İlk benim shimanom'u (profilimdeki makine) kötülemiştiniz, boşver yaramaz o demiştiniz. Ama almıştım artık ne çare. Kullandım, 4 yıl oldu, hala ilk günki gibi.
Efsunludur o efsunlu. Mutlak okuyup üflemişsinizdir. Eh, en alt segmenti bile '' 4 yıl ve daha ilk günkü gibi '' diyorsanız, fazlaca söze gerek yok sanırım. Allah nazarlardan ve kem gözlerden sakınsın. İyi günlerde ve ilk günkü gibi kullanımlarınız daim olsun. :thumb:
Valla ne diyeyim, dağılırsa alırız yenisini sevgili abim. Çok emeği var üzerimde, hatırasını yaşatmam lazım bir şekilde. Vefa da bunu gerektirir. Hem ekmek istemez su istemez, bir kez bile bakım yapmadım. Tozda toprakta, yağmur ve karda her hafta bir kez bazen iki kez kullandım. "Oy anam, bu neydi.!!" demedi. Bir yıl sonra "Eee, ulan yetti ha.!!" derse de hakkıdır, saygı duyarım.
Evet, efsunlu galiba. Golf topu misali gitti dağ bayır dolaşıp, geldi o küçücük deliğe yuvarlandı. Delik shimano'nun. Belki de bana dünyayı zindan eden alba makine sonrasında daiwa almış olsaydım aynı durum onun başına gelecekti, kısmet. Şaka bir yana; abim işte makine ya, kullanıyoruz işte. Şimdilik beklentileri karşılıyor, kafayı yere koyduğu gün alırız başkasını. İlelebet çalışacak hali yok ya. 25'lik remiksonla 1 ayı zor tamamladım, atçekte. Şimdi bir köşede gelin gibi süzülüyor. Arada göz-göze gelince işmar etse de, "geçti gülüm, sen kredini baştan bitirdin" diyorum.
Geçen yine farklı bir başlıkta uzun uzun tartıştık bu konuları. Her markanın kötü çıkan ürünü mevcuttur. İster daiwa olsun ister shimano... Gider Adidas dan ayakkabı alırsın, 10 gün için de patlar. Bu markanın kalitesiz olduğunu göstermez.(Gidersin iade edersin olur biter.) Burada ülkemiz şartları için tartışılması gereken sanırım daiwa için ne zaman ülkemizde ilgili bir satış kurumu bulabileceğiz.Bu demek değil ki shimano ülkemiz de olduğu için daha iyi, sadece bir durum olduğunda karşımız da ilgilenecek birilerini buluyoruz. Bir ürün alırken sadece ürün alınmaz bunun geri hizmeti de o ürünün fiyatının içindedir. Zaten bu 2 firmanın ürünlerinin fiyatının yüksek olmasının sebeplerinden biriside budur. Maalesef daiwa için henüz ülkemiz de uygun şartlar oluşmamıştır. Umarım en kısa sürede bu şartlar hayata geçer de benim gibi daiwa seti(4 makine) oluşturmak isteyenler yurt dışından alış-veriş yapmak zorunda kalmaz.
Geçenlerde firmanın mağazalarından birini gezerken ilgililer ile sohbet sırasında söz bu noktaya geldi; ilerleyen zamanlarda Daiwa ile ilgili düşünceleri var sanıyorum; öncelikli olarak birkaç kalem ürünü getirecekler; sonuç ne olacak hep birlikte görürüz zaten...
birkaç kalemle olurmu o isler Haluk abi onu herkez yapiyor, bunlar basit, bunlar siradan, daha farkli, insanlar mutlu olsun, balik tutsun öyle saglam bir distribütörlük için katalogun en az 2/3ünü getirtmek lazim. zaten anladigim kadari ile daiwa seiko & co pek sallamiyor distribütörlük isteyenleri. zira bu tip anlasmalarin karsilikli yaptirimlari var. kendini baglamak istemiyor zaar.
