spin + genel kullanım için catana mı trio s mi sizce

Konu, 'Makineler' kısmında ugur.dsi tarafından paylaşıldı.

1. ahmetbag

ahmetbag Ahmet Hamza Bağ

okuma safina pro25 var trio 30s te, herikisinde de örgü ipler kullanmaktayım objektif olarak yazıyorum fanatik olarak değil, trio 30 s i hakkını veripte kullanarak bozmayı başaracak birisi gerçekten zor çıkar... zira hangi makina hangi misina hangi iğne ve hangi kamış olursa olsun merkez herzaman KALAMA ve kamışınızın suya olan AÇISI dır bunları hepimiz artık öğrenmiş ve uyguluyoruz zira bakımı yapılmış ayarları güzel olan herhangi bir makinayı katlettiğimizde hataı önce kendimizde arayalım. Size söyleyeceğim trio bu paraya kullanılacak makinalar arasında başı çeker.

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk

trio'nun iç görüntüsü çalışırken. (2.ci dk)

3. ugur.dsi

ugur.dsi uğur gökbay

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Okuma trio 40 s
    açı olayı nasıl anlatırmısınız bende trio da karar verdim sadece v system 240 + trio 30 mi yoksa v system 270 +trio 40 s mi diye düşünüyorum ... birde av marketim de yeni ürün v system 27o 10 -40 gr atarlı birisi 250 birisi 150 gr .. kamış için 100 gr büyük fark

4. ahmetbag

ahmetbag Ahmet Hamza Bağ

açı olayından anlatmak istediğim kamışınızın deniz'e olan duruş (tutuş pozisyonunuz) dur, yani kamışın ucunu havaya diktiğiniz açı kadar motor çalışmakta zorlanır, misina zedelenir, kamışın kırılma olasılığı artar vs.

kamışlara gelince genel olarak avlanacağınız bölgenin yapısı ve boy ölçünüz baz alınır örneğin ben 1.90 boydayım ve 2.70 lik kamış kullanıyorum ancak öyle mekanlar oluyorki örneğin dar ve çalı çırpı ağaç vs. buralarda da kısa kamış kullanıyorum uzunluk 2.10 a kadar düşüyor, yani kısaca diyebilirizki hareket alanınız daraldıkça kamış uzunluğu düşer, ağırlık konusunda da çokfazla sorun olmaz kanısındayım, aktardığım bilgiler gerek üstadlarımızdan gerekse şahsi deneyimler sonucu edinilmiş bilgilerdir sizede faydası olması dileklerimle.

5. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Hemşerim bende geçenlede Okuma Salina seaspin 2,90 kamış aldım,daha denemedim ama yorumlar olumlu.

Makine olarakda Kadir arkadaşımızın kullanıp övgüyle bahsettiği Spro süperpassion makine alabilirsin.

Bu arada Samsun atakum DSİ den kaportacı Aydın eniştem olur,oraya geldiğinde balığa gidersiniz.:)

6. sayitusta

sayitusta MEHMET

Favori Kamış:
    Ryobi 2.65 spin 40-120 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4+ 4000FA - Shımano Sahara 4000 FD
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Shımano catana iyibir makina olabilir ama bence tatlısu için sanki biraz daha mı iyi ...Levrek peşinde olan birisi bence eğerki amatörlükten bir adım öne çıktıysa çok kaliteli bir makina almalı ...Exage iyi bir makina bence levrekçinin en alt kataköri makinası olmalı................Okuma vb makinalarını bilmiyorum ama daiwa nında shımanodan kalır yanı yok..Ama shımanoonun orta seviye makinala daha uygun fiatlı...........

7. OMMG

OMMG OKAN

Merhaba Uluç, şu bahsettiğin konu yani okuma makinaların ipli kullanıma uygun olmadığı konusu gerçekten çok ilgimi çekiyor.Acaba bir arkadaş bana sebebini anlatabilirmi,gerçekten çok merak ediyorum.Bir şehir efsanesi mi yada hani derler ya biri kuyuya birtaş atmış kırk kişi çıkartamamış olayımı :D .Ben trio,trio s serisi ve de exage kullanan birisi olarak bir fark göremiyorum ( kullanılan ip aynı olmak kaydı ile ).Sakın yanlış anlama lutfen bu sana karşı yazılan bir yazı değil sadece en son seni yakaladım :D o yüzden sana soruyorum :D :D ....

8. 29519

29519

Makinenin balansı ile alakalı kafa sararken çok sallanıyor, bu da misinanın düzgün sarılmamasına neden oluyor. Trio yu elinize alıp kolunu hızlıca çevirdiğinizde kafanın nasıl salladığını sizde görürsünüz. Bi de trio fazla hızlı devirli kolu çevirmeye başladığınızda hafifte olsa bir gç uygulamak zorunda kalıyorsunuz garip ilginç...

