Yanlış bilgi vermeyelim.Kafasına en yakın iğnesi zehirli olan çarpandır yani trakonya.Sokar yani sokkanın bütün iğneleri zehirlidir.Yanlışlıkla avuçlamaya kalkmayın.Ağlarsınız
beyaz sokar ve esmer sokar adlı iki türü sularımızda bulunmaktadır. eti lezzetlidir(miş). hiç tutmadım ve yemedim ama arkadaşlarım güzel diyor.
slm bide kum sokarı var çok dikkatli olmak lazum.tam ensesinde perde gibi 4 iğnesi var dikkatli olmak lazım
Bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ederiz. İşte paylaşım budur. Tüm arkadaşlara paylaşım için teşekkürler.
Gecen hafta bende buradan baya yakaladim,bazilari baya iriydi.Hepsini suya geri biraktim.Inanilmaz asiliyor oltaya.Elime de batti 5-10 dk gibi sonra gecti.Hafif yanma hissi veriyor. Iste sadece birtanesinin resmi :
kum sokarı diye geçen balık yanılmıyorsam "Rajina" isimli bir balıktır. (Eğer doğru anlamışsam) Sokar balığı taze iken içi güzelce temizlendikten sonra pişirilirse çok leziz bir balıktır. Bazıları sokarın içini hiç temizlemeden veya temizlerken midesini biraz kirli bırakarak yemeği tercih ederler ki buda balığın acımtırak bir tat almasını sağlar. Hem yağda hemde kömürde kızartılarak afiyetle yenilebilir. Kıbrıs kıyılarında yemleme ile göl kamışı kullanılarak tutulur. Genelde Akdeniz kıyılarında vardır. Avlanacağınız yeri iyi bilirseniz 1 kişi 50-70 adet arası yakalayabilmektedir. Çok fazla ustalık gerektirmeyen bu balığı acemi balıkçılar da rahatlıkla yakalayabilir. Çok fazla ireren bir balık olmamasına rağmen küçükleri de büyükleri kadar lezzetlidir. Büyük'ten kasıt tahmini 25cm falandır.
paylaşımlar için teşekkür. kıyıdan kullanılacak takımda küçük mantar kullanılarak hassasiyetin arttırılması ve yemlemenin yapılması faydalı olacaktır.
bu balığın iki türü var . kum sokarı kaya sokarı . kaya sokarı siyahi renkte olur diğeri daha ince uzun ve daha açık renkli . sadece kafasının üstündeki diken zehirli değil tüm dikenleri zehirli . ama öldürmez . eti on numara . kum sokarının şöyle 250 - 300 gramının tadına doyulmaz . o balığın bir pişirme şekli var , belki müdürler kızar ama söylemem lazım : boklu kebap .... balığı temizlemeden köze atacaksın , siyahlaşınca alacaksın . içi zaten toplanıyor kemik gibi oluyor , pul zaten yok , eti mi... yemede yanında yat... yarım kiloluk lagos mu yoksa yarım kiloluk sokarmı??? sokarı tek geçerim usta...
Madem konu güncelleşmiş bir iki şey de ben yazıyım. Mersin'de Erdemli'de kıyı şeridinin tamamında avlanabilecek bir balık. Ekmek ve tavuk göğsüyle çok yakaladım. İlk karşılaşmamızda arkadaşımın eline biraz hasar versede 15 dk kadar sonra ağrısı geçti. Eti lezzetlidir yağda kızartmıştık. 2 türü var kaya sokarı denilen yani daha kara olanın zehrinin daha kuvvetli olduğunu söylemişti balıkçı bir abim. Ayrıca balığı ayıklarken bıçağı derisine sürmem de sölenmişti balığın üstünde ufak bir yosun tabakası birikiyormuş tadını bozar v.s. demişlerdi. Küçük bir sokar bile ağırlığının 2-3 katı fazlasını hissettiriyor oltada ondan iri balık geliyor diyerek çok rezillik yaşamışlığım olmuştur . Herkeze selamlar...
ya abilerim bişey sorcam ben alanya ulaşda kıyıdan olta atcamda hangi takım ve hangi yem kullanmalıyım?
öldüğünde bile adamın elini ağrıtan kanatan bir balık olduğu için hele küçükleri daha berbat agrı yapıyor akdenızde çok çok ama çok var sokarci balıkcılar var burada tonla, hastası cok sokarın balıkcılarda bile gördüm fiyatıda iyi haa öyle ucuzda değil heheh bazen sezonda 1 karton dolusu alıyoruz irilerinden iyi oluyor balık cıkmadıgında )