Shimano makina tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    İnceleme sonucu + - gözlemleriniz nelerdir ?

ST 6000 veya 10000 RA lardan, rulman haricinde gözle gözükür bir teknik farklılığı varmıdır ?

Bu makinalarda kalamaya diyecek yok olarak görüyorum. Otomatik vitesli otomobil gibi.

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-BAITRUNNER-ST-10000-RA-11-BB-pmu877.html

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-SUPER-BAITRUNNER-XTR-RA-7XSA-RB1-BB-461-TUR-pmu1519.html

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Olmazmı Tevfik abi,bir kere ikiside aynı boyutta değil,devirleri değişik,super baitrunnerde aliminyum makara var artı altı bilya,daha bir çok özelliklerinide yazmıyorum,bunları nette inceleme şansları var zaten ilgi duyanların...

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu makinayı ilk aldığımda, çift tutamaklı kol çok abes gelmişti. Ama, zamanla bu özelliği, tüm diğer makinalarımda arar oldum. Adeta hastalık oluşturdu.:confused: :confused: :D

Gerçi tatlı su, sazan makinası olarak lanse edilse de, sürekli denizde kullandım. Tabii, gerekli bakımlarını yaparak.

Bu yeni serilerde açılan yağlama deliği de, büyük bir + getirmiş makinaya.

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Makinelerin denizde kulanılmaz diye bir kaideleri yok zaten,önemli olan bakımlarının yapılması,bakımını yapmazsanız,deniz için olan makinelerde sorun çıkartır,bunun içine çıkrık makinalarda dahil ediyorum,her malzeme tuzlusudan sonra bakıma alınmalı,bu bazen tatlısu ile yıkama olur,bazende makinanın tamamına yapılacak yağlama ile olur,bakımı yapmazsanız eh o zaman malzeme üreticilerine kabahat bulmayacağız değilmi Tevfik abi:)

5. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Kıyıdan at çek avlarında kullanmak ıcın shımano stradıc cı4 3000lık almayı düşünüyorum gercı su an bulamıyorum caglar ava gelmesini bekliyorum.Kullananlar memnun mu?
    bende su an okuma trio 30 s var hıc memnun degılum üzerinde berkleyın mono mısınası var,misina helezon seklini alıyor atarken ve sararken de düğüm oluyor tesekkurler

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bakım, bakım, bakım.:confused: :confused:

Bu ihtimamı kendimize de gösterdiğimiz zaman, ne kadar genç, dinamik ve atak olduğumuzu hissetmiyormuyuz.:confused: :confused: :D

'' Bakarsan bağ, bakmazsan..............'' misali.:p :p

Yalnız şurada şöyle bir fark var; gözümden kaçmayan.:confused: :confused:

Bazı makinalar, bakım amaçlı tatlı suyla çeşme altında yıkanırken, '' Aman su kaçmasın '' diye dikkat edilirken, ben ise elimdekileri, bir de kovanın içerisine sokup durular, sonrada uygun şekilde süzülmesini ve kurumasını sağlarım.:confused: :confused: :D

Yakın geçmiş bir tarihte, Japon diye satılan bir marka, kamışıyla denize düşmüştü. Benim yardım sever takımım, :p :p 2 dakika içerisinde o takımı kurtardı ama, ne yazık ki o 2 dakika içerisinde çok su yuttuğu için, sabahına sizlere ömür olmuştu.cyrr cyrr

Neme lazım, benim makinam sürekli bakımlı, yağlı ve temiz ve de her daim de göreve amade, hazır, tetikte olmalılar, Selim kardeşim :D :D

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kara avı yapanlar,nasıl tüfeklerini her avdan sonra temizliyorlarsa,balık avı yapanlarda,malzemelerinin bakımını yapmak zorundadır,Ha kişi derki"benim param çok,ben bakım filan yapmam"der,bizde amennaderiz,bana kimse demesin şimdi,makinelerin bakıma ihtiyacı yok diye,benim kadar eski makina söküp,temizleyen yoktur herhalde bu sitede,makinaların içini açtım zaman,bazı makinalarda gres yağının kuruyup,viskozitesini kaybetmiş olduğunu çok gördüm,bu gayet normal olan bir şey,böyle olan makinelerin mutlaka temizlenip,yeniden yağlanması gerekmektedir,temizlenip yağlanmış olan makinenin,eskisi gibi çalışmaması için hiç bir neden yoktur,bilakis bazen daha iyide çalışabilir,bu arada şubatın 17 sinde burada balıkcıların düzenlemiş olduğu,bir nevi bit pazarı olacak,gene eski makinalardan bulursam alacağım ve bakımlarını yapacağım,benim için bir başka hobi bu,bana her sene shimano satan arkadaşı gördüm"elimde çok shimano makina var,seni bekliyorum bitpazarına"dedi Eee ben kaçırmam böyle teklifleri:) çok iyi bakıyor bu kişi makinalarına,sabırsızlanıyorum o gün bir an önce gelsin,gidip o ortamda bulunayım diye,günün birinde belki Türkiyedede olur,böyle balıkcıların düzenlemiş olduğu bitpazarları...

