Shimano makina satın aldım ama içime sinmedi..

Konu, 'Makineler' kısmında laplace2006 tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Gerçi biraz geç ama..

Kazık türkiye fiyatlarıyla 600 TL'ye bir Daiwa Emblem Pro alıp, adam gibi bir makine kullanma tadını alsa, daha iyi olmaz mı? Artan paraya da bir kamış filan da alır hatta.

2. Since1453

Since1453 NoYaN

serdar abı bence fıyat yuksek emblem pro ıcın benım kullandım eskı olan daha guzel emblemler benım avlagımda benım avlanma sıtılımıde uygun aldıgı yerde emblem pro varsa ultegra alıcagına emblem pro alsın derım ama yeterse butcesı bıomaster taraftarıyım

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    emblem Pro, boğazda rüştünü ispatlamış bir makine. Fiyatı Türkiye'deki kazık durumuna rağmen, biomaster'den de %25 kadar ucuz.

Ne diye, daha iyisini daha ucuza almak varken, hadi en azından o işi taş gibi yapacak makineyi daha ucuza almak varken Shimano alsın?

4. Since1453

Since1453 NoYaN

biomaster kotu mu serdar abı yenı gelen emblem pro ın omru ne kadar olucak merak edıyorum ben 1 sene semsıpasada yada kanlıcada deneyıpte bırı bu makınede sıkıntı yok derse bende alıcam :D:D

5. furunotr

furunotr Haluk

Hocam Boğaz'da bu makinadan kaç tane kullanıyor sorması ayıptır... Benim kullandığım makinadan onlarcası mevcut ve memnun olmayana rastlamadım daha... Bir de Emblem Pro'nun Biomaster'dan % 25 ucuz olabilmesi için 450 lira gibi bir fiyata satılması lazım...:)

6. Since1453

Since1453 NoYaN

dun 580 dı dusmus mu acaba fıyat :D

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ben denedim. Kendince bakım yapmaya çıkmazsan, sağına soluna WD40 filan sıkmazsan, 10 sene filan gider en azından.

Hala bir şeyi anlayamıyorsunuz sanırım. Daiwa varken, daiwa alınır. Shimano bisiklet yapsın, güzel güzel binelim, balığa gidelim, ama balık tutmaksa yapılacka olan, o işin aleti daiwa'dır.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    BIOMASTER 8000 SW PG 6XS-ARB+1BB

Resmi Büyüt

Makine ve Çıkrıklar : Genel Kullanım Makineler (45'lik ve üzeri)
    Marka : SHIMANO
    Tavsiyeli Ürün : Genel Kullanım
    Stok Kodu : 13-BİO8000SWPG
    Ürün Adı : BIOMASTER 8000 SW PG 6XS-ARB+1BB
    Kdv Dahil : 809,62 TL (809.619 Puan)
    Havale : 769,14 TL (%5 havale indirimi)
    Adet : 1

http://www.spotbalik.com.tr/BIOMASTER-8000-SW-PG-6XS-ARB1BB,PR-28521.html

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ha, birde kaç tane kullanılıyordur demişsiniz. Benim bildiğim 10-15 tane var. Kısıkta bunlardna bir sürü vardı, hepsi bitti. Çoğuda benden görüp gidip aldı.

Henüz herhangi bir şikayet kulağıma gelmiş değil. Ben, 5 yıl kadar kullandım bunlardan.

Tekrar söyleyeyim. Rüştünü ispatlamış ve 40 yıllık makineleri hala kullanılıyor ve talep görüp üretiliyor olan bir markadan bahsediyorsunuz. Buna dikkatinizi çekerim. Daiwa, aradan sıyrılıp kendine pazar kapmaya çalışan dünkü üretici değil.

10. Since1453

Since1453 NoYaN

sen bu kadar ovuyorsun dıye sonunda bır tane emblem pro alıcam fıyat bıraz duserse cok merak edıyorum ne kadar dayanıcak bana serdar abı nerde akıntı var gıdıp oralarda denıcem 200 ve uzerı kursun atılan yerlerde

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Git, Tarabya'da, Cumartesi günü kendi gör, eskisi, yenisi hepsi var. Dene, gör.

Kafanızı shimano çamurundan bir çıkarsanız, gavur ne makineler yapıyormuş göreceksiniz ama...

12. Since1453

Since1453 NoYaN

:d:D:D:D:d

13. Since1453

Since1453 NoYaN

eskısı denedım zaten abı japon uretım olana ona bır lafım yok sahibi bakım falanda yapmadını soledı aldıgından beri hosumada gıttı o eski emblem lazım bana :d seıko ıbarelı japan uretım :D bu yenı gelenlerı bılemıcem kullanmadım ınceledım sadece

14. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    1.437,26 TL Ye baya güzel yaşanır gibime geliyor balık keyfide hani....! hihi :laughing: :laughing: :laughing:

15. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Ultegra yı bence asla alma.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Valla abi, 5 yaşındaki çocuğun topladığı istavritleri boş verip, biraz balık tutayım dersen, 2.500 TL'lik makine olmadan bir şey yaşamıyorsun hatta.