9. 29519

29519

Kesinlikle katılıyorum. Lakin burada bir arkadaşa ilk kez spin avcılığa merak salmışsa bide o na şimdide saros, biomaster, daiwa caldia gibi gerçek orta ve üst segment makina önermek fiyat açısından korkutacaktır. Kendi kendileri zamanla zaten bu makinalara geçiş yapacaklardır diye düşünüyorum.

10. ugur.dsi

ugur.dsi uğur gökbay

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Okuma trio 40 s
    tabiki beklerim . Bende samsuna gelince de gidebiliriz 19 mayıs tarafında levrek de çıkyormuş heralde yada ladik gölüne turnaya bafraya somona ayvacığa sazan yada yayına yeterki zaman olsun memleketlm samsun işte her yerinde balık tutabiliriz

11. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    okuma octana ve trio arasında kalmıştım, octana aldım, 3- 4 civarı balon balıklarını kalama vermeden aldım. Önceki makinem Daiwa crosfire 1500 küçük makine ile gecen yıl 4-5 kilo arası balık aldım sorun çıkartmadı. octana hafif olduğu için tercih yaptım ve fiyatı 90tl. Shimano markası iyi fakat ben aldığımda ağırlık+fiyat+performans = octana oldu. Ne alırsan hayırlı olsun, Rastgele

12. ahmetbag

ahmetbag Ahmet Hamza Bağ

yorumları okudukça hayrete düşüyorum ve trio hakkında yazılanlar okadar garip geliyorki; ya ben trio diye başka bir ürün kullanıyorum ya da başka bişey var bu işte, makinanın dyname ürünleri dolaştırdığını ve bunu da kafadaki boşluktan ve aşırı devirli olduğundana bağlıyorsunuz, pesss şamşırdım, müsadenizle adı üzerinde 'spin' bir makina bırakalımda hızlı olsun kafa boşluğuna gelince 'cyhnckr' arkadaşımızın paylaştığı videoyu lütfen iyicebir tekrar izleyelim arkadaşlar. Kaldıki bu markanın safina pro spa25 olan modelini de kullanıyorum bunda dahi dyname misinam 1 kerecik olsun bahsettiğiniz sıkıntıyı yaşatmadı. F/P ürünü olarak kesinlikle trio derim başkada bişey demem saygı ve sevgilerimle.

13. levrekçimetin

levrekçimetin metin oktay can

Favori Kamış:
    shimano blue romance
    Favori Makine:
    Daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    levrek- 7 kg kofana-4,800kğ
    kısacası shimano tek rakibi diğer bi shimano catanayı tek geçerim

14. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Catana shimanonun alt modellerinden biridir.Trio ise okumanın neredeyse üst seviyelerine yakın bir makinesidir.Son yıllarda shimanodan fazla kullanılmaktadır.

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Nuri kardeşim iki satırla, işin özünü net olarak belirleyerek belirtmiş.:confused: :confused:

Shimano, segmentinin en alt 3. sırasında ki bir Catana, Okumanın hemen hemen en üs segmentinde ki bir Trioya kafa tutabiliyor.:confused: :confused:

Ya Shimano Exage ?

Bence fark burada.:thumb: :thumb:

16. levrekçimetin

levrekçimetin metin oktay can

Favori Kamış:
    shimano blue romance
    Favori Makine:
    Daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    levrek- 7 kg kofana-4,800kğ
    bu lafın üstünede zaten yorum yapılmaz:laughing:

17. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    sadece hatırlatmak isterim ki

catana
    nexave
    exage

bunların hepsinin gövdesi grafit karbon karışımıdır.

Trio S komple metaldir.

18. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Trio 30S

6.2:1 9BB+1RB 300gr 8kg 0.20/200 0.25/140 0.30/100 Makara: AL Gövde: AL Kol: AL

Exage

5.2:1 4+1 285gr ?kg 0,25MM-140MT XT7 Karbon Grafit Gövde, metal kol, metal makara

Karşılaştırın!

19. shartz

shartz murat kara

Favori Kamış:
    okuma v sistem
    Favori Makine:
    okuma 40 trio
    En İyi Avı:
    kofana 5kg, levrek 3 kg, baraküda 2 kg,akya 4kg
    okuma trio 40 lık kullanıyordum. alalı daha 1 ay oldu olmadı. en fazla 2-3 avımda kullandım. toplasan 3 saat yapmaz. kalama yalama oldu. kalamayı sadece kamışı açarken açıp geri kapatıyordum. ya triolarda böyle bir sorun var yani hakkını vermiyor yada türkiyede kullanıcı olarak okumanın tek arızalı makinası bana denk geldi.artık okumaya ait makine kullanmayı düşünmüyorum. bir çok arkadaşın tavsiyesine uyup shimanoya yöneliyorum. ilk makinamda en kısa zamanda shimanı exage olacak.gerçekçi yorum yapan ve tavsiyelerini bildiren tüm arkadaşlara teşekkürlerimi bir borç bilirim. sonuçta makinalara verilen paralar kolay kazanılmıyor.hoşçakalın.

20. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hayırlı olsun , güle güle kullanın. Hatay'dan gelen raporlara bakılırsa trofe garanti:)