Sırada Kalamar Vardı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Avciperdeci tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    Sorduğunuz soruya verilmiş bir cevaptı Balıkçı Dostum. Siz Norveçte şöyle böyle, Türkiyede değilmi diye sormuşsunuz. Bende merak etmeyin Türkiye'de de böyle demişim. Bunun neresinden alındınız da ''Selam Dostum !Balikci kardesim ! '' şeklinde imalı hitaplarda bulunuyorsunuz.

Ama üstte yazdıklarıma bakarak sakın alınmayın. Dedimya sadece kendime göre verdiğim bir cevaptı, alınacak birşey yoktu. Ama insan alınmak isterse, gördüğünüz gibi bende alına biliyorum demek ki. Hitaplardan sonraki ünlem işaretlerine bakarak bende sizlere bişeyler yazarım, söylerim. Sizde yazar söylersiniz. bu böyle sürer gider. Biraz daha rahat ve sakin olun. Norveçte belkide merak etmeyin demek kötü bir anlama geliyordur. Ben bilmiyorum, burada gayet tebessümle yazdığım bir cümleden başka anlama gelmiyor. İyi günler dilerim.

2. cello1956

cello1956 Celalettin EREN

:) Serdar kardeşim çok güzel bir av olmuş,hepinizi kutlarım.En kısa zamanda buraya bir organizasyon yaparsanız herkesi mutlu edersiniz.Esen kalın,rastgele.:)

3. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    teşekkürler abi nasip olursa bir gün inşallah gideriz:)

4. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Avcim , Serdarim,

Seni ve ekibi bu cok renkli balikcilik ve paylasim icin kutluyorum.Muhtesem baliklar, kalamarlar. Trofene gelince, bence iki aday var. Biri kopek baligi, ikincisi Namigin dedigi gibi kofana (veya buyuk bir ihtimalle o eger lufer soyuysa sirtikaradir) Lufer soyu baliga dis atip birakmasiyla bilinir. Bazen sadece oldurmek icin oldurur. Kiyilarda sirtinda hilal seklinde yara gordugunuz baliklar kesinlikle lufer eseridir. Barakuda , torik isirdimi genelde affetmez.Balik bir yolunu bulurda kacarsa igne gibi dis izlerinin siyriklarini goruruz.Yaralar temiz kesik seklinde degildir.Temiz kesik bile olsa bu sendeki gibi tam bir yay seklinde olmaz. O yay verdigin degerlere gore diyelim balik 17cm olsun neredeyse 9-10 capta. Bu capta kesen kofana bence artik kofanaliktan cikmis sirtikara olmustur.(6kg ve uzeri lufer)Dedigim gibi diger olasilikta kopekbaligidir. Kopek baligi kesiginde kesik aynen boyle cok temiz oldugu gibi balik sudan nerdeyse dayak yemis gibi cikar.Kesigin ust tarafi ezilmis gibidir.Baligin kesik etrafindaki pullari kazinmistir.Kopek baligi bir kez tadini alsin ilk basmanin ardindan doner gelir bu sefer tumden kapar. Vurusun ardindan beklediysen ve yeni bir vurus almadiysan bu gene lufer soyu isidir.Lufer soyu da tekrardan yeme yapisabilir ama sadece bir kesik atip kacma olayi lufer soyunda cok daha SIklikla olan bir durumdur.

Kalamara gelince o garip bir deniz canlisidir. Bazen butun veya kesik yemlere dadanir, ta kupesteye kadar yemle gelir, son anda birakir. Indirirsin kalamar zokasini, bakmaz. Bazen elli cesit Kalamar zokasi indirirsin bir tanesini yer, digerlerine dokunmaz. O sectigi zokayi salla herkes yakalar.Ertesi gun gel ayni zokayi at bu sefer onu begenmiyebilir.Ama ben kalamar zokalarinda fosfora inananlardanim.Nedense butun bedeni fosforlu kalamar zokalarim her zaman digerlerinden daha fazla is gormustur. Ozellikle isigin az oldugu ortamlarda. Hakanin dedigi gibi cok derine indiriyorsan ve zokan fosforluysa bu da farklilik yaratmis olabilir. Bir de kismet diye bir sey var. Onun onunde kimse duramaz...:) Allah her zaman kismetini boyle bol etsin.

Cok guzel, her zaman ki gibi Egenin renkli amator balikcilarinin, simsicak renkli bir paylasimi.Emekleriniz icin cok tesekkur ederim. Dahasina rast gelsin.

5. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Hüseyin abim, öncelikle senin gibi değerli, bilgili ve tecrübeleri ile bizlere Amatör Balık avcılığımızda yol göstermeye gönül vermiş bir Üstadımızın yorumları benim için çok önemlidir, bilmeni isterim.

Kaçırdığım trofe muhtemelen Lüfer soyu ve sırtıkaraydı. Çünkü canlı yı vuruştan sonra uzun süre çekmedim, belki yeniden gelir diye. Fakat maalesef aynı yeme bir daha vuruş olmadı. Ve bahsettiğin üzere kesiğin üzerinde her hangi bir zedelenme yoktu. Diş izleri gayet net olarak belliydi. Birde bu avlandığımız yerde hiç köpekbalığı ile karşılaşmadık, ancak kofonaların dipten çektiğimiz balıklara aynı yay şeklindeki vuruşlarına rastladık. Bu da sırtıkara olma ihtimaline güçlük kazandırıyor. İnşallah nasibimizi bir dahaki avlarımızda zargana ile arayacağım.

Kalamar konusunda da Hakan abi ve seninde tavsiyeleriniz üzerine bir dahaki avlarımda da yine fosforu fazla olanları tercih etmeye özen göstereceğim.

Değerli bilgilerin ve yorumların için teşekkür eder, sizinde avlarınızda gönlünüzdeki balıkların misinanızın ucunda olmasını temenni ederim.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.