Sırtı avımda gelen Sinaritim. Kuzey Ege 11 Mayıs 2010

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. _ARES_

_ARES_ gökçen

orhan abi cok güzel bir günde çok güzel bir av yapmışsınız devamını diliyorum.aynı zamanda paylaşımlarınızın da:)hoşçakalın

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Hakan kardeşim, her zaman balık avlarıma devam ediyorum, denizde olmak ve balık avlamak artık benim yaşamım, ben hava müsaitse hergün denizdeyim, onun için hergün balık tutuyorum, dün de iki mercan aldım çok güzellerdi, balığa çıkamadan balık tutulmaz, biraz sonra gene denize açılıyorum.:)
    Sevgili Hakan, internet ortamında biraz zorlandığımı söyleyebilirim, bu ortama ayak uydurmak çok zor, seninde dediğin gibi çok sabırlı olmam lazım, buralarda olmak biraz gençlerin işi bizler ihtiyarladık, bizler için huzur çok önemli, kavgalar, münakaşalar, laflar, artık çok yoruldum sevgili Hakan, bilmem anlatabiliyormuyum.:) :) :) allah sizleri yöneticilerinde yardımcısı olsun, sevgilerimle, hoşçakalın.:) :) :)

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İnşallah iyi olursunda gene balığa çıkarz, birde senin şansında çok,:) :) :)
    hoşçakal sevgili Kadem.:) :) :)

4. zafer BAYRAM

zafer BAYRAM

Favori Kamış:
    Kamış/zıpkın
    En İyi Avı:
    Lambuka 2 kg /Levrek 1kg /ve bolca uskumru,lipari.
    Orhan abi tebrikler , afiyet olsun sağlığın, kısmetin daim olsun inşallah bizlerede nasip olsun.

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekküler sevgili Erhan kardeşim, sırtı avlarında, bu yörede uzun zamandan beri oluşan bilgi ve tecrübelerimle, kendime has geliştirdiğim yöntemlerle ve hala bilgimin ve tecrübelerimin üzerine daha fazla birşeyler koymaya çalışıyorum, yapmış olduğum sırtı avları konusunda bana her türlü soruyu sarabilirsin,sizlere yardımcı olmak beni daha çok mutlu edecektir, hoşçakalın.:) :) :)

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Rıfat kardeşim, ne yazıkki sizlerle fazla beraber olamadık,:) Sırtı avlarında epey tecrübe edindim, yakalamadığım balık çeşidi yok gibi,eskiden yapmış olduğum avlarımın raporlarını ne yazıkki fotoğraflayamadım, makinamı aldıktan ve internete girdikten sonra raporlarımı yazmaya fotoğraflarımı arşivlemeye başladım, daha evvelki senelerde balık gerçekten çok boldu, şimdi ise çok azaldı, inşallah bu böyle gitmez, gereken önlemler alınır, seninde bildiğin gibi emeklilik günlerimi balık avlayarak geçiriyorum, burada yaşamaktan çok mutluyum, inşallah sizlerde emekliliğinizde buralara yerleşirsiniz, beraber balık avlarız, bu arada tekrar doğum gününü kutlar seninde gönlündeki balıkları her zaman tutmanı dilerim, hoşçakal sevgili Rıfat kardeşim.:) :) :)

7. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Teşekkürler Orhan abi, sizin balıklarınızın ışıltısı gözlerimizden eksik olmasın inşallah.

8. Aramis

Aramis

Çok güzel bir balık tebrikler abi.Cumartesi-Pazar oralarda karşılaşabiliriz belki duymuşsundur Koruhanı kiraladım 6 yıllığına.saygılarımla.

9. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Tebrikler :) Anlatım cok güzel

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Oğuz kardeşim, darısı sizlerin başına, sevgiler, hoşçakalın.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler, sırtı avlarımda yakalafığım en büyük sinarit bu 4. 700 gr. geldi, ben sırtı avlarımda genel olarak sahte balık kullanırım, buda çok iyi bir av oldu, her avın değişik heyecanı ve anısı var, ben de aynen yaşadıklarımı anlatıyorum, sizlerin sevincime ortak olmanız ise, benim için çok güzel bir duygu, iyiki varsınız sevgili amatör balıkçı kardeşlerim, hoşçakalın.:) :) :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sizlerle genç amatör balıkçı kardeşlerimle paylaşmak çok güzel, hele beğenmeniz bana ayrı bir mutluluk veriyor, her geçen gün amatör balıkçılığın dahada geliştiğini ve düzeldiğini görüyorum, sırtı konusunda ben de elimden geldiğince sizlere her zaman yardımcı olabilirim, sorularınızı kendi yöntemlerim ve bilgilerim çerçevesinde cevaplandırmak bana ayrı bir zevk verecektir, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Sabri kardeşim, biraz ara vermek zorunda kaldım,
    ben de sizleri çok özlemişim, güzel bir sırtı avı gerçekleşti gelen sinarit çok güzeldi, dün akşam Sivrice'deki dostlarımla beraber kafasından balık çorbası etşnden sebzeli sinarit buğlama yaptık, sizlere de nasip olsun, sevgiler, hoşçakalın.:) :) :)

