Gürel abim o kadar güzel değerlendirme yazmışsın ki, ne desem bilemedim sağol var ol abi. Yurt dışından getirtmeyi pek düşünmüyorum abi, sebebini de söyleyeyim, bende bedevi bahtsızlığı vardır, malzemeyi alırım hiç sorun çıkmayacak malzemede bi sorun çıkar, garanti dışı olur malzeme elimde patlar ama buradan alırsam götürüp satıcı ile bi şekilde hallederim diye düşünüyorum bi de pazarlık olayı var tabi. 100 TLden yola çıkmıştım ben de, 160a kadar yükselttim ama daha fazla yükseltmeyi düşünmüyorum, çünkü biliyorum ki bu işin sonu yok Dediğin gibi bizim av stili için ağırlık çok önemli değil, atabileceğimiz en iyi uzaklığa atalım yeter, söylediğin daiwa modelinin izmirde bulunabileceğinden şüpheliyim ama bulursam onu almaya çalışırım abi, teşekkür ederim böyle uzun uzun uğraşıp yazdığın için, Bu arada ben takım işlerini halledeyim de bi ara sırf yemli için bi organizasyon yapalım abi
Abi çok teşekkür ederim bilgilendirme için, Gürel abi de senin söylediğin yeni crosscasti öneriyor (ona da sen tavsiye etmişsin sanırım) ancak İzmirde bulabileceğimden emin değilim, eğer bulursam zaten ilk sırada daiwayı almayı düşünüyorum, bu kalibre olayını anlamadım abi 665 ve 675in ne ifade ettiğine dair en ufak bir fikrim dahi yok Diğer verdiğin markalardan mitchell in spin makinasını kullanıyorum ve memnunum, diğer markaların makinalarını kullanmdaım ama sen iyi diyorsan iyidir Cormoranın kamışını kullanıyorum, ucuz olmasına rağmen çok güzel iş çıkarıyor, muhtemelen makinası da öyledir. Ben senin bu yazdığın makinaların da modellerini not defterime kaydedeyim abi çarşıya çıkarken, muhtemelen av marketinde önümde 7-8 çeşit benzer fiyatlarda makinalar olacak satıcı bana bakacak ben ona bakacağım, sonra oo piti piti karamela sepeti diye birini seçeceğim heralde (kesinlikle gider en kötüsünü seçerim, bende öyle bi şans var bu aralar) Tekrar tekrar teşekkürler abi, umarım bahsettiğin modellerden birini bulabilirim
Nasıl yani. reeling :laughing: :laughing: :laughing: Adam dövmekte mi güzel iş çıkarıyor Yasin?:laughing: Balık çektiğine pek şahit olmadık ta o bakımdan.
Abi o kocaman minekopu çektim ben onunla be ya benim spin kamışlar iş çıkarmadı, bu levrek belasına düşmeden önce o cormoran ile iyi kötü de olsa birşeyler yakalıyorduk
Doğru söylüyorsun Yasin, kusura bakma. Hafızam zayıf olduğundan unutmuşum. İzmir yöresinde çok nadir rastlanan bir tür yakaladın hemde. İzmir raporlarına bakınca ne kadar nadir olduğu anlaşılıyor. Aslında levreği her zaman denk getirirsin ama minekop çok zor bu yörede benim bildiğim. Tebrik ederim tekrardan.
Estağfurullah abi Eğer minekop peşine düşmek istersen yakaladığım koordinatları verebilirim, hem senin surf takımın da var benim gibi denizin içine girip 3 metrelik kamışla olabildiğince abanmana da gerek yok
Tam koordinatlar ve hangi ayda yakaladığı yazsana özelden Yasin. Ciddi bir minekop avı denemesi yapmak istiyorum, levrek işi tamamen bitince. Yem olarak ne kullanmıştın? En yakın zamanda yakaladığım balıklar listeme eklerim umarım. Yakalamam gerekenler listesinde de şu an 3 tür var. Biri sarı kulak kefal. (Onunla ilgili bilgiyi Hüseyinden almayı umuyorum ) Minekop ve sarpa var. Yakaladığım Türler : Mercan, çipura, karagöz (sargoz), mırmır, iskarmoz (deniz turnası), melanur, isparoz, topan kefal, yılan balığı, mığri, kaya balığı, eşkina, levrek, palamut, lüfer, gopez, uskumru, kolyoz, izmarit, melina (maviş), iskorpit, mazak, ahtapot, kalamar, zargana Vay be ne çok tür yakalamışım şimdiye kadar. Naptın makina işini, bir markaya, modele karar verdin mi? Benim surf takım aslında tam surf değil. Kamış 3,90 iyi de, makina surf makina değil. Penn Fierce'den memnun kalmazsam arkanızdan bende alırım bir makina.
