Silikon Raglou Zokalı ( Jig Head ) 'lı Kıyıdan Levrek avı Düzeneği

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında 4443 tarafından paylaşıldı.

1. kALaMa

kALaMa Ferhat

Ne özrü abi estağfurullah. Sizler böyle anlatmasanız biz ne bilebilirizki:). güzel paylaşımlarının devamını diliyorum hoşçakal...

2. 4443

4443

Sevili oğuzhan bir resim ekliyorum umarım yardımcı olur bir nebzede olsa ...

Uploaded with ImageShack.us

Kullanmış olduğum resme eklediğim 10.5 ve 8.5 raglou'lara kullandığım jig headlar ...

3. 4443

4443

Teşekkür ederim Ferhat anlayışın ve samimiyetinden ötürü :p

4. ozi1994

ozi1994 Oğuzhan Duran

Sorularımı sıkılmadan verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim :) Bu resim jıgheadlar ile ilgili tüm sorularımı çok net bir şekilde açıklıyor

5. 4443

4443

Dilediğim zaman hiç çekinmeden yardımcı olabileceğim bir husus olursa yazabilirsin oğuzhan hiş şüphen olmasın sıkılmamdan bilgim dahilinde ise cevap vereğimden emin olabilirsin ilgin alakan için ben teşekkür ederim kardeşim sevgiler ...

6. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Hüseyin hocam eline sağlık çok güzel olmuş bu konuyu açman.. denemek lazım ama levrek ile şansımız tutmuyor :)

7. 4443

4443

Teşekkür ederim HAKAN abi ...

Şansın açık olsun abi denemekten zarar gelmez umarım şansınız döner sevgiler...

8. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Hüseyin,
    Ellerine sağlık. Çok güzel ince detaylar içeren bir sunum olmuş.
    Her amatöre faydalı olacak bilgiler.
    Herdaim gönlündeki balıkları yakalaman dileklerimle...

9. 4443

4443

Sevgili Bahadır abim , birşeyler aktarabildiysem ne mutlu bana güzel yorumun ve samimiyetin için teşekkür ederim sevgiler ...

10. namsonac

namsonac Can

Foruma yeni katilan bir acemiyim. Spin avciliginda da yeniyim. Bu deneli guzen anlatimlarin oldugu forumda olmaktan cok mutluyum. Anlatiminiz için tesekkurlerimi iletmek isterim. karadeniz sahillerinde deniyecegim. Dilerim verim alacagim. Selamlar..

11. 4443

4443

Ben Teşekkür ederim Can abi şimdiden rasgele umarım gönlündeki balıklar raglou'larını süsler sevgiler ...

12. hattan

hattan Tanju

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf 420 cm. 220 gr.-Okuma V-System 10-60gr. 3.00 mt.
    Favori Makine:
    Shimano Syncopate 2500
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 Kg. Alabalık 3,5 Kg.Levrek 1,1 Kg.Lüfer 37 cm.
    Hüseyin kardeşim,öyle güzel anlatmışınki eline ve emeğine sağlık.Sirkülerde herne kadar 20 cm. üstü alıkonulur dese de bende o minicik şeylerin alıkonulması taraftarı değilim.En az bir porsiyonluk olması lazım diye düşünüyorum.Ben işim icabı Erzin-Burnaz sahilindeyim.Burada avlanıyorum.' hafta da bir Mersine ailemin yanına geliyorum.Yılbaşı için geleceğim,tanışmayı çok isterim.Mersinde nerelerde avlanıyorsun? Beraber avlanmaktan büyük mutluluk duyarım.Tecrübelerinden faydalanır senden feyz alırız.

13. hattan

hattan Tanju

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Syncopate 2500
    En İyi Avı:
    Ben genelde Oscar Balık Serkan ve Orfoz Zaferden alışveriş yaparım.İkisi de tanırlar beni.Nadiren Güney Balıka takılırım Mersine geldiğim zamanlar.

14. 4443

4443

Tanju abi merhaba ;

Güzel yorumun için ben teşekkür ederim abicim sağolasın bilgim dahilindekileri aktarmaya çalıştım ...

Bir çoğu yerde avlanıyorum desem yeridir merkez'de imkan buldukça ...

İşimin yoğunluğu nedeni ile sadece hafta sonları denk geldikçe çıkabiliyorum , değerli bir abim var ona eşlik ediyorum daha çok , düşüncemizde erdemli , tırtar , ayaş , paşa suyu vs.. ve sonrası olan bölgeler var ...

Bahsini ettiğin esnafları tanırım genelini tanırım zaten zafer abiyide iyi tanırım genel olarak güney av Mustafa abiyle haşır neşirimdir uzun yıllardır ...

İmkanlar el verirse neden olmasın abicim ortamını yaşamak en güzel keyfidir bizde genel anlamda balık bahane , umarım bir gün tanışır selam ederiz sevgiler ...

15. hattan

hattan Tanju

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Syncopate 2500
    En İyi Avı:
    İnşallah çok sevinirim.Son aldığım raglouları Mustafa'dan almıştım,selamımı söyle uğrarsan.Ben de bu gelişimde Mezitli deresi ve Çeşmeliyi deneyeceğim eğer hava istediğim gibi olursa.Bakalım kısmet.

16. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Hüseyin bey paylaşım için teşekkürler, özenerek bilgi ve tecrübelerini paylaşmışsın..

17. 4443

4443

Teşekkür ederim MEHMET abi faydalı olabilmesi amacı ile bilgim dahilinde aktarmaya çalıştım sevgiler ...

18. 4443

4443

Aleyküm selam abicim iletirim inşallah ...

Çeşmeli akarı güzel bir nokta avlanmayı sevdiğim bir yer aslında ama daha çok ( CANLI ) ile sevgiler ...

19. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    ben 3lü ragot takım yapıp zargana topu ile at-çek yapmak içiçn ragotlar arası mesafe kaç cm olmalıdır şuan ragotları en sona doğru bağladım zargana topu ile ileriye savururken çok saçma sapan gidiyor ve bir çok zaman karışıyor. ondan dolayı

ragotlar arası mesafe kaç cm olmalıdır

20. 4443

4443

Merhaba ;

Öncelikle bu konu başlığı ile ayrı bir takım düzeneğidir zargana topu ile at çek düzeneği bilgim dahilinde cevaplamaya çalışayım yinede ...

Kamış uzunluğunuza göre ayarlamanız gerekmektedir genel olarak ayrıca raglou köstek aralıkları takriben yarım kulaç ( 60 cm ) yeterlidir ...

( klipsli fırdöndüye bağlı zargana topu ile en üstteki köstek raglou aralığı kamışınızın uzunluğuna göre ayarlanmalı köstek aralığından uzun olması önemli değildir diğer köstek aralıkları 60 cm yeterli )

Bedene bağlı en alttaki raglou + 60 cm diğer raglou köstek + 60 cm diğer raglou köstek + zargana topu ile en üstteki köstek raglou arası mesafesi boyunuza ve kamışınızın uzunluğuna göre ayarlanmalı rahat atılabilmesi açısından ...

Atış sırasında bu sistem çok dolaşır suya düşüş anında müdahale etmez iseniz bu kısmı önemli zargana topu suya düşmeye yakın kamışınızın ucu ile hafiften kendinize çekerek müdahalede bulunursanız ragloularınız topun arkasına düşer ve dolaşma olmaz sevgiler ...