öyledir böyledir şöyledir diyip sallayan boldu, ama bir fotoğraf kimse çekip yollamadı o makineyi övenlerden.Katalog okuyucusu bol tabiki. Burada makineye bakım yaptırmak vs değil sorun makinenin o hale gelmesi.Makine zaten yeni 2014 model, bu kadar kısa sürede kullanılmaz hale gelmesi tuhaf değil mi ? Bu işte güneşin gerçeğidir ki, balçıkla sıvanmaz. Çok iyi hatırlıyorum yazılanları oooo 2014 fd modeli böyledir,fc den farkı şudur, gramajı budur vs vs.. Makineyi aldık, hop sarım hatalı çıktı.Bahseden yok.Demek ki adam kullanmamış. Sallayıp durmuş.Hadi diyelim makinesi sağlam.Fotoğrafta yok.Eee sen bu kadar iyi diyecek kadar tecrübeyi nerden edindin??? Reklamcımısın? Yoksa adı şimano o yeter diye mi güvenenlerdensin? Bizim kızdığımız şey bu.
Son sözümü söylüyor ve yatıyorum...Benim derdim ürünleri öve öve bitiremeyip reklamını yapanlar değil.Benim derdim o KAPAK argosunu kullanmakta.Forum sitelerinde amatör balıkçı olarak görülen halbuki belli başlı markaların reklamını yapmakla görevli olan ve esasında bu işten ticari çıkar sağlayan insanlar da var.Bir insan(tüketici)başka bir insana(satıcıya mesela)sorarsa bu mal iyimidir diye.az önce ben DAM örneğini de verdim.kullanmaya kıyamıyorum makineyi okadar vasıflı bir makine iddia ediyorum neredeyse yok denecek kadar az.DAM QUİCK 5001 inceleyin görün.o makine de ilk aldığında babama sorun çıkarttı.makine şu anda 36 yaşında ve daha en ufak bir sorunu yok pas korozyon vs hiç bişey yok.eee bunu ne yapcaz.desenize bunu yazsam yine böyle cevaplar çıkacak karşıma...unutmayın ki sizin o albastar dediğiniz marka da okuma da pek çok insanı madur etmiş ve halen de etmekte olan markalardır.böyle milyon adet satan markalarda sorunlara karşı aaaa nasıl olur ama bu dünya markası aaaa ama bu japon malı aaaaa bak sen bir de el alem reklamını yapıyor demeniz gerekmezmi?albastar denilen makinenin plastik bile olmayan bir makine olduğunu hatta naylondan bile düşük kalitede ürünler olduğunu herkez biliyor.peki o zaman buradan herkeze sesleniyorum zat- şahanelerinizin tahliline göre EEEEEY HOBİDAŞLARIM KIYMETLİ BÜYÜKLERİM ABİLERİM KARDEŞLERİM....ELİNİZDE NE VAR NE YOK BÜTÜN DAİWA,OKUMA,SHEAKSPEARE,SHİMANO GÜBÜ ÜRÜNLERİ ATIN...NAYLON MAKİNA ALIN AYNI İŞİ GÖRÜYOMUŞ...
Zamanı geldi ve burada epey bi görüp okuduk; ahanda şu makina, şu X yere gelmiş, 580 liraya, ( Ederinin 2 katı fahiş fiyat ) satılıyor. Bitmek üzere. Adamların elinde 5 tane kalmış vs.vs. Hani burada oltacı arkadaşlarını düşünenler. Neden 2 katı fahiş fiyata satılan yeri, direkt adres olarak gösteriyorsun ? Burada de ki ; '' Arkadaşlar, evet iyi makinadır, şöyledir, böyledir, vs.vs. Ama, o fiyat o makinaya çok fazla. Aha yurt dışı Ebay, vs. siteler. Buradan alırsanız daha isabet olur ve kazıklanmamış olursunuz. '' Diyebildiniz mi ? Diyemediniz. Dediniz mi ? Demediniz. Ama ben, sorulan herhangi bir Shimano makina için '' Bu parayı bu makinaya vereceğine, git Taiwan sitesinde % 100 olumlu yorumu olan şu siteden, şu makinayı al; diyebilmişimdir ve de diyorum. '' Ayrıca yurt içi alımlarda da, '' Linklerde gördüğünüz fiyatlara, % 20 pazarlık yaparak alın '' diye, her önerimde özellikle üstüne basa basa belirtmişimdir. Fark burada. :thumb:
Alba'nın mağdur ettiği insanlar kadar, Shimano'nun da mağdur ettiği insanlar var. İşte mesele de burada başlıyor. Ben gidiyorum, Alba alıyorum, mağdur olabileceğimi biliyorum. bunu kabul ediyorum zaten, ucuz etin suyu kara olur haliyle diyorum. Ben gidiyorum, Shimano alıyorum, mağdur olmamak için alıyorum. Onu alırken, bozulmasın, sürtmesin, adam gibi çalışsın diye alıyorum. Ve sonuçta ikisi de bozuluyor. burada koşarcasına Shimano'yu göğe çıkaranlara diyorum, eee, ne oldu şimdi? Diyorlar efenim yağlamamışsın sen onu. Olmadı distribütörüne yolla, yapar geri yollar onu... Şurda yanı başımda duruyor alba beta 60. güzelce yağına, temizliğine baktım. 10 yıllık makina ve bir hayli de kullanıldı. Hala tıkır tıkır işliyor. O kadar yağına vs. bakınca, Alba'da işliyor zaten. Ha, iyice olmasa, kısık'a götürür güzelce yaptırırım da, aynı şekilde. ALBA 35 TL, Shimano 105 TL.. Fark bu sadece. Nerde şimdi o şimanoyu göğe çıkarmanın hikmet ve kerameti? Aynen dediğin gibi, piyasanın en sıradan makinesi, naylondan bile adi ALBA ile Shimano arasında hiç bir fark yok. Nedir bu Shimano'yu şişirme gayreti, bu işte mesele olan. Ha senin şişirme gayretinde olduğunu söylemiyorum, ama onları bilen bilir.