Abi şimdi gördüm mesajını, bi hastam geldi öğle arasında hem sarpa için yem ve mekan hem de minekop için yazayım sana özelden
Tamam Yasin, teşekkür ederim. Sarpa ve sarıkulaktan umudum var da minekoptan yana pek umudum kalmadı. İnternetten biraz baktım. Akdeniz, marmara ve karadenizde bulunur genelde diyor. İzmirde çok nadir, çok zor denk getirmek sanırım. Sanırım minekop denerken genelde mırmır yakalayacağım. hihi Sarpa çıkan bir iki yer aklımda var ama lezzeti güzel değil diye denememiştim bu güne kadar ama tür bazında tek te olsa yakalamam lazım. Kolay gelsin.
Abi koordinatları ve takım bilgilerini özelden attım Ben olsam sarpa için olta atmam ama tür olsun diye atayım diyorsan karar senindir Minekop yakaladığım yerde mırmır ve mığri balıkları da bulunmakta, hatta bir defasında küçük bi mercan da yakalamıştık ordan.
Lezzeti için bir beklentim yok zaten Yasin. Amaç farklı bir tür yakalamak. Gündüz av yaparken oyalanacak bir balık benim için. Oradan mırmır çıktığını biliyorum, miğri da mutlaka yapı itibariyle vardır zaten. dediğin yerin dip yapısı sırf kum mu, arada yosun falan da varmı?
Ohoo Yasin eger atis yapmak için suya giriyorsan olmadi simdi. Sana surf makinadan ziyade surf gamusu lazim. Normal kafa bir makine ile surf kafa bir makine arasinda 10-12 metre farkeder anca. Ama 3 metre bir gamusla 4.20 surf gamusu arasinda 40-50metre farkeder. Ben 3 metre gamusla öyle atarim, böyle atarim, söyle tutarim diyen atmaya devam etsin. Sen gel gamus al o bütce ile.
Abiler şöyle bi sıralama yaptım; 1- Daiwa; (bulabilirsem new crosscast 5000, bulamazsam crosscast S5000) 2-Spro incagnito (kırmızı-gri) 965 bulmazsam 675 bulamazsam 665 (Teşekkürler barbaros abi) 3-Ryobi Applause (pahalı gelirse Ecusima 8000Vİ) 4-Penn Battle 5000 5-Cormoran seacor big ben 6Pİ 5000 İlk önce hangisini bulursam ondan 2 adet almayı düşünüyorum, kamış için ise Lineaeffenin 4.20lik 125gr'a kadar atarı olan 60-80TL arası bi modelinden 2 adet almayı düşünüyorum, ne dersiniz sizce uygun olur mu?
Yasin merhaba; Bence 2 no daki modeli değiştir.665 veya 675 alacağına 9 serisinden sığ kafalı olan 965'i al. 6 serisi 5+1 rulmanlı iken ,9 serisi 8+1 rulmanlı fiyatlarıda aynı gibi. Bu beyaz olan 6 serisi; http://www.spro.nl/EN_GB/category/molens/molens-met-slip-voorop/incognito-pro-6000.html Bu da kırmızı olan 9 serisi http://www.spro.nl/EN_GB/category/molens/molens-met-slip-voorop/incognito-pro-9000.html Şu an 2. maddede sıraladığın 6 serisi çağlar avda bana tavsiye etmedikleri model. İstersen Çağlar da yoksa çaprazındaki Dereli avda 65'lik kafa spro incognito görmüştüm.Fikir edinmek için gidip kafa yapılarını karşılaştırmalı görebilirsin. Bu arada 75'lik kafa 0.35'lik misinayı 420 metre saracak kadar derinken ve ağırken 65'lik misina yuvası ise 0.25'lik misinayı 260 metre sarıyor ve hafif.
Şimdi spotbalik.comdan baktım, bu daha iyi görünüyor abi dediğin gibi, notumdakini 965 ile değiştirdim uyarın için teşekkür ederim. Umarım çağlarda vardır
Crosscast x 5500 de bir bak. Tr fiyati nedir bilmiyorum ama tipi hosuna gidecek. 2-3-4-5 gereksiz ayrinti. Belki ryobiyi ayirabiliriz ordan. Hele 4-5 hiç bakma.
Volkan Merhabalar ; Yasin'in minekop'u yakaladığı avlağın arka tarafına sende gidiyorsun bildiğim kadarı ile... set kısmından değilde denize açılan kısımdan bende geçen sene minekop yakalamıştım... O bölgeleri deneyebilirsin aynen dediğin gibi daha çok mırmır çekeceksin zaten Sarpa içinse liman yakınları daha verimli oluyor. Hatta bak benim uyguladığım bir taktik şöyle ; Rüzgarı karadan denize aldığın gün bir kıbrıs takımı yapıyorsun takımın yaklaşık 1.5 metre üzerine mutlaka bir fırdöndü koyuyorsun. Bildiğimiz balonlardan bir tane alıp çapı yaklaşık 15 cm olacak şekilde şişiriyorsun... bu balonu düğümleyip fırdöndüye takıyorsun... Rüzgar arkadan estiği için önüne bırakıyorsun takımı ve teli açıp rüzgara bırakıyorsun işi hihi Ben bu şekilde 150 metre saldığım oldu takımı kıyıdan ve 35 - 40 cm lik sarpalar yakaladım TAkım aynı zamanda kefal takımı biliyorsun...