"SPIN" ile yayin avi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    bunu öğrendiğim iyi oldu :)) tebrikler usta.

2. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

işte yayın ve işte Roy :)

tebrikler kardeş

eminim karaya alsaydında sen o balıgı salardın kaybedilen bişey yok aslında hihi

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ne olmuş ne bitmiş an be an yaşatıyorsun gubani. Çok keyifli ve harika bir üslubun var. Ardından mesajlardaki diyaloglar; herbiri ayrı tat, inci inci dizilmiş nefis bilgilerler de cabası. Donatmışsın resmen enfes bir sofra gibi.

Doyumsuz güncelerini yine bekleriz, yüreğine sağlık ihya oldum kardeşim.;) :)

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam hemsehrim :) biz de babadan amasyaliyiz :D yesilirmakta yayin var. geçen eylül ayinda babam amasyada tatildeyken vilayet meydaninda bir restoranin önünde asili metrelik bir yayin fotografi yollamisti bana. restorant sahibi ile yaptigi muhabbette birakma yolu ile avladiklarini ögrenmisti. babam biz ufakken çok vardi yayin amasyada , ilganoz derdik diyor.

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    sagol Tuggin :) gönül isterdiki karada da fotografini çekseydik. geri birakacaktik dedigin gibi. böyle bu sekilde igneden kurtulmasi yarim kalmis bir av olarak kaliyor malesef.

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    estafurullah Nuri abim , benim satir aralarina serpistirdigim ayrintilar ancak unuttuklarini hatirlatir :)

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    En iyi avı kısmına "yayın balığı nasipse" demiş ve noktayı koymuşuz. Bildiğim de bu unuttuğum da.:eek: :D

Bir kez olta bile atamadık yayına, içimde bir uktedir kor-kor yanan. İnşallah birgün...::eek: )

8. Erhan KIZILTAŞ

Erhan KIZILTAŞ Erhan

Favori Kamış:
    Bauer 210cm 8-30gr Spinning Rod
    Favori Makine:
    SHIMANO NEXAVE 2500 FC 3XSSS+1 BB
    En İyi Avı:
    The person you have called cannot be reached at the moment
    Uykusuz geçen bir gecenin ardından uyanmaya çalışıp gözlerimi açamaz durumdayken başlığı görünce uyku falan kalmadı şu anda.
    Ruh halimi bozmaya ne hakkınız var kardeşim ayıptır günahtır :) Patron benim de bir ustam var; sen balığı tut ben üzerine atlar çıkarırım sudan diyor :) Bence senin ustanın da vizyonunu değiştirmesi lazım;) Şaka bir tarafa tek kelimeyle muhteşem bir av olmuş.. Tebrikler..

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim :) uykusuz gecenin ardindan güne fit baslamana yardimci olabildimse ne mutlu bana :)

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Nasıl kaçırdınız o güzelim yayını..Diyorum her zaman balığı dışarı sadece kamış ve makina almaz,balıkavında kulanmış olduğumuz diğer malzemelerde çok çok önemli,neyse Roy kısmet değilmiş,gelecek avlarda oltana daha irileri takılabilir,şimdiden önlemini al,rastgelsin Roy...

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    anlattigim sekilde kaçirdik Selim abi :D her ne kadar yarim bir serüven olarak kalsa da amaç spin takim ile yayin avi yapildigini belgeleyip göstermekti. bu bakimdan amaca ulasildi. insallah ilerki avlarda karaya çikartip fotograflayip salarak komple bir rapor sunmak da nasip olur.

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kim dediki yayına spin yapılmaz diye,yapılır yapılmasınada,oltaya hangi balığın vuracağını kestirmek zor olur,bundan beş altı sene evvelinde terkosda turnaya at çek yaparken bizim olatalardan birinede yayın takılmıştı,suyun içinde daha çok basınç yapan sahteler yayında daha çok etkili oluyor Roy,rekor trofelerini bekliyoruz ,tekrardan tebrik ederim...

13. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    güzel paylaşım teşekkürler.

kaşıkla falan bende çok denedim bir çok yerde okumuştum at çekle avlandığını .ama tutan görmemiştim hiç .bundan sonra daha bi gazla denicem :)

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    denemeye devam Fatih. erbaa'yi biliyorum :) kasik yerine döner kasik dene. iri olsun. suda titresimi bol olsun. kalin gövdeli oynak silikonlar kullan.

15. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Hayvan yeter size bu kadar eğlence, yemiceksen ne tutuyon beni deyip basıp gitmiş :)

Güzel anlatımların için de tutup saldığın balıklar için de sana ayrıca saygı duyuyorum abi..

Umarım bende birgün senin gibi böyle balıkları salı verecek olgunluğa gelirim..

rastgelsin..

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    o benim ne istedigimi anladi :) senin amacin buraya kadardi, amacina ulastin zevkini yaptin avci dürtünü tatmin ettin hadi bana eyvallah dedi resmen :) daha karpuz keseceedik dediysek de ... mrsparkle

17. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Roy abi tebrikler.. bende ilk yayınımı perch avında tesadüfen silikon ile yakalamıştım, daha sonra çok denemelerim oldu ama hiç sonuç alamadım.. görürse kesin atlar yinede denk getirmek pek kolay değil diye düşünüyorum..
    Rastgele..

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Hakan :)

perch avinda nadiren yayina denk gelenler oluyor burda da. sorun su ki, perch avinda daha ince misina ve ufak jig kullanildigindan misinada kopma veya ignede açilma sorunlari oluyor. sudak veya turna hedeflerken yayin denk gelirse kiyilatma sansi çok daha fazla. bildigin gibi özellikle iri turna ararken kullanilan kandiricilarin igneleri oldukca saglam.

direk yayin hedeflenilerek yaptigimiz avlarda kullandigimiz örgüden jige çok saglam olmasi önem kazaniyor. mesela florokarbon kullandigimda ( genelde direk örgüye bagliyorum zira yayinda pek farketmiyor ) 0.60 veya 0.80 kalinlik kullaniyorum. dipten tempolu çekebilemek adina 18 gramin alti jig kullanmiyorum. ignelerin köseli ve kolay açilmayan tip olmasina dikkat ediyorum. kandirici özelliklerinden önceki mesajlarda bahsetmistim, görsellikten ziyade titresim yayabilen genis bedenli sahteler olmasi önemli.

yayin hedeflerken zaman araligi çok önemli. hayvanin avlanma diliminde denemek sansi arttiriyor. günün her ani tabi ki sansimiz var lakin özellikle gündogumu ve sonraki 2 saat ve aksam 2 saat günbatimi öncesi ile günbatimi arasindaki zaman dilimleri sansimizin en yüksek oldugu zamanlar.

bu sabah yine denedim, oldukca sert bir vurusta igne oturmadi, imza olarak örgüde 1 metre mukus birakmisti. yayin oldugunu buradan anladim.

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    1 metre mukus bırakan balığın kendisi de en az bir metre vardır desek haksızlık olur. Yayın avı tecrübenle o vuruşa "sert vuruş" dediğine göre 2 mt. bir tosun vardı herhal. İnşallah gönlünce olsun, biz de fotolarla avunalım.:)

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Dogrudur Nuri abi :) bizim avlakta en ufak 70cm, en büyük 214cm yayin çiktigina sahit oldum. Bu öpücügü konduran da tahminim 140-150cm arasi bir yayindi.