A L I N T I D I R ; SHIMANO TÜRKİYE KURUMSAL BİLGİLENDİRME (EXAGE 2500 FD MODELİ İÇİN) Sevgili Shimano kullanıcıları hepinize merhaba ve rast gelsin 2013 senesinin son ayında avrupa ve ülkemiz pazarında kullanıcılara sunulan shimano exage 2500 FD (EXG2500FD) modelinde kullanıcılar tarafından tespit edilen sarım hatası (misinanın makaranın belli bölgelerinde birikmesi) Shimano AR-GE merkezi (japonya) tarafından inceleme altına alınmış ve sorun tespit edilmiştir bu bağlamda bahse konu model malezya fabrikası montaj aşamasındayken makara osilasyonunu sağlayan dişlinin bir hata sonucu bir başka modele ait dişlinin takılmasından dolayı makaranın belli noktalarında misina birikmesine neden olduğu anlaşılmıştır meydana gelen bu hatadan ötürü tüm kullanıcılardan özür dileriz Şu an itibarı ile shimano exage 2500 FD modeli kullanıcılarından ricamız LG-P seri kodlu (makine kamış bağlantısında bulunan yuvarlak etiket) makinelerini aldıkları bayi ve satış noktalarına en kısa sürede iade etmeleridir (30 adet makine) Ürün değişimi yapılmamakla beraber sadece dişli değişimi yapılacak olup makineler hızlı bir şekilde bayi ve satış noktalarına iletilecektir Meydana gelen ve kullanıcılar tarafından hızlı bir şekilde gündeme getirilen bu hatanın tespit edilmesinde çaba sarf eden müşterimize, bu hata ile ilgili etkili takip yapan Shimano Türkiye Ekibine ve bu duyurunun yapılmasında bize yardımcı olan ............................................................. yönetimine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız Amacı sadece para kazanmak olmayan yaşadığımız ve bir parçası olduğumuz bu dünyanın korunmasında çaba sarfeden kurum olan Shimano corp. bundan böyle Türkiye balık sevdalıları ile çok daha yakın temas içerisinde olacağını da buradan duyurmak isteriz Artık ticari olmayan sürdürülebilir sportif ve hobi amaçlı balık avcılığı bir başka boyut kazanacak ve Türkiye balık sevdalıları yeni bir bakış açısı ile bu güzel anları ve anıları yaşayacaktır Tüm sevgi ve Saygılarımızla bilgilerinize sunarız not: bu mesajın yazıldığı hesap kurumsal hesap olup gerektiğinde son kullanıcıların bilgilendirilmesi için kullanılacaktır. Konu ile ilgili bu açıklama yapılmıştı. Bunu ve bunları bu seviyelerde irdeleyerek Türkiyede yapabilecek 2. bir firma gösterebilirmisiniz ? Anladığım kadarıyla sıkıntının ana kaynağı, bunu bu şekilde sorgulayarak çözüme kavuşturan ve SHİMANO' ya, PARDON dedirten bir kuruluşun olması. Siz 2012 model bir arabaya biniyorsunuz. Bende sizin kullandığınız aracın 2014 olanını düşünüyor ve sizden o araba hakkında memnuniyetinizle ilgili bilgi istiyorum. Bu durumda, siz görüş beyan etme yeterliliğine sahip değilmisiniz ? Bunun gibi bir şey işte.