Super ultegra boğaza veya karadenize lüfer avında fazla gelir yemlide. Balığı çekerken zevk alamazsınız, tüy gibi gelir koca balık. İşe biraz da heyecan katmak lazım diye düşünüyorum. At-çek yapacaksanız da bu makina ağır gelir, hem 700 gramın üzerindeydi diye hatırlıyorum hem de sarımı rapala yüzdürmeye uygun değildir. Sizin hem kompakt hem fişek gibi güçlü bir makineye ihtiyacınız var sanırım. Aceration 8000swpg kullanıyorum ben shimanodan boğaz için, bakmanızı tavsiye ederim. Sazana atıp bekleyecekseniz, sahilden 3-5 kiloluk balığa atıp bekleyecekseniz super ultegra eyvallah, rapala mapala yapacaksanız malesef ağır gelir. Daiwa konusunda pek bilgim olmadığını söylemiştim, kıyaslayamam. Entoh falan bilmiyorum Roy kullanıyor anladığım kadarıyla, o yazar... Selamlar Roy bu arada
SHIMANO BULLSEYE 9080 XT 8+1 BB SURF Bu arada şeytana uydum ama uzun süre kullanabileceğim bir makina aldım. SHIMANO BULLSEYE 9080 XT 8+1 BB SURF ) Herkese önerileri için ayrı ayrı teşekkür ederim. Rastgele..
O kadar sertte vurmadık be kardeşim, hemen grogi durumuna düşmüşsün. Güle güle kullan.:thumb: :thumb:
Ben de bunu anlamıyorum gerçekten. Hayırlı olsun tabi o ayrı ama; o kadar bize yazdırıyorsunuz sonra gidip bahsettiğiniz disiplinlerle alakasız bir makine alıyorsunuz, hem de işin hakkının çok üstünde bir paraya... Onu almadan fikrini sorduğunuz insanlara bir kere daha sormuyorsunuz. Bari alacakken sorup görüşümüzü alsaydınız, daha isabetli bir tercih yapardınız. Bu söylediklerimi 50 kere yaşadım ama hiç gocunmadım, inatla bildiğimi anlatmaya çalıştım, kimse de böyle bir eleştiri yapmamıştır sanırım bugüne kadar (varsa da denk gelmedim)... Şimdi bana kızanlar olabilir, siz de kızabilirsiniz ama lütfen kızmayın, yardım etmeye çalışıp emek harcayınca, yıllar sonra aynı şeyle kerelerce karşılaştığınızda bıkkınlık geliyor insana, motivasyon sıfıra iniyor. Zaman harcayarak anlatmaya çalıştığımız şeyler karşılığını bulmayınca insan "niye yapıyorum bunu" diyor. Üstte bir yerde yazdığım "ithalatında görev aldım" kısmından yüklenebileceklere de şimdiden belirteyim, karın ağrım shimanoyla alakalı değil, çok uzun zaman oldu o işi bırakalı... Para sizin, keyif sizin ama "zaman" da benim. Tepkim size değil kendime lütfen yanlış anlamayın... Artık "şu nasıl" diyene fikrimi belirtmeyeceğim... Saygılar, sevgiler, güzel günlerde kullanınız... not: devir düşük, kafa büyük olduğu için sahte avlarında elinizi biraz alıştırmanız gerekecek, uygun aksiyonu zamanla bulabilirsiniz, deneyip yılmayın, elinize hassasiyet geldiğinde sahteyi de elbet uygun hızda yüzdürebileceksinizdir. Yemlide çekeceğiniz balığı da kolay kolay hissedemeyeceksiniz, bizdeki balıklar o makineye çok hafif gelecek, su mu basıyor balık mı var diye tereddüt edeceksiniz, keyfi anca kamışı biraz kastırınca alacaksınız. Yorulmayacaksınız ama bence pek keyif de almayacaksınız sarıkanatta falan. Kızmayın, tecrübeleyip görün Tekrar saygılar...
Biraz düşünelim, acaba böyle kocaman kafalı bir surf makinesinde devir neden düşük olur? Malum, uzak atış yapacaksınız. Bir atması var, birde sarması. Tur başına 83 cm çok az bir rakam. Uzaktan alacağınız bir lüferi bu hızla sarıp çekmeniz ve dibinize getirmeniz pek olası değil gibi. Sık sık kaçar lüfer, sorun yeterince hızlı olamayacak oluşunuz. Aynı şekilde kaşık çekerkende benzer sorunla karşılaşacaksınız. Son sürat çevirmeye çalışacaksınız. Bu da sizi yoracak. hoş siz hiç makineye kabahat bulmayacak, balık yok diyeceksiniz. Sorunun aslen sizin yavaş sarıyor olmanız olduğunu görmeyeceksiniz.
Size kızmam söz konusu olamaz.Ben burda sizlerle fikir alış verişinde bulunmaktan çok keyif alıyorum.Amacım sızlerın zamanından çalmak değil,değerli deneyimlerinizden faydalanmak.Makine konusunda herkesın farklı dusuncelerı olabılır,aslında daiwa entoh ısmarlamıstım fakat bır problem cıktı.sonra bu makınayı gorunce ve kullanınca cok hosuma gıttı acıkcası,hayatta herseyı deneme yanılmayla ogrenırız aslında,bende kanıma shımoano kacmıscasına alıverdım makıneyı Artık lüfermi benı yakalar benmı onu bilemem ) Herkese Rastgele.
Serzenişime anlayışlı yaklaşımınız için teşekkür ederim Sizin gibi sakin ve anlayışlı insanlarla yazışınca insan meramını daha rahat iletebiliyor. Tekrar hayırlı olsun. Zamanında gözüme kestirdiğim bir makineydi ama kalibre olarak cebimi biraz aştı Bu makineyi kumluk bölgelerde uzak sörf atışlarında ip misina ile kullanıp şöyle 3-5 kiloluk bir levrek, minekop vs yapıştırırsanız esas keyfi o zaman verecektir.