şu Zamanda Boğazda Hangi Balik .....

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında burman tarafından paylaşıldı.

1. furunotr

furunotr Haluk

Bu sıralar Şemsipaşa da palamut, istavrit ve gümüş var hava durumu ve gününe göre balığın cinsi değişiyor, palamut verdiğim linkteki modelin 2 numaralı olanın 4,5 cm.liğini tercih ediyor.

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-7104001-020

gümüş 14 numara beyaz parlak iğne, yine beyaz ve simli floşla donatılmış (suya girince mavimsi oluyor) ve 7 metre kamış salla salla usulüyle, istavrit 10 numara beyaz iğne yeşil floşu tercih ediyor genellikle; ve açıkta olabiliyor.

Bugün ben gümüş aldım palamut orda olduğum süre boyunca 3 adet alındı, istavrit yok saydım ve 51 adet gümüş almışım, boy 3-5 adet 12-14 cm. ve diğerleri 15 cm.

Bugün Kuleli de palamut ve istavrit yaptığı duyumunu aldım.

2. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Çok saol azda olsa palumut olması güzel.Am affet beni şemsi paşa tam neresi bide kuleli vani köymü?

3. furunotr

furunotr Haluk

Şemsipaşa Camisini deniz sağda kalmak üzere biraz geçin, hemen önündeki açıklıkta, zaten balık o gün varsa olta atanları göreceksiniz, cami önü ise gümüş yapıyor. Vaniköyü bilmiyorum, Kuleli Askeri Lisenin önü de yapıyormuş, ben görmedim sadece duyum. Yalnız palamutlar genellikle küçük, çingene dediğimiz cinsten.

Sanıyorum soruyu yanlış anlamışım, Şemsipaşa Üsküdar da iskelede kime sorsanız gösterir, cami de Kuşkonmaz Camisi.
    Kuleli Vaniköy den daha ileride Askeri Lisenin olduğu yer.

Son düzenleme: 23 Şubat 2007
  4. AMCA

AMCA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ...
    cihangir kardeşim belkide seninle konuşmuşuzdur bile.ben tam o iki geminin arasında atıyordum.ama biz biraz geç geldik 16.00 gibi iki kişiydik.devamlı iki halatın üzerinden atıp kamışları altından geçirdik gemi halatını bir kişi kaldırınca misinayı kurtarıyorduk.baya zorlu oldu ama anlaşılan sen beye bi erken gitmişsin.ve kovayı doldurmuşsun.resimlerini koyarsan sevinirim.ayrıca tebrikler.

5. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Şemsipaşa, Üsküdar'dan Kızkulesi'ne doğru gidince.

Kuleli, Üsküdar'dan Beykoz'a doğru giderken, Çengelköy'den sonra, Vaniköy'den önce.(Kuleli Askeri Lisesi'nin bulunduğu yer.)

Lutfen Türkçeyi tam ve güzel kullanalım.
    Sağol yerine saol yazmak, bize bir zaman kazandırmaz ama dile çok şey kaybettirir.
    Ayrıca yer adları, özel isimler, büyük harfle başlar.
    Herkes biliyor ama bir de dikkat etsek. :)

6. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Çok Sağol Reis.Daha çok dikkat ediceğim:)