sizce hangisi?

Konu, 'Makineler' kısmında istavritspor tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Demişsin vede güzel demişsin Burak kardeşim.:thumb: :thumb:

Şimdi tam burada kendi kendine sormalısın, '' Neden ? '' diye.

Birisi zibil gibi. Her bayide birşeyler mutlaka var. Aradığınız yoksada özel siparişle 2 gün içerisinde istediğin ürüne ulaşmanız her halukarda mümkün. Yani ürün getirme, pazarlama, dağıtım ve en önemlisi yeterli servis desteği ile gücünü gösteriyor. Muhattap olabileceğiniz adres belli.

Göbeğinizi çatlatan markaya bakalım.

Kimdir distiribütörü ?

Sincan av- Remixon mu ?

Kısık balıkcılık mı ?

Anadolu mu ?

Veya daha bilmediğimiz başka firmalar mı ?

Kimin ne getirdiği, neyi kaça pazarladığı, piyasada ki arz talep dengelerine göremi, yoksa kendi bildikleri doğrultuda, '' Eh işte bundanda olsun '' mantığıyla mı hareket ettikleri hep soru olarak kalmıştır. Pazarlama ve dağıtım ağı hiç yoktur. Yedek parça ve servis olayına girmeye gerek bile yok. Bu konuda muhattap bulamazsın kesinlikle. Bizde bir tabir vardır, '' Nerede trak, orada bırak. '' Kendi imkan ve becerinle çözüm buldun, buldun; yoksa kaldır at diyeceğim ama, atmaya da kıyamazsın. Atılacak aletler değil çünkü. o zaman bir köşede kendi kendine kaybolacağı günü bekler durur.

Tabii bu olumsuzluklar bizim piyasamız için geçerlidir. Bunun bir örneğini, ne Almanya'da, ne İngiltere'de, ne de bir Fransa'da yaşamanız mümkün değildir.

Velhasıl, bu gibi problemler giderilmedikce, TR. piyasasında söz sahibi olması hayalden öteye gidemez. Orası İstanbul. Alternatif değerlendirme ve araştırma şansınız varda bu markayı biliyorsunuz. Gelin başka yerlere ve özellikle iç kesimlere. Bu markanın, bu sektörde varlığının olduğunu bilenin sayısı, bir elin parmakları kadardır.

İnşaallah bu markada iç piyasamızda istenen seviyelere gelirde, güzel bir rekabet ortamında, bizler de çok daha güzelliklere kavuşuruz.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bende mekanikten bahsetmiştim. Ama kamyon, ama vinç, ama makina. Dişli sistemi, mil sistemi ve bu sistemin elde ettiği devir sayısı ve güç. Mantalite aynıdır. Aynı olmak zorundadır.

Ama siz derseniz ki olmaz; akan sular durur. Ne diyeyim ?:D :D

Eğer ki bu sektörde üretim yapmış olsaydım, şu an 3 vitesli, 5 vitesli makinalar kullanıyor olurdunuz.hihi hihi

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Roy kardeşim merhaba.

Umarım iyisinizdir.

+ 1 Rulmanı siz klape rulmanı olarak belirtmişsiniz. Ben bunu bu güne kadar geri dönüş rumanı olarak bilmiştim. Makinalarımı pek dağıtmam. sadece zaman zaman kapağını açar, dağıtmadan temizler ve yağlarım. Dolayısıyla şu an ikilemde kaldım. Aynı şeylerden mi bahsediyoruz, yoksa benim bilgilenmem mi hatalı. Öğrenmek isterim.

Sevgilerimle.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Benim bildigim klape rulmani Tevfik abi. Birçok 1 rulmanli makinada sökünce sadece klapede rastliyorum rulmana. Yanlis biliyor da olabilirim.

5. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

Vitesli makinalar denendi ,pek tutmadı . hala bazı firmalarda bulunuyor. her zaman dediğim gibi. 40 liralık makina ,40 liralık kamış....En ideali.

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teknik donanım olarak bilgili bir arkadaşımız yazarsa, en doğrusunu öğreneceğim. Yoksa sizin beyanınızı doğru kabul edeceğim.

Sevgiler.

7. istavritspor

istavritspor yalçın fatih

arkadaşlar konu biraz dağılmış fakat burası bir bilgilenme platformu olduğu için çok normal karşılıyorum. son olarak serdar ustanın dediği okuma avenger makinayı almaya karar verdim. fiyat olarak beni cezbetti diyebilirim. ( üstelik makinayı çok çabuk bozup daiwa alma ihtimalimde var :)))

http://www.avmarketi.com/asp/product/5067/OKUMA-AVENGER-AV-65b-MAKINE

serdar üstad hala ip misina sarmayı düşünüyorum. ama dersenki bu makina ip misinayı kaldırmaz. ip misina pirinci keser atar. o zaman kaliteli bir mono misina önermeni bekliyorum :))

8. istavritspor

istavritspor yalçın fatih

9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Misal 7 BB+1 roller bearing diyorsa o klapedeki misina sarım rulmanıdır Tevfik Abi.

Ben böyle biliyorum. Roller rulman orada kullanılıyor. Geri dönüş (anti reverse) için olduğunu söyleyenler de görmüştüm ama +1 rb gibi yazılanlar klapedekini belirtiyor.

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkürler ederim Kaan kardeşim.

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okan bey merhaba.

Sanırım ilk kez karşılaşıp tanışıyoruz sizinle.

