Bu konuya bene bişeyler söyleyerek katılayım...Büyük balık mı küçük balık mı? Valla kişiye göre değişir bence, bazen çapariyle İstavrit bile güzel olur, büyük balık tabii insanı zorlar falan ama küçük balığında tadı farklıdır. Akşam kovaya 300 tane İstavrit soktun mu veya 20-30 tane İzmarit oohhh...Ama tabii bir Levrek 4-5 kilo veya bir Lüfer çekmek başkadır ama bir kardeşimiz yazmış Palamut avını bende çok severim.Tüm çeşitlerini...Zindandeleninden Çingenesine kadar....
n@mık hocam şu hesabı az daha açarmısın.. istavritin tanesini 5 gr. mı hesap etttin.. ayrıca; 330 balıktan söz ediyor arkadaş.. istavrit parakatı atsak sirkülerde de günlük limitler izin verse anca toplarız zaten 330 taneyi.. bi de 5 er gram..?? düşünüyorum da gerçekten zevklidir.. gaza geldim valla..
arkadaşlar bir başka yönden yaklaşalım. boğazda tutuğumuz istevritleri tartmıştım 26 tanesi 1 kg gelmişti. yani 1000/26=38,5 gr 10'lu bir çaparide 38,5*10=0,400 kg yaklaşıkbu da balığı çekerken zevk verir. ama 300 adet 11,5 kg yapar buda sirkülere uymaz
evet normal istavritin 24-27 tanesi bir kilo gelir iri burun karagöz istavrit dediğimizin irileri 20-22 tanesi bir kiloya yaklaşıktır. İş ufaklıklarla uğraşmayıp bunları yakalayabilmek aslında
abi bende bilmiyorum ama yeni teknik öğrendim balık yumurta taşırken yakalıyorsun. sonra yumurtaları bir tabağa döküyorsun. bunun da 2 milyon adedi 1 kg geliyor ayrıca avcılığı çok zevki hem sirkülerde bir yasağı yok yakala balıkları sağ yumurtaları tabağa . tavsiye derim. ayrıca yumurtaları yumurtalı yaparsan daha güzel oluyor.
Her konunun cılkını çıkarmakta üstünüze yok maşallah. Dilerim insanları rahatsız ettiğinizin de farkındasınızdır. Bence bir son verin artık, bu kadarı hoş olmuyor. Sonra mesajlar silinince neden silindi diye sitem ediyorsunuz. Her şeyin bir adabı var.
İstavrit,Gümüş vs bu tip balıklar hakkında yapılan espriler artık şeklinden çıkıp alay niteliği taşıyor diye düşünmeye başladım. Lütfen uyarı yada espri yaparkende genelleme yapmadan yada geneli ima etmeden devam edelim yazışmalarımıza..
Yarın cumartesi tekrar silivrideyim allah kısmet ederse. Balık ta yok ne yapacam kara kaara düşünüyom.