silikon yemler için aksiyon verme aparatı

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında gacal tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

:thumb: :thumb: :thumb:

:thumb: :thumb: :thumb:

2. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    bir de şöyle bir şey buldum arkadaşlar

3. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Arkadaşlar slikon yem ile tatlısu kefali avlayan varmı aramızda.Ben birkaç denedim ama rapala ve meppse vurduğu gün slikona vurmadı,bu aparatla slikonun yaptığı aksiyonu görünce kasnada atlar gibi geldi.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :p :p :p

Ankara'dan Jighead getirten başka İzmirli varmı bilmiyorum ama :D:D:D 25 tane 4 gr, 25 tane 6 gr, 5 tane 7 gr, 5 tane 11 gr'lık jighead aldım internet üzerinden. Elim değmişken 2 tane de slikon aldım. :D:D:D (Sırf meraktan)

Bugün, yarın kaküllü yapımına geçiyorum inşaallah. Her gramajdan 2 şer tane yapsam yeter. :D
    Bi de şu elimdeki malzemeleri hakkıyla kullanabilsem. :D

5. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Bu gidişat hayra alamet değil Volkan :)

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Çok hafif almissin zokalari Volkan. Genelde 10-12gr kullaniyorum. 3-5 gramliklar uzaga gitmiyor. Nasil çekicen? Dip tarama hoplata ziplata mi yoksa hizli sar yavas sar indir kaldir vurdur seklinde mi?

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Niye ki Orhan abi? :D Slikon daha avcı sanırım. Az olan avlanma süremi en verimli şekilde kullanmam lazım. :)

Çok uzağa gitmesi önemli değil bizim avlaklarda Roy :) Salına salına aşağı insin, dibe oturmadan 5-10 metre yüzsün kafi :)
    Bizim avlaklarda pek hoplamaz slikon, genelde yavaş sarım yapılıyor. Bende genelde o yönde kullanırım. :) Bu indir, kaldır, vurdur sözlerini de sana hiç yakıştıramadım.:D :eek: :p :laughing:

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Hmmm evet bu silikona aksiyon muhabetti sakat biraz :D adam ne güzel trolling jerking demis bitirmis gelde çevir :) silikonu kaldir çek indir vurdur... Yok yok sakat cidden huzur yemlide abicim :D

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi bizde 4 ve 6 gr aradık izmirde bulamadık jighead. Silikon derken nasıl silikonlar aldın abi :D:D Galatasaray drogbayı alınca fenerbahçe misilleme olarak webo'yu almıştı :laughing: :laughing: sen de kadir abinin stoğuna misilleme mi yapıyosun, bence hiç yeltenme öyle bi olaya yoksa yenge seni eve almayabilir :D

Abi şu çektir vurdur sonra dürt olmadı kanırttır olaylarını biraz daha açabilirmisin :D:D tam anlayamadım ben o aksiyonları :laughing:

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yok yok fazla açmayalim Yasin banlanacaz, hakime derdimizi de anlatamayiz sonra :D

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ben arkadasa kamisin ucunu indirip vurdur, silikon dipte hoplar istah açar, kamisi kaldirip çek hafifçe az sarip bekle hoplat çek... Idama götürür adami. Sokakta birine söylesen tekme tokat dalarlar valla :)

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Cinayet sebebi bile sayılabilir abi :D

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

4 ve 6 gr'lıklar gerçekten küçük Yasin. Hem ağırlık olarak çok hafif hem iğne boyu yeterli uzunlukta değil. Görerek almak lazım veya tam slikona göre olsun, otursun dersen kendin uygun iğneye kurşun dökmen lazım sanırım. ;) :p

Mesela benim aldığım 4 gr'lık jhead'ler ancak 5 cm'lik slikona takılır. Hani levrek çaparisi yapacaksan uygun. Yoksa almamak lazım. (iğne boyları çok kısa)

6 ve 7 gr'lıkların iğne boyları iyiydi ve onları taktım akşam bazı slikonlara.
    1 tane kaküllü yaptım. 1 torba da yedek slikonu kaybettim. Ben mi sakladım, hanım mı kaldırdı, oğlan çöpe mi attı belli değil. :D (Bu arada benim oğlan kafası bozulunca elindekini çöpe atıyo. :D Bana kızıyor mesela. Anne, babamı çöpe atam diyo. :D ) Uçtu slikonlar. Torbada 20 kadar vardı karışık. :( cyrr Evi ayağa kaldırdım akşam bulamadım.

Maddi değeri önemli değil de yenisini alayım desem 1 tane ilaçlık bulamam şu sıralar. :(

Akşam kaküllü yapımına devam edeceğim. Birkaç tane daha yapmam lazım. :)

Kadir abiyle yarışmıyorum, biliyorum ondaki stoku. :D Görmüştüm daha önce fotograflarda. :D Onun aldığı slikonlardan da almayı düşünüyorum bir paket, denk gelirse. Çok elzem değil.

Aldığım slikon Savagear'ın parçalı slikonu. Ağırlığı hoşuma gitti, birde yüzüşünü merak ettim. :confused: :eek: :p :D
    Haftaya izne çıkarsam bol bol denerim. ;)

Son düzenleme: 7 Şubat 2013
  14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :p Bence de huzur yemli de ama bize huzur batıyo. :D:D:D

Seni ilk defa offline gördüm 2 saat önce, başına bişey mi geldi acaba dedim Roy. :confused: :eek: :p (Forumun demirbaşı gibisin maaşallah. :laughing: )

Şaka bi yana bi konuya yaşadığın ülkedeki durumu yazmıştın. Akşam gün batımından sabah gün doğumuna kadar atçek yasak demiştin yanlış hatırlamıyorsam. :eek:
    Çok ilginç aslında, tam da belirtilen yasaklar neyse mantık içi veya dışı uyuyorsun hissettiğim kadarıyla.
    Cezalar çok mu caydırıcı, kontrol mekanizması çok mu gelişkin merak ettim aslında :confused: (sakın ben yurtdışında yaşadığımdan çok aydınlandım, çok bilinçlendim demeyesin :p )

Yalnız tatlı sudaydı sanırım bu durum, denizler de bi kısıtlılık yoktu hatırladığım.

