Of of Hakan harika bir sinarit. Öyle güzel anlatmışsın ki bir an kendimi balığı ben çekiyormuşum gibi heyecenlandım Tebrikler
Namık Hocam; Öncelikle teşekkür ederim. Ana beden için kesinlikle haklısınız. Sorum şu bildiğiniz 0.35-40'lık yüksek çekerli misina (sırtı amaçlı) öneriniz nedir? Ayrıca beden biraz ince olursa esneme ile tecrübesiz avcılara balığı yormak veya misinayı koparmamak adına yararlı olmaz mı? Ayrıca Antalya avınız süper, candan tebrikler ve hep aklımdadır benzeri bir av yapmak. Oylamada Tommasi adlı arkadaşa oy verdim ama inanın sizle arkadaşım arasında çok kaldım. Sonunda gençlere destek anlamında arkadaşıma oy verdim siz zaten olayı aşmış bir avcısınız gibi görünüyor.... Saygılarımla
bende size bu sırtıyı tavsiye ediyorum kullanan arkdaslarım sinarit dahil bir cok balıkta verim aldılar tatlı su için olarak geçiyor ama tuzlu suda denenmiş ve verim alınmış bir mode floatig 10.5 oneririrm
Sinarit son Arkadaşlar malesef sinariti kaybettik...Pardon tamamını değil 1/3'ünü kaybettik. Bilgilerinize sunulur...
Abi birde doktorum diyorsunuz. Bir cerrahi müdahale edemediniz mi ? İyi iyi hiç olmazsa giderken ağlamamış... Sinaritin yanında baş köşede yarım olarak duruyor....
hakan bey merhaba; Sorum şu bildiğiniz 0.35-40'lık yüksek çekerli misina (sırtı amaçlı) öneriniz nedir? Ayrıca beden biraz ince olursa esneme ile tecrübesiz avcılara balığı yormak veya misinayı koparmamak adına yararlı olmaz mı? demişsiniz sinarit için denemiş olduğum yöntemlerden çıkarak misina ve yem önerisi yapmak istiyorum sinarit yukarı hamle yapıp yemi aldıktan sonra taş arasına dönmeye çalışır. ilk vuruşu çok serttir.YUMUŞAK esnek,kayalara sürtündüğünde kesilmeyecek silikon bazlı misinalar kullanmak size avantaj yaratır.Her ne kadar daha ince ipler uygun gibi görünsede bu iplerde esneme sıfıra yakındır.kayalıga dalan sırtıda takılan takımın direnci yükü direk kamışa ve makinanıza biner.Grafit gövdeli MAKİNA KULLANIYORSANIZ SAP kısmından kırılır.(bir balzer makina elimde kaldı)kamışınız iyi değilse kamışı kırar yada suya düşürürsünüz. oysaki şok emen bir misina bu av türüne daha iyi gider. kullandığınız misina bu açıdan çok elverişli sufix exelon 040 050 bu av için ideal. sırtıda çektiğiniz su derinse veya soguk suda av yapacaksanız daha derine yem indirmeniz gerekecektir. bu maksat için en uygun cihaz downrigger donanımıdır. pratikte çok ekonomik değildir. diving sinker tipi kursunlar ile 18-20 metreye koyu mavi ,mor karnı gümüş(en iyisi Princess maria) yem indirerek kullanırsanız tuttugunuz balık şimdiki kadar ve daha büyük olacaktır.diğer bir önerim yanal hareketi biraz daha fazla olan rapala magnum sinking kolyoz desenli.....Bu yem yanal olarak çok gezer çift takımla sırtı çekmeyin sürekli birbirinin üstüne dolaşır. sığ sularda larda yo-zuri hygromagnum 18 cm yeşil kolyoz desenli kullanın(hydro magnumda mavi de güzel iş yapar) trofe balığınız için ayrıca tebrikler.bu balığın tutkunu olarak sizi tebrik ediyor daha iyi skorlara imza atmanızı dilerim saygılar....... son bir not: rapala ile son fırdöndü arasını 0.40 asso kımızı renk kullanın. benim takımım da başarıyla denediğim bir yöntem yanyana çekilen iki sırtıda 3/1 fark yarattı
Sinarit sırtısı av günü fotoları: ancak elime ulaştı... Arkadaşlar biliyorum biraz fazla uzadı ama bunlar son fotolar.. Av günü av ekibi ile birlikte.. Bu gün elime ulaştı.. Taze sayılabilir yani..
Doktorum Vallahi ilk denemede boylesi bir sinarit...Super av olmus. Acemiyim diyorsunuz ancak belliki ava cikmadan once cok guzel bir calismayla ogrenilmesi gerekenleri toplayip fazlasiyla uygulamaya sokmussunuz.Verdiginiz bu mukemmel bilgilerle pek cok arkadasa da yolu acmissiniz. Cani yurekten tebrik ediyorum.EE kim size bu balikla ovunuyorsunuz diye bir sey soyleyebilir. Bence fazlasiyla o ovguleri hak etmissiniz.Herkesin hayatinda boyle bir av ve herkese boylesine bir ovunc dilerim. Kendinize iyi bakin.Dahasina rastgele..
Teşekkürler. Şu an sabah işe çıkmadan evvel böyle güzel tebrikler almak hoş oldu. İkinci sinarit avım daha fazla tecrübe ile ilk konudaki deneyimlerimi tamamlıyor. Link ekte: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11708