sokar balığı resmi?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mustipek tarafından paylaşıldı.

1. aynen öyle

balıkçı ağbimizin dediği gibi 2 adet imiş benimde başıma geldi.size anlatayım bundan yaklaşık 20 sene önce marmariste idim. dur dedim marmaris limanına gidip balık tutayım.limandan sallandırırken uzun bir süre bişi vurmadı oltaya sonra hava tam kararmaya başlamıştıki olta sağlam bir vurduki dedim herhalde 2 balık birden geliyor. ben o heyecanla başladım çekmeye sudan çıkarırken hızla bi çektim tek balığı havada tuttum.tabi elime bi battı.ben o telaşla elimden onu atarken dizime de değdi oradan da soktu balık yere düştü. o sırada oradan geçmekte olan biri bunu görüp hemen geldi balığın üzerine bastı. benim elim ve dizim anında arı sokmuş gibi şişmişti. o kişi oranın yerli halkından mış.dedi ki" bu balıklar 2 çeşit biri adamı 15 dakka da götürür diğeri de arı sokmuş gibi şişirir sadece sen git bu yere limon suyu ile yıka limonu bas" ben şansıma tuttuğum balık adamın dediği 2.çeşit olan balıkmış neyseki limonla 1-2 içinde o yerler geçti. sonra dedim ki kendi kendime "bilmediğin denizde balık tutmayacan Atasözü

2. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Memleketi Kızıldeniz'dir. Süveyş Kanalı'ndan Kıbrıs, Mersin, Antalya'ya ve az da olsa Muğla'da görülür. İskenderun Körfezi'nde hiç rastlamadım. Çok fazla büyümez. Boyu (yakaladıklarıma göre) en fazla 20 cm. Bana göre eti pek de lezzetli değildir. Sonuçta avcı bir balık değildir. Yosun vs. ile beslenir. Hayvan sokmalarına allerjisi olanların dikkat etmesi gerekir. Spor olsun diye avlanabilir. Acemiler bile eli boş gelmez.

3. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    baligin butun vicudundaki dikenler elimize battigi zaman cok aci yapar denemesi bedava hayatim kadar sokan yakaladim KIBRISTA benden soylemesi.

4. tommyx25

tommyx25 Burak

Favori Kamış:
    LINCOLN 360 CM KARBON SARGI KAMIŞ VIRAX
    Favori Makine:
    Okuma Safina pro-65
    En İyi Avı:
    Levrek 1.2 kg
    ya bu sarpaya ne kadar çok benziyor .Ben bu balığı kazıklı koyunda yakaladım ama zehirli oldugunu bilmiyordum elimle çıkardım iğneleri ama br zara vermedi