Bülent bey olaya noktayı koymuşsunuz, ağzınıza sağlık. İnşallah birgün tamamen bırakırsınız. Ben de yıllar önce kurtuldum bu meretten.. Yapılan bu zamları sigaraya karşı yürütülen topyekün savaş kapsamında değerlendiriyorum. Bunlar esasen gelecek nesilleri korumaya yönelik tedbirler. Nihai hedef çocukların sigarayla tanışmasını engellemek. Çocuk cebindeki harçlıkla gidip alamasın, 20 TL yapsınlar hatta. Eskiden sigara ucuzdu, kimse zararından da bahsetmezdi, TV'deki doktor elinde akciğer röntgenine bakarken bir yandan keyifle cigara tellendirirdi. Şimdiki çocuklar ise çok şanslı, onları koruyup gözeten bir devlet babaları var.
Cari açığı el birliği ile kapatacağız. Bizde para çok açıkta kapatırız, somaliyede para göndeririz.. Böyle giderse Yunanistan'ada bir el atarız, onlarada yardım ederiz. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş. Bizimki de o misal, maaşallah dışarda herkese yardım ediyor başbakanımız, kral, padişah,aslan parçası. Bize sıra gelince akıl dağıtıyor içmeyin,binmeyin diye. Hiç duydunuzmu Somali'li kardeşlerimize akıl verirken : " Yaw bu ne? Açlık sefalet içindesiniz. Her birinizin kucağında 4-5 tane çocuk.Yapmayın... Her akşam sevişiyorsunuz, sevişmeyin..."" diye ? Bu hüküm sürdükçe biz daha çook sigara, alkol tüketiriz..Düzen değişiyor,düzeelen yine aynı
afrikadaki açlığı yardım yollayarak bitirmeye çalışan bi insan normal olamaz.sağlıksız beyinlerin, dini güdülerle yapmaya çalıştıkları bilinçsiz hareketler sonucunda bu noktaya geldik.
Bence yapılan bu zamlar sadece bütçe açığı için. Ben sigara içiyorum. Olması gereken; sigaraya ayrı bi vergi konmasıdır. Bence de sigara ucuz olmasın. Ama yapılan zamlar yani ÖTV zammı tüm ürünleri kapsıyor. İnsanı keriz yerine koyuyorlar. Yok güncelleme imiş yok sigara zararlıymış da ondan ÖTV artıyormuş...Koyarsın sigaraya özel bi vergi, ÖTV' yi arttırmazsın.
Valla arkadaşlar bende şuan için günde 1.5 paket içiyorum.17 senedir içiyorum bende bu mereti.Sigaraya ne kadar zam gelirse gelsin almak isteyen bir şekilde alıyor arkadaşlar.Bazı arkadaşlarımız demiş ki küçük yaştakiler alamasın en azından cebindeki harçlığı ile demiş. sene 94 lise çağlarındayım.Dediğiniz gibi günde bir paket sigara alarak içmeye başladım bende bu mereti nasıl oldu bilmiyorum ama başladım işte.Ha noluyordu.İllaki parası o gün olmayan arkadaşlar ile paylaşıyordum.Bİ nevi yardımlaşma işte aklımızca ( çok matah ya ) Hemen müthiş türk zekasına örnek tam okulun karşısındaki büfe de tek sigara satılırdı atıyorum tanesi 1 tl şuan parası ile alan memnun satan memnun... e artık 1 tl de her öğrencinin cebinde var sanırım... Olay her zamanki gibi tamamen bizde bitiyor.içmek isteyen içer istemeyen içmez. NOT : 19 SAATTİR İÇMİYORUM ŞUAN İTİBARI İLE :thumb: BAKALIM OLACAKMI...
Sigara içenler ve içmeye devam edenler için sigaraya zam yapmak onların sigarayı bırakmalarına neden olmaz.Bunu herkes bilir. Ben günde bir maket p...ment içerdim. Çok seviyorum bu sigarayı. Ama şimdiki zamlardan sonra mecburen ikamesini içeceğim yani daha kalitesizini. Diyelim ki bu da benim ekonomimi zorlayacak. Mecburen daha ucuzuna geçeceğim.Bu iş böyle olmaz. Sigara bağımlılık yapan bir maddedir. Ve beyninde bırakmayanı para pulda engellemez aslında. Bunu yöneticilerde çok iyi bildiğinden zam üstüne zam yapıyorlar.
bu noktaya kesinlikle katılıyorum. şöyle bir bakıyorumda hangi ortama girsem, herkes herşeyden şikayetçi, ee sonuç? aynı.. şu an bu kararları veren zatlar toplumun yarısından çoğunun uygun görmesi ile o konumda olanlardır. o yüzden kimse şikayet etmesin, böyle şeyleri sandık başında düşünmek lazım. ha sigaranın zararlı olduğunu da onu ulaşılması güç bir hale sokarak değil, toplum bilincini, kişilerin kültür ve eğitim seviyelerini yükselterek halkın farkında olmasını sağlayabilirsin. benim cebimde paket paket alacak para olsun, sigara gözümde ucuz birşey olsunda, kendi "kişisel görüş ve iradem(!)" doğrultusunda kullanmayayım.
19 yıl içtim ve 2 ay önce şakayla karışık bıraktım.Ogünden beri 1 tane dahi içmedim. sabahları çok zinde kalkıyorum,istediğim saatte uyanabiliyorum artık.yediğim gıdaların tadını almaya başladım. İnsan ağzım boşdurmasın diye kuruyemiş vs. yiyebiliyor fakat kilo yapıyor bilginize 2 ayda 7 kilo almışım. Bir tane içersen arkası gelir unutma
balıkta da ne gidiyo meret biri sönüyo biri yanıyominik kızım var evde de allahtan içemiyorum soğuk balkonda titremek zor geliyor
biz forumdan adminselo arkadaşım ile tam 25 gün önce sigara ile olan arkadaşlığımızı bitirdik. bu süreçte nikotin sakızı çok faydalı oluyor, hatta şuanda ağzımda bir nikotin sakızı var 25 günün sonunda 150 tl ye yakın para cebimde kaldı, ayrıca 500 adet sigaranın zehri iç organlarıma gitmedi, elimize bile sürmedik, sürmeyeceğiz de.... sigarasız hayat ohhhh ne rahat
balıkta, bilgisayar basında , kahve ile, yemek sonrası vs vs ... günde 3 pakete yaklaşmıştı biliyorum abartmıştım Gökhan Hoca ile girdik bi anda niyetine ve 25 gün oldu bundan sonrada içmeyi düşünmüyorum insan yaşadığını hissediyor herkese tavsiye ederim nico.. nel sakızı sağ olsun marka ismi vermemek için eksik yazdım
Ben 3-4 aydır içmiyorum. 4 kilo aldım, 2'sini geri verdim. İlk ay;banghead İkinci ay; Üçüncü ay; Halen;