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Geldiğinde fırsatın olursa beklerim, hoşçakal sevgili Barış kardeşim.:) :) :)

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok memnun oldum, sevgili Emre, ben öyle her şeyi bilen çok yönlü bir balıkçı değilim, ama sırtı konusunda çok ince detaylarına kadar bildiğimi söyleyebilirim, kendi uygulamalarımı ve yöntemlerimi beraber deneyeceğiz,
    havaların güzel olduğu günlerde bekliyorum, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Ozan kardeşim, sana da rastgelsin, hoşçakal.:) :) :)

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Gökçen kardeşim, fırtınalarla geçen iş hayatımdan sonra, sakin bir köşeye çekildim, denizin kenarında çok güzel bir balıkçı köyü olan Sivrice'ye geldim, küçük bir ev yaptık ve birde tekne alarak denize açıldım, artık emekliliğimin tadını balık tutarak geçirmeye başladım, bu güne kadar sırtı avlarımda çok balıklar yakaladım, raporlarımda görebilirsiniz, bundan sonra sizlere sırtı avlarımla ilgili kendime has geliştirdiğim yöntemlerimle faydalı olmak istiyorum, benim için en önemli olan sizlersiniz, yani amatör genç balıkçılar, sende sırtı avı ile hiç balık tuttunmu.:)
    bana sırtı avları konusunda her zaman yazabilirsin, sorularını cevaplamak bana ayrı bir heyecan ve mutluluk verecektir, sevgiler , hoşçakal.:) :) :)

18. _ARES_

_ARES_ gökçen

sırtı ile balık avı gerçekten cok eylenceli ve heyecanlı.sırtı ile orkinos avım var.tecrübelerini ve avlarını bizimle paylaştığından dolayı teşekkür ederim orhan abi.bende balık avı merakı yüzünden memleketim olan çanakkaleye taşındım:)su an istanbuldayım hafta sonu çanakkale ye geliyorum hatta sivrice ye gelme ihtimalim de var vedat abinin yanına eğer gelirsem sizide rahatsız etme ihtimalim yüksek orhan abi.sizinle bol bol sohbet etmek isterim.görüşmek üzere.kalın sağlıcakla

Son düzenleme: 14 Mayıs 2010
  19. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

bir döndün,pir döndün Orhan abi,özlemişim raporlarını eee artık devamıda gelir inşallah,gelir demi:) elinize kolunuza sağlık özletmeyin kendinizi...

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Zafer kardeşim, inşallah sana da rastgelir, sırtı avları ile aran nasıl, ben teknem ile hayayı müsait gördüğüm zaman doğru denize, zamanımın çoğunu sırtı avları yaparak geçiririm, denizde kalmaya çok alıştım, buralara gelirsen beni denizde sırtı çekerken görebilirsin, sırtı avlarımı daha ziyade tek başıma yapmaya bakarım, bu avda konsantrasyon çok önemli, teknenin arkasından sal oltayı, saldım çayıra mevlam kayıra, öyle olmuyor, her saniyenin, her emarenin , her rüzgarın, her kıpırtının bir değeri var, hatta güneşin geldiği yön bile çok önenli, sinariti kandırmak ise çok zor, yerinden kıpırdamayan bir balık ve yemi görüncede zıpkın gibi kapan, işte devamlı yemi burnunun yakınıdan geçirmek lazım, bazen daire şeklinde, bazen zig zaglar çizerek, bazende 90 derecelik keskin dönüşlerle balığı alıyorum, bueada uzun senelerin tecrübeleri çok önemli benim en büyük avantajım belirli bir av üzerine sırtı avı üzerine yoğunlaşmak, insan bazen edindiği bilgileri uygulayabiliyorda, anlatmaya gelince gerçekten çok ince yöntemleri açıklamak çok zor, unun için sorulacak küçük noktalar benim için çok daha rahat bir şekilde açıklamamı sağlayacaktır, sevgili Zafer kardeşim, bende sana sırtı avlarıda güzel sinaritler tutmanı dilerim, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)