Firma getirebilecek güçte; öncelikli talep ettiğimiz birkaç kamış ve makina var idi belki onları getirir; bilemiyorum tabii ki... Daiwa olayını da bilemiyorum; sonuçta mal satacak ve çok iyi bir pazar var karşısında; ister sallar; isterse sallamaz; kazanan ya da kaybeden kendisi olur; alternatifler daima bulunur... Distribütörlük de olmayabilir; yetkili ithalatçı falan olur; bildiğim kadarı ile Shimano'da distribütörlük değil Türkiye'de ve buna rağmen aşağı yukarı istediğimiz şekilde gidiyor olaylar... Tabii burada ithalat yapacak firmanın politikası da önemli...
Yok Selim bey; durum bazan bu kadar karmaşık değil... Biomaster gerçekten iyi bir makina... Tabii yerinde kullanılır ise; onlarca kullanan var ve kullanıcılarının taleplerine cevap verebiliyor bu makina; daha bir tane sorun duymadım... (Bir tane var aslında ama adamın kendi sorunlu aslında...) Hyperloop denen makina ise Şemsipaşa'da; Kandilli'de ve Boğazın birkaç yerinde at-çek için kullanıldı ve o sezon dayandı; bu makinanın bu avlaklarda bir sezon dayanabilmesi de kayda değerdir... Tabii sahibi sonrasında sağlam bir şekilde yedeğe ayırdı makinasını ve Biomaster'a terfi ettirdi kendini...
Bende var zaten biomaster Haluk bey,ben kötü makina demiyorum ama benim için iyi olan,bir başkası için iyi veya yeterli olmayabilir,tam terside geçerlidir,bakın ben Hyperloop için yaramaz derken,bir başka dostumuz,gayet iyi bir makina diyebiliyor,demelide zaten,kişi kulanmış olduğu malzemeden memnunsa,sorun yok demektir...
Mehmet kardeşim, ben gidip bir makine bozuk çıktı diye, o markaya öyle inat etmem. Ben gibi, 80 cm zargana tutup yem yapan biri için bu hayati önemde. Diğer yandan bu aletler çok sık, doğuştan, hemen hepsi takılma problemleri yaşar. Beklendiği gibi çalışmaz.
biomaster 8000 pg ler kendini yeterince ispatladı belki derseniz fiyatıda tuzlu biraz olsun o kadar birsey diyemem o konuda yogun suyun bastıgı cogu avlaklarda saatlerce avlanıp denedım bogaz icin bicilmiş kaftan
Açıkçası bana Shimano Big Baitrunner yetiyor, hatta 1 hafta önce bir tane daha aldım memnun olduğum için; elimde ki makine ile devasa yayınlar haricinde çekemeyeceğim bir balık yok.Devasa yayınlardan kasıt +60 kg için konuşuyorum çünkü daha denk gelmedi öyle bir yayın.O yüzden makine ne yapar bilemem. Yani yok bu şu kilo altında çok iş yapıyor, diğeri yapmıyor mevzusuna girmeye gerek yok. Zaten bu seviye de(100 kg ,200 kg) balıkların peşinde koşacak adam gidip de makine parasını pek düşünmez. Çünkü diğer av masrafları makine parasının kat ve katıdır zaten. Kaç kişi 100 kg balık yakaladı merak ediyorum. Aklıma bazen yabancıların kullandığı şu söz geliyor. 'pics or it didn't happen'... 100 kg balık ,200 kg balık çok abartı mevzular... Çok da takılmamak lazım bu işlere bu balıklar için makine den önce güzel bir tekne gerekir. Tekneye o parayı veren adam zaten makine konusunu kafaya takmaz. O seviye'ye gelene kadar yeterli tecrübe yi edinmiştir. Balık hobisine yeni başlayan biri gidip de 1000 liralık makine almaz, çünkü o makinenin hakkını veremez o kullanıcı.