Denenen vitesli makinalardan gerçekten bilgim yoktu. Sadece öylesine hayalimde düşünmüştüm. Meğerse benden önce düşünenler olmuş.:D :D

Değerlendirdiğiniz o meblağlarda ekipmanlar düşünmeniz ilk bakışta yerinde olabilir. Reel olarak baktığımızda inanın yerden göğe kadar haklısınız. Lakin 2-3 ayda bir pert olmaları, küflenip paslanmaları, sonra olmadı bir daha olmasa.

Şöyle bir geçmişimize baktığımızda, sazlıktan kesip kullandığımız kamışları unutmadım ben. İşte zaman ilerleyip de hastalık belli aşamalara gelip, teknolojiylede birleşince, o kaçınılmaz son kendini bariz şekilde hissettiriyor; insanın imajını yansıtıyor duruma geliyor. Sadece ALO demek için aldığımız ve 5-6 ayda bir değiştirme ihtiyacı duyduğumuz teknoloji harikası telefonlar gibi.:confused: :confused: :D

Yerinde ve tadında olmak en sağlıklısı bencede.

İyi dileklerimle.

12. furunotr

furunotr Haluk

Şu Emblemi bir getirin de Akıntıburnu veya Şemsipaşa'nın ya da Çakalburnu'nun aktığı günlerde bir kullanalım bakalım; neyi hissedip; neyi hissetmiyormuşuz...???:D

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu kadar övdüğüne göre vardır bir kerameti diyorum :) Cidden merak ediyorum 170 gram kurşun, deli akıntıda palamutu falan çekerken stella mı rahat getiriyor emblem mi? :) Emblem hiç kullanmadığım için atıp tutmak istemiyorum ama bana muadil değillermiş gibi geliyor sanki. :D

Okuma raw mıdır nedir bir makine göstermişti bir ara Vedat Abi bir dükkanda, artistlik yapıp ya bırak abi falan demiştim ama üstüne bütün gücümle yüklenmeme rağmen makine dönmeye devam etti ben de tabiri caiz ise g.. oldum. Umarım bu da öyle olmaz :) :) Tabi ki stellayla falan karşılaştırmadım yanlış anlaşılmasın, fiyatına göre yüklendiydim makinaya :)

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Beyler.....

Emblem ile Stella muadil değil, evet, bu doğru. Ama Şemsipaşa ise mihenk taşı, Emblem Pro, Stella'yı döver.

Raw ile, Okuma ile filan Daiwa'yı kefeye koymadan önce iki kere düşünün derim. Bir şekilde TR sınırları içinde sahipsiz kalmış, bu yüzden pek bilinmeyen ama, okyanusta "Hımm, bu stella adam olmuş gibi, daiwa'ya alternatif düşünülebilir" denen bir makine ile muhatapsınız. Stella Daiwa'ya ulaşmaya çalışandır, bunu bir gözönünde bulundurmanızda fayda var.

15. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hababam ahkam kesip duruyorsun Serdar Abi... Okuma ile daiwayı aynı kefeye mi koyduk? Fiyatına göre yüklendik diye özellikle belirttik orada. Ki Okuma yı hiç sevmem, ömrümde ürününü kullanmadım sanırım kullanmam da. Yiğidi öldür hakkını ver yaptık işte...

İnsanı tartışmaya çekmek için elinden geleni yapıyorsun. Sonra sert cevap alınca da kızıyorsun.

Getir deneyelim dedik işte, muhatap alıp cevap bile yazmıyorsun sonra hababam ahkam. Objektifçe denemek istiyorum yahu :) Stella alacağıma ileride emblem alırım beğenirsem yoksa bana ne shimanodan mimanodan, tohumlarına para mı saydım :)

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Şu bu neyse de, kızdığımı nerden çıkardın ki?

17. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hiddetleniyorsun abi :) Benle olan yazışmandan bahsetmiyorum, okuduklarımdan... Kızmıyorsan iyi... Sen gelince bir haber et boğazda şunu bir deneyelim. Ben aceration sw8000pg kullanıyorum, herhalde emblem ile aynı fiyat skalasında bir ürün, bir karşılaştıralım. Ben surf tipi makinalara sıcak bakmıyorum boğazda. Emblem de çok uzun milli bir surfe benzemiyor... Merakla bekliyorum.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Yok böyle bir şey yaaa....

Ne hiddeti, ne şeysi? Balık işi eğlenmek değil mi ki? hiddet filan ne ola ki?

Embleme gelince. yolu balıktan geöçen herkesle, elbet bir gün buluşuruz tabi. Ama bu, denk gelmeyi hızlandırmak için bir şeyler yapmayacağız demek değil tabi ki. Velakin şu ara boğaza pek çıkamıyorum, nasip kısmet diyelim şimdilik, pusuda olalım, uyar mı sana?

19. furunotr

furunotr Haluk

Bir gün birinde görürsem yüzsüzlük edip denemek istediğimi söyleyeceğim; bu kadar methedildiğine göre vardır bir hikmet diyelim; yalnız biraz ağırca bir makina 690 gr. falan; benim için önce buradan kaybediyor zaten...:)

20. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben hep boğazdayım abi zaten... Bana uymayacak kime uyacak? :) Ne zaman istersen... Pedere bir surf alıcam baharda bodrum'a yerleşiyorlar, esas onun için deneyeceğim aslında :) Bana uyarsa kendime de bakmış olurum hem...