Sevgili dotlarim burda herkesin samimi katilimiyla, samimi ve icten yorumlariyla gercekten gurur duyulabilecek bir is cikardigimiza inaniyorum. Bu is kimseye ait degildir. Hepimizindir. Bogac bir yazi yazdi. Tuttugu iki lambuka vanosundan bahsetti. Ben de bir birkmisligin barasi yikildi bununla, sizin samimi katkilarinizla, degerli yorumlariniz ve guclu etkilesiminizle bu siteye yakisir bir tada ve her misafirimize ilham verebilecek hissiyata ulasdik. Bir birimizi elestirip, gene ayni kisilerden essiz bilgiler aldik. Payima Saroz"un agzina kadar lambuka dolu oldugunun bilgisini almak, Akdenizde bir zamanlar nisapsiz lambuka kayiminin acisini dinlemek, intahar eden lambukalarin oldugunu ogrenmek, kedi kopek baliklarinin resimlerini gorebilmek sansi dogdu. Sizlerin rengaren oltaciliginiz ve balik askiniz gonulden gonule akdi. Ya sizin payiniza dusen..Lutfen bu duzeyi koruyup, asla bir birmizin kalbini kirmayalim. Karsilikli atisma yaratacak ortama izin vermeyelim.Bunlara degmez. Eger birinin durdugunuz yerden hakaret topuna vurduguna inaniyorsaniz, lutfen siz o topun pesinde kosmayiniz. Hic bir oyun tek basina oynanmaz. Goreceksiniz, top sizi iskalayip boslukta yok olacaktir. ancak herkes o topa vurmaya baslarsa bu ve bunu gibi butun birlikteligin , saygi ve sevginin kurdugu emekler ne yazik ki yok olmaya mahkum olacaktir. Anlayisiniza siginirim. Tesekkurler.
Hüseyin Abi başta siz olmak üzere konu hakkında yorum ve bilgilerini esirgemeyen tüm arkadaşlara kendi adıma teşekkür ederim. Siteye üye olduğum günden beri sayenizde ortak gayemiz olan amatör balık avı konusunda bilgilerimi geliştiriyorum. İnanın siteye üye olmadan önce sirkülerin ne olduğunundan bile haberim yoktu. Balık mı tutuyoruz , tutuyoruz işte, ne boyu, ne kilosu, ne av dönemi ne de hangi balığa ne takım kullanılır hiç birisinden haberim yoktu. Sitemizin sayesinde bunları öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Site sakinlerinin bilgi ve deneyimlerinden öğrendiklerimi, tamamen sirkülere bağlı kalarak Allah nasip ederse bundan sonra uygulamaya çalışacağım. (Siteye üye olduğumdan beri henüz balığa gidemedim çünkü. ) . Tekrar tüm site sakinlerine canı gönülden teşekkür ederim. Benim esas değinmek istediğim konu Hüseyin abinin son mesajında belirtiği gibi ; site içerisinde birbirimiz hoşgörmek adına elimizden geleni esirgemeyelim arkadaşlar , abiler, ablalar. Sonuçta hepimiz bu siteye üye olduk ise amacımız amatör balık avı konusunda paylaşımda bulunmak , bilgi dağarcığımızı genişletmek değil mi ? Birbirimize bilmediklerimizi anlatmak, öğretmek değil mi ? Elbette bilen ile bilmeyen bir olmaz. Bilmeyen öğrendikleri için ufak bir teşekkürü karşısındakinden esirgemez ise bildiğini anlatan da faydalı olduğu için bir o kadar mutlu olur herhalde. Son olarak söylemek istediğim arkadaşlar , birbirimizi üzmeyelim, eleştirileri kişiselleştirmeyelim. Eleştirirken saygı sınırı aşmayalım. Amacımız doğru olanı bulmak sonuçta. Çünkü doğru tektir. Herkesin doğrusu kendine göre olmaz. Burada doğru olan da sirkülerdir.( Her türlü doğrusu ve yalnışı ile ). Bir sonraki sirküler düzenlene kadar. Naçizane duygularımı ifade etmek istedim. Sürçü lisan ettik ise affola . Sitemizi ve sizleri seviyorum. Livarınızda ki balık ve gönlünüzdeki sevgi eksik olmasın. Sağlıcakla kalın
