Sigara İlleti!

Konu, 'Makaleler' kısmında Talip Girgin tarafından paylaşıldı.

1. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Bülent bey olaya noktayı koymuşsunuz, ağzınıza sağlık. İnşallah birgün tamamen bırakırsınız. Ben de yıllar önce kurtuldum bu meretten..:p

Yapılan bu zamları sigaraya karşı yürütülen topyekün savaş kapsamında değerlendiriyorum. Bunlar esasen gelecek nesilleri korumaya yönelik tedbirler. Nihai hedef çocukların sigarayla tanışmasını engellemek. Çocuk cebindeki harçlıkla gidip alamasın, 20 TL yapsınlar hatta. Eskiden sigara ucuzdu, kimse zararından da bahsetmezdi, TV'deki doktor elinde akciğer röntgenine bakarken bir yandan keyifle cigara tellendirirdi. Şimdiki çocuklar ise çok şanslı, onları koruyup gözeten bir devlet babaları var.

2. erolcinar13

erolcinar13 Erol

Cari açığı el birliği ile kapatacağız. Bizde para çok açıkta kapatırız, somaliyede para göndeririz.. Böyle giderse Yunanistan'ada bir el atarız, onlarada yardım ederiz.

Terzi kendi söküğünü dikemezmiş. Bizimki de o misal, maaşallah dışarda herkese yardım ediyor başbakanımız, kral, padişah,aslan parçası. Bize sıra gelince akıl dağıtıyor içmeyin,binmeyin diye. Hiç duydunuzmu Somali'li kardeşlerimize akıl verirken : " Yaw bu ne? Açlık sefalet içindesiniz. Her birinizin kucağında 4-5 tane çocuk.Yapmayın... Her akşam sevişiyorsunuz, sevişmeyin..."" diye ?

Bu hüküm sürdükçe biz daha çook sigara, alkol tüketiriz..Düzen değişiyor,düzeelen :eek: yine aynı

3. greenfish

greenfish q

afrikadaki açlığı yardım yollayarak bitirmeye çalışan bi insan normal olamaz.sağlıksız beyinlerin, dini güdülerle yapmaya çalıştıkları bilinçsiz hareketler sonucunda bu noktaya geldik.

4. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Bence yapılan bu zamlar sadece bütçe açığı için. Ben sigara içiyorum. Olması gereken; sigaraya ayrı bi vergi konmasıdır. Bence de sigara ucuz olmasın. Ama yapılan zamlar yani ÖTV zammı tüm ürünleri kapsıyor. İnsanı keriz yerine koyuyorlar. Yok güncelleme imiş yok sigara zararlıymış da ondan ÖTV artıyormuş...Koyarsın sigaraya özel bi vergi, ÖTV' yi arttırmazsın.

5. greenfish

greenfish q

tamamen katılıyorum.

6. enginköp

enginköp engin köprülü

Valla arkadaşlar bende şuan için günde 1.5 paket içiyorum.17 senedir içiyorum bende bu mereti.Sigaraya ne kadar zam gelirse gelsin almak isteyen bir şekilde alıyor arkadaşlar.Bazı arkadaşlarımız demiş ki küçük yaştakiler alamasın en azından cebindeki harçlığı ile demiş.
    sene 94 lise çağlarındayım.Dediğiniz gibi günde bir paket sigara alarak içmeye başladım bende bu mereti nasıl oldu bilmiyorum ama başladım işte.Ha noluyordu.İllaki parası o gün olmayan arkadaşlar ile paylaşıyordum.Bİ nevi yardımlaşma işte aklımızca ( çok matah ya ) :)
    Hemen müthiş türk zekasına örnek :)
    tam okulun karşısındaki büfe de tek sigara satılırdı :) atıyorum tanesi 1 tl şuan parası ile:) alan memnun satan memnun... e artık 1 tl de her öğrencinin cebinde var sanırım...
    Olay her zamanki gibi tamamen bizde bitiyor.içmek isteyen içer istemeyen içmez.

NOT : 19 SAATTİR İÇMİYORUM ŞUAN İTİBARI İLE :thumb: BAKALIM OLACAKMI...

7. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Sigara içenler ve içmeye devam edenler için sigaraya zam yapmak onların sigarayı bırakmalarına neden olmaz.Bunu herkes bilir. Ben günde bir maket p...ment içerdim. Çok seviyorum bu sigarayı. Ama şimdiki zamlardan sonra mecburen ikamesini içeceğim yani daha kalitesizini. Diyelim ki bu da benim ekonomimi zorlayacak. Mecburen daha ucuzuna geçeceğim.Bu iş böyle olmaz. Sigara bağımlılık yapan bir maddedir. Ve beyninde bırakmayanı para pulda engellemez aslında. Bunu yöneticilerde çok iyi bildiğinden zam üstüne zam yapıyorlar.

8. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr

umarım bu 19 saat, 19 gün, 19 hafta ve 19 ay şeklinde devam eder. inşallah başarabilirsiniz.

9. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    bu noktaya kesinlikle katılıyorum.

şöyle bir bakıyorumda hangi ortama girsem, herkes herşeyden şikayetçi, ee sonuç? aynı.. şu an bu kararları veren zatlar toplumun yarısından çoğunun uygun görmesi ile o konumda olanlardır. o yüzden kimse şikayet etmesin, böyle şeyleri sandık başında düşünmek lazım.

ha sigaranın zararlı olduğunu da onu ulaşılması güç bir hale sokarak değil, toplum bilincini, kişilerin kültür ve eğitim seviyelerini yükselterek halkın farkında olmasını sağlayabilirsin.

benim cebimde paket paket alacak para olsun, sigara gözümde ucuz birşey olsunda, kendi "kişisel görüş ve iradem(!)" doğrultusunda kullanmayayım.

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Bende geçen Ramazan bıraktım.Zamanlamam iyi olmuş.Darısı tüm içenlerin başına:thumb:

11. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    16 saat önce bende bıraktım :D Aklıma geliyor, ayaklarım uyuşuyor ama İÇMEYECEĞİM.............

12. babaçi

babaçi Coşkun

Favori Kamış:
    olta,
    En İyi Avı:
    aynalı sazan.7 kg
    19 yıl içtim

ve 2 ay önce şakayla karışık bıraktım.Ogünden beri 1 tane dahi içmedim.

sabahları çok zinde kalkıyorum,istediğim saatte uyanabiliyorum artık.yediğim gıdaların tadını almaya başladım.

İnsan ağzım boşdurmasın diye kuruyemiş vs. yiyebiliyor fakat kilo yapıyor bilginize 2 ayda 7 kilo almışım.

Bir tane içersen arkası gelir unutma

13. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    balıkta da ne gidiyo meret biri sönüyo biri yanıyo:)minik kızım var evde de allahtan içemiyorum soğuk balkonda titremek zor geliyor:)

14. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    biz forumdan adminselo arkadaşım ile tam 25 gün önce sigara ile olan arkadaşlığımızı bitirdik. bu süreçte nikotin sakızı çok faydalı oluyor, hatta şuanda ağzımda bir nikotin sakızı var :D 25 günün sonunda 150 tl ye yakın para cebimde kaldı, ayrıca 500 adet sigaranın zehri iç organlarıma gitmedi, elimize bile sürmedik, sürmeyeceğiz de.... sigarasız hayat ohhhh ne rahat :D

15. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    balıkta, bilgisayar basında , kahve ile, yemek sonrası vs vs ... günde 3 pakete yaklaşmıştı biliyorum abartmıştım Gökhan Hoca ile girdik bi anda niyetine ve 25 gün oldu bundan sonrada içmeyi düşünmüyorum insan yaşadığını hissediyor herkese tavsiye ederim nico.. nel sakızı sağ olsun marka ismi vermemek için eksik yazdım :D

16. Talip Girgin

Talip Girgin Talip Girgin

Favori Kamış:
    Olta takımı
    Favori Makine:
    Önemsiz birşey
    En İyi Avı:
    Kalkan 14 kg
    Sigarayı bırakan arkadaşlar sizinle gurur duyuyorum. :p Ha bi gayret reeling

17. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kiloyu nasıl halledeceğiz.

Eh bende 8 gündür bıraktımda

Sevgiler

18. sametfaki

sametfaki Samet

Favori Kamış:
    ALBA PORSUK 240CM
    Favori Makine:
    KK 60 ALBA
    Hic heves edipte kullanmadim, kullanmamda.

19. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    mart ayında bıraktım, hiç içmemiş gibiyim. yolda içenin dumanından bile rahatsız oluyorum :D

20. Ben 3-4 aydır içmiyorum.
    4 kilo aldım, 2'sini geri verdim.

İlk ay;banghead
    İkinci ay;:mad:
    Üçüncü ay;:(
    Halen;:confused: