Shımano Exage mi yoksa?

Konu, 'Makineler' kısmında mehmet0625 tarafından paylaşıldı.

1. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    az önce şurayı aradım parekende satışımız yok dedi ve exage 3000 lik sfd varmı dedim daha piyasaya sürülmedi 2014 modeller dedi
    http://www.balikavmarketi.com/iletisim

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    O link direkt ithalatçıın, yani distiribütörün linki. Demek ki, perakende satışı kaldırma şartına da uymuşlar.:confused:

Daha önce de belirtilmişti; :confused: sadece at çek amaçlı kullanacaksanız, 2500 veya 3000 lik. ( 2500 lüğün kafa yapısı, ortalama 25 m. daha fazla misina alır. ) Hayır, hem at çek, hemde arasıra beklemeli av yapmayı düşünüyorum derseniz, o zaman 4000 lik uygun diye. Bundan sonra ki değerlendirme, tercih ve seçim size ait olmalı.

Burada 2500 lüğü var gözükür. Diğer 3000 lik ve 4000 lik bitti der. Bu mağaza sanal değil, stok takibiyle çalışan gerçek mağazadır. Yinede telefon teyidi almak, işin en sağlam kısmı.

http://www.spotbalik.com.tr/Exage-2500-FD-4xSSS1-BB,PR-42397.html

3. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
  4. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    sağol abi bilgi için şunuda sormak isterim at-çek olayında aslında makinanın fazla misina almaması daha iyi değilmi? çünkü at-çek olayında bir kaç avdan sonra misinayı değişmek gerekiyor çünkü misina deniz suyunu görünce eve gelip yıkasanda belli bir süre sonra sertleşiyor deforme oluyor vss ondan dolayı misinayı az alması daha iyi gibi yoksa altına dolgu yapmak gerekir vsss ayrıca bende 60 lık okuma makina var beklemeli avlarda onu kullanırım diye düşünüyorum spin için ise 3000 lik iyi gibi ama mağazadan elime alıp incelesem daha iyi olur aslında bakalım kısmet

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mehmet kardeşim, 2500 lükle 3000 lik arasında hangisi, 4000 likle 5000 lik arasında hangisi :confused: espirisinde kişiler, kendi beyinlerinde ki av formatına göre değerlendirme yaparlar. :confused: Bende kendi av formatım doğrultusunda görüşlerimi yazmışımdır. :p Hep 30 - 40 m. daha fazla misinam olsun ki, olası sağılma durumlarda bana avantaj sağlasın.

Makina ağırlıklarını, teknik özelliklerini içeren çizelge önünüzde. Buna göre beyninizde ki av formatı, en sağlıklı tercihi yapmanızı sağlayacaktır. En güzeli, canlı canlı görüp değerlendirmek. :p :thumb:

6. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    abi haklısın insan zamanla bir şeyler öğreniyor ben bu iye yeni başlıyorum birşeyi düşünürken diğer şeyleri gözden kaçırıyor olabiliyorum sizin gibi değerli abilerimizin tecrübeleriyle inşallah bizde bir şeyler öğrenecez.
    örneğin şu hiç aklıma gelmemişti :''olası sağılma durumlarda bana avantaj sağlasın.''

ayrıca bu exagelerin drag gücünü bulamadım bir yerde yazmıyor exage lerin drag gücü nasıldır kaç kğ dır

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    2500 ve 3000 FD 3 kg. 4000 FD 6 kg. der. :confused:

Tabii bu demek değildir ki 10 kiloluk balıklarla başedemez. Çok rahatlıkla başeder. İş ki nerde gaza, nerde frene basılacak, onu bilmek yetecektir.:p

19.sayfada, ilgili ürünün çizelgesinde gerekli bilgiler mevcuttur.

http://www.shimano-eu.com/publish/c...media_and_events0/news/shimano_catalogue.html

8. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Mehmet, Tevfik abinin verdiği linkteki çizelgeye bakacak olursan 2500-3000 boyutlarında Exage için Stradic, Technium, Biomaster, Sustain ..... alternatifleri var. Technium 350, Stradic 500, Biomaster ise 750 TL civarlarında. Dolayısıyla Exage 3000'nin sunduğundan daha fazla drag gücü istiyorsan ya bütçeni (Exage 200TL civarında diye kabul edersek) en az %75 artıracaksın ya da Exage'in 4000'liğini seçeceksin ve aradaki 70gr farkı kabulleneceksin. Seçim sana kalmış...

Not: Tabiki burada Exage'den daha düşük Hyperloop vs modellerini düşünmediğini varsayıyorum...

9. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    anladım abi bu destekleriniz le gerçekten makina konusunda doğru bir seçim yapacağıma inanıyorum en azından kendi imkanlarım dahilinde.

10. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    ben shımano exage 4000 lik almaya karar verdim gibi fakat bununla uyumlu olabilecek bir kamışa tam karar veremedim aklımdan okuma v system 2.70 cm 10-40 gr atarlı geçiyor ama kamış arayışlarım devam ediyor ve şunu sormak istiyorum bu shımano exage 4000lik sfd modelini en uygun fiyata nerden nasıl alabilirim ve bu shımanonun indirimde olduğu belli dönemler varmı?

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Piyasaya daha yeni yeni cıkmaya başlayan bir ürünün indirimi, kampanyası, v.s. olmaz. :confused:

4000 lik seri, SFD olarak değilde, sadece FD olarak vardır. Yani, Exage 4000 FD. Sorgulama ve araştırmalarınızı bu şekilde yapmanız, daha isabet olacaktır.

Linklerde her ne kadar 225 Tl. seviyelerinde gözükse de, 180 lira seviyeleri, alınabilir rakamlardır. Bu, pazarlık maharetinize kalmış. :p

12. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    abi makinada doğru tercihi yaptığıma inanıyorum özellikle marka ve serisi konusunda doğru yolda olduğuma inanıyorum tabi siz değerli abilerimin sayesinde ama kamış meselesi var bu 4000 lik makinaya uygun bir kamışta bulabilsem takımı dizecem inşallah ama bakalım şuan aklımdaki okuma vsystem 2.70. 10-40 atarlı ama şunu düşünüyorum kamış ile makina uyum içinde olurmu yani kamış uzun kaçıp bu kamışta makina küçücük kalırmı yada makina bu kamışta büyük kalırmı oran orantı olarak nasıl olur acaba yada bu makinaya hangi kamış en güzel uyar?

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kamış & makina kombinasyon uyumu olarak o boy makinaya, 2.40 dan 3.00 m. ye kadar olan kamış, cuk diye oturur.

Ben, taşıma problemim olduğundandır ki, bu yönde ki tüm tercihlerimi, 3-4 özel kamış haricinde, hep teleskopik olarak değerlendirmişimdir.

Mesela ; ( Şu an CX olarak piyasadadır.)

http://www.spotbalik.com.tr/Catana-BX-Telespin-M-240cm-10-30gr,PR-12068.html

Burada siz, kendi formatınıza göre değerlendirme yapmalısınız; ama parçalı, ama teleskopik. Okumanın, V system dedikleri kamışların çok methini duydum. Fakat kullanmadım.