bi yarim saat malum sahsin yaninda avlanilir, muhabbet dogal olarak baliktan açilir, sonra takima kayar, ordan bu takimi çok denemek isterime gelinir. saltigayi böyle denedim iki at-çek. ama eleman black cat parabolik yayin kamisina takmisti esnek mi esnek. 60lik saltigaydi, rahat makina.
Saltiga 5500 denedim; bana gelmez; çok ağır... Saltiga Surf de denedim; güzel ancak bu da benim avlanma stilime gelmiyor; ancak çapari için düşünebilirim ki elimde daha iyisi, daha güçlüsü mevcut; tabii 132 gr. daha ağır haliyle... O balığı da izmarite benzettim çekimin açısı ile öyle görünüyor; ıskaroz ya da sarıgözün biraz daha enli ve ensesinin biraz daha küt olması gerekmiyor mu???
http://www.fishbase.org/photos/thumbnailssummary.php?ID=1356 Bazı denizlerde değişebiliyor herhalde besinine göre. Çok az daha ensesi kalın olması lazım ama linkteki resimlerde ufak boy olanına bakarsak o da zayıf. Gerçi Roy'un tuttuğundan az büyüklerini bu sene tuttum, daha enlilerdi... Kuyruğun şeffaf olması da kıllandırdı beni, biraz fümemsi bir renk olması lazımdı normalde... Ancak; gövdenin yanındaki çizgiler de ben sarıgözüm diyor. İzmaritte çizgiler daha kalın oluyor. Bu çizgiler tipik sarıgöz çizgileri... Sonradan not: Ağzı körüklü değil, sadece dudakları uzamış, şeffaflık da yok, sarıgöz diyorum
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48887 b linkten bakarsaniz daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz. tonlarca izmarit avladim hiçbiri bunlara benzemiyor