Ne kadar para, o kadar balık bu işlerde. Ya istavrit tutup kendini balık tutmuş sanacaksın, yada görenlerin "adamı bütün yutar lan bu, bir daha buraya gelirsem, anamla kabede..." diyerek millete sahili terk ettiren balığı tutacaksın.

Buna göre de malzemeni seçeceksin.

17. Since1453

Since1453 NoYaN

aslında asıl sorun su net uzerınde bellı baslı forumlar var makıne alınmadan once burada tartısılıp ortak kullanıcı yorumlarına gore alıcı kısı karar kıldıktan sonra makıneyı herhangı bır magazada ınceleyıp ıcıne sındıkten sonra almıs olsa boyle bır sıkıntı dogmaz

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İyide, yorum yapmak, herkesin harcı mı?

"Çok memnunum" yada "Amanda kırıldı hemen" diyerek yorum yapılmaz ki, bunlar karar almada somut bir kriter olmaz.

Bak sana çok basit bir şey anlatayım. Şu an "çok memnunum" denen makinelerin pek çoğu için, misinanın canına okuma problemi var. Atarken kopmadı, çekerken kırılmadıysa, oldu bitti, çok memnunum.. Misinaya ne yapar, sarımda, aksiyonda, tasmalama da, süzdürmede vs. vs. ne yapar? Hiç bunların ölçütüne bakılmaz.

Şu meşhur şemsipaşada zamanında tonla kamış kırıldı. Pek çoğunun kabahatlisi, makinelerdi. Ama kime sorsan, "Çok memnunum".

Bu iş o kadar basit değil anlayacağın. Makine aldım 10 senedir kullanıyorum, çok memnunum demek, o makineyi iyi yapmaya kafi gelmiyor.

19. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Allah cc birileri kabul etmesede o hayvanı balık diye yaratmış...! hihi BAZILARI BUNU KABUL ETMESEDE...! bazılarının düşüncesi bizi bağlamıyor, bütün dünya buna balık diyorsa üstelik..! bizede buna inanıp istavrit dememiz gerekiyor gerisi teferruat bile değil yani...! :rolleyes:
    5 yaşındaki çocuk balık tutabiliyorsa ne mutlu ona... idk :laughing: Allah cc boşverelim diye yaratmamışki..!? idk biz kulları yiyelim diye yaratmış...! ;)
    Biz birilerinin balıktan bile saymadığı istavriti başta dişli dediğimiz balıklar bile akılları olmadığı halde yedikten sonra, bazı insanlar akılları olsada varsın balıktan saymasın ne gam... :D
    Biz o istavrit denilen balığı çok da hesaplı 0.16-0.18 misine ve ucunda 9 numara iğneyle yani şeytan oltasıyla tutuyoruz hemde, 2.500 TL'lik bir makinenin VEREMEYECEĞİ..! yanından bile geçemiyeceği bir zevk ve heyecanla... ;)
    Evet biz, istavrit tutup balık tuttuk sanıyoruz, ve anamızla kâbede gibi insanı belkide dinden çıkaran bir sözü sarf etmeyide düşünmüyor..! ve aklımıza dahi getirmiyoruz, çünkü O AN..! balık tutuyoruz...! :mad: İnancımız gereği tabiki...! Tabi inancı olmayanlar her türlü melâneti anası da dahil aklına getirebilir İnancı yoksa şayet... ;)
    Dediğin o balık, darıca ve eski hisar sahillerine çıkıyor galiba...! :eek: :D aklına öyle eksantirik düşünceler geldiğine göre..! hihi Bundan sonra balıktan saymadığın bu İSTAVRİT..! denen hayvanıda YEM..! olarakta olsa eline dahi almazsın Umarım...! yoksa kendi sözüne TERS..! DÜŞMÜŞ OLURSUN... ;)
    Biz malzemeyi cebimize göre seçiyoruz...! ne yapalım...idk RABBİM bize hesabını veremeyeceğimiz kadar para vermemiş bunu taktir buyurmuş...! 2500 TL, 4800 TL gibi makineleride Kullanıp şeytanın aklımıza anamızla kâbede bilmem ne yapmayı getiremesi gibi, büyük bir günahla bizi iimtahan etmediği içinde ALLAH cc binlerce kere Çok ŞÜKÜr diyoruz....! ;)

20. Since1453

Since1453 NoYaN

iyi yapar yada yapmaz serdar abi ama en azından bos yere para vermeyı bır nebze engeller en azından kafasında ıyı kotu bır ızlenım olur sen burda emblem pro dıe dıe cogu kısıye emblem pro aldırdın yada baska daiwa modellerı bunlar kendı bırıkım ve tecrubenle kaynaklanarak soyledıgın ve onerdigin modeller ılk defa bır makıne kamıs alıcak bırıne bırsdey demessek kullandıgımız memnun yada memnun olmadıgmız marka modellerı o ınsan cok para verır bos yere konuyu acan arkadası kastedmedım bu arada genelleme yaptım. ben bıomasterden cok memnunum benım gıbı cokta memnun olan kısı var kotu mu dıyelım yane