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Demek ki, bu satıcı arkadaş için, özel müşteri statüsündeymişsiniz.:D :D

Eh, böyle özel davet alınınca da, davete icabet ve 3-5 parça da bir şeyler almak adettendir.:D :D hihi

O, eski dediğimiz şeylerin içinde saklı olan gizemi görmek ve yaşamak, '' Anlatılmaz yaşanır '' cinsinden apayrı bir duygudur. Bilen bilir:thumb: :thumb:

Bakım ve yağlamayla ilgili konumuza dönersek, eğer ki makinanızı kullanmaıyor da, vitrinde süs eşyası olarak tutuyorsanız, pek de yağlama ihtiyacı gerektirmez.:confused: :D Bayram için vitrin temizliği yapılırken, bir tozunu silseniz fazlasıyla yetecektir sanırım. :confused: :confused: 25 sene sonra bile, ilk günkü gibi çalışacaktır.:D hihi Tabii, yağın kimyası bozulmamışsa.

9. furunotr

furunotr Haluk

Siz gene alacağınızı alın da eğer misina helezon şeklini alıyor ve düğümleniyor ise problemi önce misinada aramak gerek... Markanın pek önemi kalmıyor bu durumda; çünki öncelikli olarak hangi çeşit misinanın nerelerde kullanılacağının seçimi çok önemli... Makinanıza hafızasız ya da düşük hafızalı bir monoflament bulup sarmanızı önereceğim öncelikle... Sorunun çözümlendiğini göreceksiniz; yok sorun devam ediyor ise o zaman makina değişimi kaçınılmaz olacak... Yalnız o misina ile hangi makina ile olursa olsun sorun yaşayacaksınız kuşkusuz... Tabii bir de şöyle bir durum var makinanızın en zayıf yönü misina sarım klavuzu; düğümlenme sorunu burası düzgün çalışmıyor ise oluşmuş olabilir; yani makina gam yaptırıyor olabilir; ancak helezon değil... Bu makinada bu kısmı her av sonrası söküp temizlemeli ve yağlamalısınız; tabii eğer rulman ve klavuz takımı paslandıysa değiştirmeniz gerek; bu şekilde kullanırsanız makina gam da yapmaz...

10. Nuri Özçelik

Nuri Özçelik nuri

Favori Kamış:
    Okuma makaria. Shımano ultegra
    Favori Makine:
    Twinpower sw800pg.
    En İyi Avı:
    Kofana. Levrek.
    selamın aleyküm cümleten hayırlı geceler arkadaşlar ben genelde boğazda avlanıyorum kandilli cubuklu çakal burnu akıntı burnu vs vs bilirsiniz arkadaşlar buraların akıntı durumunu son kullandığım makine okuma salına 2 16 kamış extreme ancak makinamı yeni almış olmama rağman bu sene lüfer ve palamutlardan sonra hem devir oranı hemde çekişi çok yorucu oldu sizden ricam 500 lira limitli makine tavsiyesi istiyorum yorum ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler şimdiden

11. furunotr

furunotr Haluk

Kullandığınız makina ağırlığı ve devir oranı nedir???

12. Since1453

Since1453 NoYaN

merhabalar size ıkı makine onericem makineler kendımınde deneme kullanma fırsatı buldum makıneler okuma raw 2-shimano spheros-shimano ultegra ci4 fiyat olark belkı bıraz asabılır makıne yanlız avlaklar ıcın uygundur kandıllı ve cubukluda avlandım birde serdar abımın cok met ettıgı emblem pro var eskı modeli benım avlanma stılıme cok yatkın yenısını bılemem onunda fıyatı bıraz asar butcenızı

13. Nuri Özçelik

Nuri Özçelik nuri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Twinpower sw800pg.
    En İyi Avı:
    Kofana. Levrek.
    690 gr 4,8/1 devir oranı

14. Since1453

Since1453 NoYaN

drag olarak cok kuvvetlı bır makıne su basınca oltada balık varken ne demek ıstedımı daha ıı anlarsınız. suanda 65 kafasıda yok bıldım kadarıyla

15. Nuri Özçelik

Nuri Özçelik nuri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Twinpower sw800pg.
    En İyi Avı:
    Kofana. Levrek.
    arkadaşlar teşekkür ederim önerileriniz için yanlız ben bu makine konusunda okadar muzdaribimki aradığım makineyi bulmak için nerdeyse makine koleksiyoncusu olucam :) limiti çok aşırı olmasada %50 ye kadar aşabilirim sanırım yeterki sağlam kalıcı ve bir makina olsun teşekkürler

16. Since1453

Since1453 NoYaN

ci4 lerde guzel normal ultegralara gore 100gr falan daha hafıftır

17. Nuri Özçelik

Nuri Özçelik nuri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Twinpower sw800pg.
    En İyi Avı:
    Kofana. Levrek.
    evet ultegra harika görünüyo ama sezon yeni kapandı malum daha çok araştırma ve tavsiyeler alıp bir liste haline getirip daha sonra hepsini yerinde inceleyip ona göre karar vermeyi düşünüyorum

18. Since1453

Since1453 NoYaN

tabıkı en guzelını yapmıs olursunuz ben butcenıze gore kendı kullandım makınelerı soyledım baska arkadaslarda baska makıneler tavsıye edıceklerdır. kafanızda netlesen bır urun oldumu burda kullanıcı yorumlarıda almıs olursunuz

19. Nuri Özçelik

Nuri Özçelik nuri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Twinpower sw800pg.
    En İyi Avı:
    Kofana. Levrek.
    evet haklısınız çok teşekkürler ilginiz için

20. Since1453

Since1453 NoYaN

ben tesekkur ederım ne demek gorusmek dilegiyle