Vedat ağabey bu süre içinde on kilo aldım. Kalori hesabı ile iki ayda 9 kilo verdim. Ama sonra kalori hesabını bırakınca yine o kiloyu geri aldım. Ancak sen bizden hareketlisin alacağın kiloları yakarsın rahat ol. Ağabey bu Kilo ile ben ve diğer arkadaşlarımız, Toroslar'da dağ keçisi gibi sırtımızda 25 kilo yüklerle vadiye inip, tekrar yukarı tırmandık. Nerde hareket orda bereket bakma kilolar birazda yatmaktan oluyor.
Benim gibi yeni bırakanlara ve bırakmayı düşünenlere sesleniyorum; Kilo alma korkusuna bu yüce amaçtan dönmeyelim. Bırakabilecek irademiz varsa (ki var), sular durulduğunda aldığımız kiloları verecek kuvvetimiz de olacaktır. Dönmek yookk!...:yell:
İlk sigaramı 5 yaşında içtim. Rahmetli nenem çok sigara içerdi ve sigaranın zararlı bir şey olduğunu bilmediği için (Sonunda bu cehalet cilt kanseri olmasına sebep oldu.) bana da kendisi yakar verirdi. Böyle böyle ilkokul çağlarında da düzensiz olarak sigara içmeye devam ettim. 13 yaşından sonra ise -arada birkaç bırakma girişimine rağmen- 36 yaşıma kadar düzenli sigara içtim (Günde bir, bir buçuk paket.). Altı yıl önce sigarayı bıraktım. O günden beri ağzıma sürmediğim gibi, sigara içilen ortamlardan da uzak kalmaya çalıştım. Sigarayı bırakmak isteyenlere tavsiyem: Asla azaltarak bırakamazsınız. Azaltarak bırakmaya çalışırken mutlaka bu perhizi bozacak anlar, durumlar olur, tekrar artırırsınız. Üstelik her içtiğiniz sigarayla bağımlılığınızı sürekli canlı tutar, beyninize tekrar hatırlatırsınız. Tavsiyem birden kestirip atmanızdır. İlk başlarda dayanılmaz olur. Ama her geçen gün bağımlılığınız azalır, hatırlama süreleri uzar. 10 ay sonra bağımlılık yüzde onlara, iki yıl sonra yüzde birlere, üç yıl sonra 0,01'lere (Rakamlar bilimsel değil, tamamen hissîdir ) düşer. Bu arada hayat tarzınızı da mutlaka değiştirmelisiniz. Yeni hobiler, yeni arkadaşlar vs... Eski hayat tarzı, eski hobiler, eski arkadaşlar sürekli onu hatırlatır. Bir müddet onlardan ayrı kalmalıdır. Sigarayı bırakmayı hayatınızın birinci önceliği yapmalısınız. Yoksa başaramazsınız. Sigarayı yeni bırakanlara ve bırakmayı düşünenlere umarım bu yazdıklarımın yararı olur. Bu yoldaki herkese kolaylık ve başarı dilerim. Saygılarımla...
Tavsiyenize katılıyorum Korkut Bey Umarım yeni yıl, bu illetten kurtulmak isteyenler için milat olur... Haydi arkadaşlar atın, yakın paketleri... :thumb:
Sigarayı bırakmak çok basit.. bıraktım diyeceksiniz bir daha içmeyeceksiniz.. Bu kadar.. çok basit değilmi Tek bir şey lazım İRADE..