Vaktin olduğunda biraz bahsedebilirmisin Roy? Nasıl bir kontrol mekanizması, nasıl bir ceza sistemi var? Sevgilerimle. :)

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teblige aykiri durum ve eylemin cezasi 90 euro Volkan.
    Her balikcilik derneginin bölgesi ve hakimiyet alani bellidir burda. Devlet kontrol yetkisini de polise jandarmaya verip abuk sabuk baltalara sap yapmaktansa bu dernek yetkililerine verir. Avlanma izin belgeni ibraz edemedigin takdirde ve ariza çikartiginda dahi polis çagirmak sureti ile cezayi eline verirler. Ben genel olarak her ortam ve konuda kurallara uyan biriyim. Sorgulamam pek dogrusunu yanlisini. Neyse odur, öyle yaparim. Baligi karnimi doyurmak için tutmam. Ufak baliga bundan ne et çikar diye, büyük baliga of 3 gün yerim ben bunu diye bakmam. Yurtdisinda yasadim da aydinlandim diye bir konu yok zaten. Öyle diyenler sonradan görmedir. Kazma heryerde kazmadir. Bir yanlis yaparsam sadece bilmedigimdendir. Bile bile yanlis yapmak istemem.
    Ben sportif amatör olta balikcisi olmaya ugrasiyorum.
    Avladigim baligi saliyorum diye salak, alikoyuyorum diye et manyagi diyenlere de sadece rastgelsin diyorum. Kanunlar çerçevesinde bu hobiden maksimum zevk aliyorsam gerisi hikaye.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ne güzel oturtmuşlar adamlar durumu, etkin kontrol mekanizması budur işte. :)
    Bizde de böyle olması lazım gelir bence. :)

Seni biliyorum zaten Roy, belli oluyor nasıl avlar yapıp, ne zihniyette olduğun. :) Bazı cümlelerime kızmadın umarım. :D :eek:

Gönlünce avların olsun, rastgelsin. :)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yok canim kizacak ne var :) bu sistem olayini 1 kez anlatayim dedim bir konu içinde, dernek üyesi olmadigimdan dalga geçmeye basladi bir abimiz. Bak o zaman kizmistim çünki o abimiz dernek olaylarinin içinde biriydi. Romayi yeniden kesfetmeye gerek yok halbuki.

18. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi sana bi tane şifreli para kasalarından alalım, sahteleri silikonları içinde saklarsın oğlan ulaşamasın. Çok üzüldüm ya, bi tane kaybedince insan pek üzülmüyor da paketle gidince koyuyor biraz.
    Şu kurşunu dökme olayını bilsem aslında yapılabilir, elimizde kurşun çok 250 gr.lık plaklar halinde kurşunlar var bizde (egzersiz yaptırırken kullandığımız ağırlıklar hep kurşundan) :D onlardan aşırıp aşırıp dökebiliriz ama nasıl kalıp yapılacağını bilmiyorum :)

Sen kaküllüyü yapamazsan dediğim gibi bana bi alo de ürettiririm özkana :)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ya sorma halen düşünüyorum nerededir diye :D İçinde de Serhat abinin levrekleri yakaladığı slikonlardan vardı 5-10 kadar. banghead banghead
    Beyaz simlilerden. Hani Özkan deneme yüzüşü yaptırıyordu ya, onların 9 cm'liklerinden. :D

Bu son cümlenden Özkan'ın haberi varmı? :confused: :laughing:
    Bu kurşun olayına hiç girme, çalıştığın yerde ağırlık bırakmazsınız. :D
    Hele olay Özkan'a yansırsa 250 tane jighead üretir bir günde. :D

Ben kaküllü yapıyorum yavaş yavaş. :) Günde bir taneden 6-7 günde yeter sayıya ulaşacağım inşaallah. :D:D:D

20. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bak şimdi üzüntüm ikiye katlandı abi, çok uğraşmıştın bulmak için. İnşallah bulursun abi.

Özkanın haberi yok ama şimdi ben bilgisayarın başından kalkınca okur :D:D Senin istediğini duyunca seve seve bi kaç düzine yapacağından eminim :) Özkan 6-7 taneyi 15 dakikada yapıyor abi, bence sen boşuna uğraşma :D:D
    Jighead yapacak olursak o ihaleyi de özkana bırakırım zaten :D benim elimden öyle işler pek gelmiyor. Ben sadece düğüm, köstek ve iğne bağlamalardan sorumluyum.
    Aslında neko rig için kullanılan vida tarzındaki kurşundan yapmayı düşünüyorduk ama kullanabileceğimiz yer yok maalesef.
    Bu hafta sonu kaküllüleri çalıştıralım ya da tekne avı yapalım diyorduk ama hava yağmurlu ve rüzgarı güneyden görününce vazgeçtik. Haftaya hava güzel olursa bi organizasyon yapalım diyorum, izine ayrılış olursan sen de gelebilirsin sanırım, şu geçen gün yapamadığımız organizasyonu yaparız :)