Shimano Power Aero Albrid CI4 Surf Fishing Reel

Konu, 'Makineler' kısmında code77 tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Şuna adım gibi eminim ki, İngiltere'de hangi kalitede hangi ürün varsa, aynı standartlarda ki ürün, bir Almanya, bir Fransa, bir ispanya ve bir Türkiye içinde aynıdır.

Beğendiğin çıkrığa baktım.:p :p

Alma derim size.:confused: :confused:

Niye diye sorarsan;

Şimdi o çıkrığı aldığında birde kamışını alacaksın ve sonrada bir tekne olmazsa olmazın olacak ilk fırsattada alacaksın.:p :p

Ben tekne alacağım zaman listeyi hazırlayıp vereceğim adama. '' Bu malzemelerde içinde olursa alırım tekneni ''diye. Gel sende benim taktiği dene. En azından bedavaya getirtiriz bu malzemeleri.:p :p

Gösterdiğin çıkrıkta sanırım misina klavuzu yok. Makaraya sarımda, misinayı yaymak sıkıntı yaratır gibime geliyor.

Her şey gönlünün güzellikleriyle dopdolu olsun.

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    :eek: :thumb: :) Balik malzemesi dolu bir tekne... aahh ahh :) o emeklilik gunlerini gorecek miyiz acaba kim bilir...

Alma diyorsaniz almam agabey. Buyuk lokma yerim ama buyuk sozu de dinlerim. :)

Agabey SLOSH (Daiwa Sealine 20 veya 30) Ingiltere`de cok aranan ve yaygin kullanilan bir makara. Misina kilavuzu galiba yok dediginiz gibi. Kullanan birkac kisi ile daha kousmak lazim karar vermeden once.

Selamlar, saygilar abicim. :)

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Levelwinder'in yokluğu sorun olmaz, hiç kafaya takmayın. Pek çokları onu söker zaten aldığı gibi hemen.

4. code77

code77 fatih

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster CX Surf 4,30 / 200Gr
    Favori Makine:
    SHIMANO BULLSEYE 9080 XT 8+1 BB SURF
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Cevap yazan herkese ıctenlıkle cok tesekkur ederım.Sızlerden bırseyler ogrenebılırsem ne mutlu bana.Ama gonlumdekı makınayıda soylemeden edemıycem süper ultegra 6000 yada 10000 neden dıye soracak olursanız agır ama misina sarımı müthis bır makına :)

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sen -bulabilirsen- bir Daiwa Emblem Pro al, sarım nasıl olur bir gör. Vaktin varsa bir ara uğra, kendin bir dene.

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu tür makinaları ilk kullanmaya başlayacak olan biz acemiler için, o sizin Levelwinder, bizimde misina klavuzu diye tabir ettiğimiz o parçanın yokluğu bayağı önem kazanacak ve eksikliğini açık olarak hissttirecektir. Taaa ki, o baş parmağın, misinayı uygun şekilde yayma erdemliğini kazanana kadar. Bilmem yanılıyormuyum.

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bende bu baitcasting makinelere isinamadim bir türlü. kullanmasini bile bilmiyorum cidden :) nedir ki bunlarin avantaji ?

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Başparmakla misina yayma olayı biraz şehir efsanesi aslında. Bu aletler gayet düzgünce sarar misinayı zaten. Mesele, misina gergin sarılmazsa ortaya çıkabilir, çözümü de basittir, 3-5 atışta alışır insan.

Velakin levelwinder olan makineler çok eziyet edebilir. Büyük bir balık gelirse, makinayı dağıtabilir, sarım iyice perişan hale gelebilir, misina gam yapar, dolaşır ve ayıklamak mümkün olmaz o daracık yerde vs. vs.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Avantajı çoktur aslında. Daha derli topludur, hafiftir, sağlamdır, atışta daha iyi netice verir, manageable, yani yönetilebilirdir (atıştan sonra yavaşlatma vs. imkanı) gibi hoş tarafları vardır.

10. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Yine yanlış yine yanlış.. Shimano'nun Japonya'da ürettiği ürünler daha kalitelidir ve daha revaçta ürünlerdir. Bunlar Japon iç pazarında satılır ve genelde firmanın üst sınıf modelleridir. Daha kaba olduğu yanlıştır. Japonların malzeme öncelikleri bizimkine benzemez evet. Bizimkiler servisi çok iyi her kırılan parçasını değiştiriyorlar diye X firmadan malzeme alırken, Japon balıkçı aldığı ürünün çok kaliteli ve sağlam olmasına öncelik verir. Kıyıdan her an trofe balık yakalanabilecek bir ortamda zaten dandik malzeme kullanmak söz konusu olamaz. Teknede açık suda boğuştukları devleri hiç saymayayım. Japonları Çinlilerle hiç karıştırmayın lütfen. Ayrıca bir de fikriniz olması açısından firmanın Japon sitesini inceleyin. Kaba dediğiniz modelleri görün.
    http://fishing.shimano.co.jp/product/category?pcat1=1

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Emir sana bir Türkçe ve okuma yazma kursu bulalım be dostum.

JDM'lere kalitesiz diyen oldu muki, "Shimano'nun Japonya'da ürettiği ürünler daha kalitelidir ve daha revaçta ürünlerdir." diye daldın ortalığa?

12. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Burada sen demişsin Serdar... Sen ya yazdığını anlamıyorsun ya anladığını yazamıyorsun. O kursu sana ben verebilirim ;)

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Burada kalitesiz filan diye bir şey geçiyor mu ya? Hala mı okuma yazma kursuna ihtiyacın olduğunu inkar ediyorsun?

14. code77

code77 fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Daiwa entoh 5500 önerisi

Merhaba,

Daiwa entoh 5500 makina buldum bırtane,yanlız taiwan üretimi ne dersiniz arkadaslar,surf kullanım ve saglamlık konusunda tavsıyede bulunmustunuz.Fiyatıda uygun yanlız taiwan olması dusunduruyor benı.

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwanın bir çok modeli Çin menşeilidir zaten. Tereddüt etmenize gerek yok. Kaliteden ödün verilmemiştir inancındayım.

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Çin işi japon işidir, gerçek shimano performansı beklemeyin, malzeme öncelikleri farklıdır demişsin Serdar Abi, senin anlatmak istediğin şu mu;

"japonlar minik adamlardır, kolları güçsüzdür, hafif malzemeye daha önem verirler ve bu hafif malzemeler iş görse de evladiyelik olmazlar".

Demek istediğin ancak bu ise tartışmaya müdahil olmayacağım, dana gibi balıklarla mücadele eden japonların kendi pazarına kolayca dişli sıyıran, mil kıran, gövde çatlatan, kol yoran modeller ürettiklerini iddia ediyorsan dalıcam konuya :)

Japon makinalar zarafet olarak malezya vs den daha öndedir, güçleri de ya aynı ya daha fazladır. 20 sene kullanmadan ikisini kıyaslamak kolay değil, 4 yıldan fazladır shimanonun ne kadar makinesi kamışı varsa kullandım, denedim. Sanırım forum dahilinde benim kadar çeşitli ürününü kullanan pek az olmuştur. Epey süre ithalatında da görev aldım, boş konuşmuyorum.

Daiwa konusuna girmek ise haddim değil, 2-3 sefer 1-2 modelini denemek dışında kullanımım olmadı, belki de piyasanın en iyisidir, bilmem...:)

Saygılar, sevgiler...

17. code77

code77 fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Daiwa Entoh 5500

Merhaba Daiwa entoh 5500 kullandıysanız deneyımlerınızı paylasırmısınız.

18. code77

code77 fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Shimano süper ultegra 6000

Süper ultegra 6000-10000 yada daiwa entoh alıcam,shımano ıcın deneyımlerınızı paylasırsanız cok sevınırım

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Entohla ultegrayi kiyaslamak yanlis. Entoh birkaç klasman daha yüksek

20. code77

code77 fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Daiwa entoh

sanırım siz kullanıyorsunuz.ben genelde bogazda yada karadenızde kıyıdan lufer avcılıgında kullanıcagım. uzak atıs ıcın oldukca ıyı olsun ve ayrıca hafıf ve guclu olsun ıstıyorum.Almısken bırkere almak lazım en son makınamı 5 sene once aldım :)