Eh, o yayını kutlamak gerekiyor. O bile kaliteden anlıyor ve seçimini ona göre yapıyor.:thumb: :thumb: hihi
Aslinda burdaki vurgu baliklarin takim kaçirabildigi yönünde. Ama makinada ara sira tutukluk yapma gibi sorun vardi. Makaradan misina bosaltirken takiliyordu kafa. muhtemelen arka kalomayi yani baitrunner özelligini devreye sokup çikaran tirnak veya yayinda bir problem vardi. Kamis parçaliydi ama cidden iyi bir kamisti yazik oldu
Valla gayette sağlam koyuyoruz kamışı ama, balık geldi mi dinlemiyor. Şöyle söyleyeyim, denizde 70cm yüksekte bir yerde, 3.90 kamış yere 60 derece dik duracak şekilde duruyor. Yemse en az 50m ötede. Balık gelince kamışın gövdesi C gibi olup ucu suya giriyor, öyle deli asılıyor asıldı mı. Kamışı kaç defa sudan çıkardığımı hatırlamıyourm bu yüzden. Yeri geldi, fırtınada yarı belime kadar girmem filan gerekti suya. Yazın gelinde, kendiniz görün tutun oradan böyle ahkam kesmektense, daha iyi olmaz mı?
''Balık gelince kamışın gövdesi C gibi olup ucu suya giriyor, öyle deli asılıyor asıldı mı. '' Bak işte, burası tam kalamalık durum. Alacak kalamayı, gidecek gittiği yere kadar. Kamışın da, misinan da, o baskıdan kurtulacak. Valla ne yalan söyleyeyim, benim malım kıymetlidir. Öyle eğreti falan koymam takımlarımı. Yani, af buyrun, Eşeğimi sağlam kazığa bağlar, Balığı da hırsız tutmam. Neme lazım. İstavrit dersin, Orkinosu gelir, Kılıçı gelir, Akyası gelir. Belli mi olur ? Sözleşme mi imzaladık onlarla; '' Senin gelmen yasak '' diye. Her daim tedbirli olmayı yeğlerim.:thumb: :thumb:
O kadar asılan balığı, o kalamayı gevşetip tutamazsın abi. Kamış o hale gelecek, ondan sonra daha kalama açılacak ki, hayvan yorulsun. Genelde biri birini asılıyor ama, kim gidecek belli değil oluyor. Ya o karaya ya ben denize. Eğreti takım koyarsan, zaten hiç şansın yok. Mesela o hazır tripotlar filan mı, topluca gider denize aynen.
Olayın hepsi bu değil Dostum illaki 4,5 devir,hatta mümkünse daha da düşük devirli olmalı benim kullanacağım at-çek makinesi.70 tl olmuş,700 tl olmuş çokta önemli değil,önemli olan istediğim devirde olması
Devir değilde, bir turda ne kadar saracağı bir anlam taşır sanıyorum. Bu iş için aslında güzel çıkrıklar var, onlara bakmak lazım.
O kadar da gevşet demedik ki. Sırtında, 50 kilo çimento torbasını 4. kata çıkaran kişi gibi, yükü her adımdan sonra daha fazla hissedecek. Yoksa o hızla, kim tutar misali, takım bir tarafa, sen / ben bir tarafa.
Su makinayi tepeden baitrunner yapan ayriyeten satilan aparattan kullanmak lazim galiba Serdar abi. Emblemin de entohun da kaloma en gevsek pozisyondayken bile ilk depari sert kaliyor. Bunu daha gevsetmek için ne yapilabilir. Yani kapagi çikarinca bile elle makarayi çevirirken istedigim yumusaklikta degil.
o kadar basit olmayabiliyor bazen. bölge kayalık. büyük balık normal. kuyruğu vurdu mu, 5m gidebilen canavarlar bunlar. öyle boş buldular mı, 5 tur sararlar misinayı kayaya yetişene kadar. bu yüzden kalamayı en sıkıya almak iyi oluyor. en sıkı derken takıma göre en sıkı. kamış o hale geliyor, makinadan cayırtı da kopuyor.