eti bence güzel valla ben etini çok beğendim.... arkadaşlar bişi sormak istiyorum tuttuğum lambukalrın resimlerini nasıl göndereceğim
Burdaki arkadas nasil yayinladiysa sende yayinla http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13545 .......... Ha, resim eklemeyi mi??? Burdan ====> http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=6885 ...... sabirsizlikla bekliyoruz.... Bu arada imza ayirini yap.... islem tamamdir
slm hüseyincim sana yakaladığımız lambuka balıkların resmini nasıl göndereceğim,yardımcı olurmusun siteye yeni üye oldum.saygılar
eyide hocam.....ben ne beleyim..... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11733&highlight=bahane
Namık'a KKGM'den gelen cevaptı bu. Sevgili ağabeyim Tarık Ersal (Rastgele-der - Amatör Olta Balıkçıları Derneği başkanı) ile geçenlerde yaptığımız bir telefon konuşmasında, kendisinin yaptığı bir açıklamayı size aktarmak istiyorum. KKGM diyor ki, lambuka ile ilgili kısımda bir çeviri yanlışlığı olmuştur. Ticari balıkçılık için konulan ticari zaman yasağı, yanlış çeviri yapılarak amatörlere tamamen yasaklanmıştır. Tarık Ersal'ın şifahi başvurusu ve bireysel başvurular sonucu bu yasakta değişiklik yapılması yönünde, yakın zamanda bir tebliğ yayınlanacaktır. Amatörlere serbest bırakılacak olan lambuka avı, ticari balıkçılara 1 Ocak - 14 Ağustos tarihleri arasında yasak olacak. Değişiklik metni KKGM'de olup, sadece sirkülere eklenmesi beklenmektedir. Kısacası, lambuka yasağının kalkması için, bir dahaki sirküleri beklemeye, kuvvetle muhtemel gerek kalmayacak. Yalnız şunu unutmamakta fayda var. Her ne kadar bir yanılgı söz konusu ise de, şu anda uygulamada olan bir yasak var ve bu yasağa uyulmalı. Yine Tarık Ağabeyin bir lafını çalacağım, "en kötü kural, kuralsızlıktan iyidir."... Bu kuralı uygulamalıyız, çünkü sirkülerde bir kuralın ihlal edildiğini gören bilinçsiz avcılar, bunu fırsat bilerek gerekli kuralları da ihlal edebilirler. Bizler, bilinçli avcılar olarak, buna mahal vermemekle yükümlüyüz. Bunun pek çok örneğini gerek bireysel, gerekse hepberaber yaşadığımız zamanlar oldu. Bu nedenle, atacağımız her adımın iyi ya da kötü yönde balıkçılığımızı etkileyeceğini lütfen unutmayalım.
namık kardes bu sen misin? içimizden bazıları yakalayıp videosunu yuoutube ye atmıs bile. yanılıyomuyum namık kardes. lambukayı tanımayan bir ben belki birkaç aklı evvel cahil daha kalmıs. yabancı videolarda izler izler " la ne gözel balık hee... bizde böylesi yok kine " der dururdum. meger varmıs da. Fekat namık kardes accık ufaanı tutmus. İgneyi çıkarma metodu ise çok yaratıcı:=) sorasında sanırım basının arkasına basınç yaparak öldurutorsun. öyle anladım. yoksa balıgın duracağı yoktu. http://www.youtube.com/watch?v=ZYqr08o_XC0 müzik güzelmiş ama.
O arkadaş 1-Tuttuğunun lambuka olduğunu bilmeden tuttu( Saroz'da çatalkuyruk diyorlar hala) 2-Yasak olduğunu öğrendikten sonra sarozdaki her amatöre bunun yasak olduğunu anlatarak geçirdi koca yaz mevsimini 3-Hala da anlatmakta ...http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=14449 4-O arkadaş buradaki -kendince-ince dokundurmaya cevap olarak değil gerçek arkadaşlarına onu yanlış afişe edilmesinden rahatsızlık duyduğu için cevap yazdı
yinemi baltayı tasa vurduk. acaba yanlıs mesajamı cevap yazdım . tuh artıkyazmayacagım herkes asabi herkes alınganbu aralar.