Serdar abi simdi su var. Bu dedigin mezgit,kefal, levrek için ekstra bir alete gerek yok zaten. Belki hadi levregin 2kg ve üzerine kaloma ister diyelim. Türkiye'de tuzlusuda 'kiyidan' avlanip kaloma kullanan kaç avci vardir? Bak daha 2ay evvel belki 3 palamut 1 ehven torik için patir patir takim patlatildi. Su balik bindimi paldir küldür kola asilma kültüründen kurtulamadik bir türlü. O kadar da balikcilik programlarini severek izleyen adamlariz. Hep diyorum, 15 yasinda çocuklari izliyorum burda. Attiklari raporlari görseniz inanasiniz gelmez. 0-10gr atarli kamis, 20lik makina ile metrelik turnalar yayinlar çikartiyorlar. Ha bunlarin içinde exage kullanan da var avocet de, caldia da, exeller de. Uyum diyoruz ya hep. Kamis-misina-makine-dügüm-avci. Hepsinin füzyona ugramasi lazim. Spheros 6bin var bi tane. Hiç sevmedigim bir makine. Kalomasi çok kötü diye duymustum. 2haftada 3yayin çekti makina 1.5metre üstü. 20-60gr 2.70 kamisla. Gögüs kamerasindan çekmis arkadas izledik. Geçen pazar karsilastik elinde ayni takim. Bi kaloma pullarina bakayim mi dedim. Yari puluna kadar çikarttim. Inan asinma yoktu üzerinde. Ha ben yine gidip almam ama o makina hakkinda fikrim degisti resmen. Fiyati degermi az mi çok mu tartisilir tabi ama iyi is çikartabildigine tanik oldum. Hazir konusundayken çocukluktan gelen bir mitchel ve daiwa fun'i olarak, kalomali kullanimda trolling disiplini iri balik avinda spheros 6bini önerebilirim.
Bir şeylerin abartılması, bazı tercihlerin bir türlü anlaşılamaması gibi hususlar asıl mesele. Mesela, tatlısuda kalama denizdeki gibi çok büyük anlam taşımayabilir. Bir balık vardır, adı parayadır, tatlı suda yaşar, kaparsa yeminizi 300m kalam yer, misinanızı sağar. Ama bu balık orinoco'da yaşar, herkese de denk gelmez. Bunun dışında tatlı su balıkları genel olarak kalama işine çok fazla iş bindirmez. Mesele, yerin dar olması, balığın öyle güreşe pek alışık olmaması gibi. Yayında bunlardan biridir, zorlar, yüklenir, sağlam balıktır ama, kalaması iyi makine istemez. Ama denizde 10kg bir balık tutacaksanız, hele bu balık aslne 40kg olabilen bir balığın küçüğüyse, kalamanın iyisi kötüsü o zaman ayırt edilir olacaktır. Peki meselenin özü ne? Niye 800TL veya 1000 TL makine alalım ki, 80 TL'lik makine yetiyor o avlar için, doğru mu?
merhaba serdar abi yeni gordum simdi millet biomasterle istavrit mi tutar sardalya mı ben onu bılmem ben istavrit tutmak ıcın o kadar para yatırmam bır makine ile kamısa iri istavrit olursa olta atarım yoksa tutmuyorum ben 1 sezona yakın ben asıyan arnavutkoy akıntı burnu kalender emırgan karsıda kandilli ve kulelide ( suyun yogun bastıgı yogun akıntıda 175-200gr )denedım bayada guzel avlara ımza attım kullananlardanda daha herhangi bir sikayet duymadım ama ülkemizdeki fiyatları biraz tuzlu emblem proların oldugu gıbı
(gecen gun sayfaya yazmıstım serdar abi gormedin herhal tekrar buraya yazıyım) serdar abi bir ara daiwa emblem z ler vardı( makine sahibi emekli mühendis bir abimizdi japonyadan aldıgını soylemıstı ) beklemeli avlarda kullanma fırsatım olmustu lüfer familyasında bundan 7-8 sene onceleri falan gecenlerde uzun zamandır gormuyordum makinenın sahibi abimizi gorunce sordum hala kullanıyorum dedi nasıl bıraktıysan oyle dedı .baya guclu bir makineydi
Super baitrunner 10000xtr,bu gün bu makineyi inceleme fırsatı buldum,şayet imkanı olan olursa bu makineyi dikatlice incelemesini tavsiye ederim,bilhassa kalamasını... http://www.gerlinger.de/Freilaufrol..._term=Freilaufrollen&utm_campaign=Angelrollen