"O" arkadas, baska bir arkadasin vasitasiyla bu baligin ne olduguna dair danismis O gece bende ordaydim "Yasak" denildi.... Bu Lambuka denildi, yasak olan bir türü yayinlanma denildi GENEDE yayinlandi Arkadasimiz gayet güzel aciklamis... hani söyle:"Burasını diyorum İtiraf köşesine çevirmeyelim ne de olsa kurallar gereği yasak avların paylaşımı yasak" Bunu demek istiyordum Haaa, LAMBUKAYA gelince, tüm site sakinlerle paylasim aynidir Yanliz, kanuni yasak olan bir balik yasaktir!!! Saygilarimla
Bence bu konu çok gereksiz yere uzatıldı ve istemediğim bir şekilde bana devamlı bir cevap hakkı doğuyor...Bu konuda son kez yazacağım ...Bu tam anlamı ile yasak av raporu olsaydı moderatörler silerdi ,ha yok sizi çok rahatsız ettiyse şikayet edin silsinler ...Bu raporda hiç bir şeyi hiç kimseye itiraf etmiyorum ,öyle bir zorunluluğum yok ...Böyle bir itirafı 2 tane lambuka vanosu ile değil bu siteye üye olmadan yaptığım başka avlarla yapardım namımız yürürdü-ki öyle bir derdim yok -Hala benim rahatsızlığımı anlamamakta direnmeniz beni çok şaşırtıyor...Benim rahatsızlığım beni hiiç tanımadığınız halde ısrarla afişe etmeniz (bu sefer açıkca yazdım )...Evet o akşam aradığım kişiler bana telefonla tarif ettiğine göre bu lambuka dediler ,ama akya diyende oldu ,balon balığı diyende ...Bende bu site yetkililerinden görüş alarak rapor koydum ...Yani ekşi yemedim ki karnım ağrısın ...Ben bu sitede hemen her hafta yurdun dört bir yanında arkadaşlar buluşur balığa çıkarım ,beni bilen bilir...Tekrar ve son kez söylüyorum ...Beni yasak av konularına örnek göstermeniz hiç hoşuma gitmiyor ...Burda yasak av yapan ağababalarından tutun ,oltacılık ile katliam yapmayı bir tutan adamlara kadar bir sürü insan varken beni örnek göstermeyin ...
1. videonun üzerinde arman vardı.ordan tanıdım. 2. solunuma gerek yok acı çektirmemiş olman takdire sayan . ustalıklıbir öldürme havasızlıktan acı çekerek ölmesinden iyidir. 3. heyecan da laf mı. o balık deliydi bence.
Istavrit kardesim.... sitenin güzelligi bu aslinda.... Hepimiz farkli insanlariz, hepimiz farkli avcilariz. Senin konuyu aslen bildigim icin yaziyorum..... -mesele 2 lambuka icin degil.... mesele akya/lambuka/balon baligiyla bir amatör balikci olarak ayirt etmek veya etmemek de degil.... -veya ustalardan bunun aslen büyük bir ihtamelle neyin oldugu da degil.... Bu konunun aslini okursanda belli olur kime nereye hitap etmeye calistigim.... Ben bu konuda da ciktim, ve insallah, daha uzman arkadaslarimiz yorum verir bundan sonra Rastgele....
Merhaba Yazın internete girmediğime ve bu güzel bilgiler içeren yazıyı yeni gördüğüme üzüldüm. Sana çok teşekkür ediyorum. Ufak bir ayrıntı ilave etmek istiyorum, lambukalar bizim yerli balığımız değildir. Eylül ayında bizim denizlerimize gelir, beslenip, büyürler. 3-4 ay sonra açık denizlere dönerler. Bizim denizlerimizde çoğalmayan balık türüne yasak konması bencede çok saçma. Selamlar, güzel paylaşımlar.