şubat Ayi Için Hangi Avi Tercih Edersiniz?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında angelmen33 tarafından paylaşıldı.

1. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Bu konuda kesinlikle Azizcan ağabeyime katılıyorum.Hoş görülecek şeyler var,saçmalık etiketi yiyecek şeyler var..Ama dikkat et gözden düşürecek hareketler yapma.5 senedir balık tutuyosundur belki ama balıkçı değilsin emin ol..

2. Tugay22

Tugay22 Tugay

Katliamın süreksiz olması dileğiyle. Yani inşallah bir daha böyle katliamlar yapamazsın.

3. Tugay22

Tugay22 Tugay

Bu ülke bu son cümleyi edecek cahil cühelalar yüzünden bu halde ya. Aziz Nesin çok haklı adam ne demiş bu ülkenin yüzde altmışı ....dır demiş.

Suya geri salmak bir erdemdir, bir gelişmişlik örneğidir bir sportiflik, bir doğa severlik, bir büyüklük, bir ileri görüşlülük bir kalite ve bir ustalık işidir. Umarım sularımız böyle cahillere en kısa zamanda yasaklanır ama sadece umarım tabiii

4. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    alba star ve diğer okuma gibi kalite markalar
    Favori Makine:
    favori oltam yok ama kamiş takımlarım çok var
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    enes abi ilk önce büyüklerine saygılı ol burası 30 yaşındaki yav arkadaş fln dememen lazı abicim de birde 30 yaşındaki bir adam senin baban yaşında adam abi laf yapacağına dicene saygılı olmayı öğrensen lutfen bana kızma abi ben sadece büyüklerine karşı nasıl bir kişi olmanı söylüyorum tamamı abi

Son düzenleme: 17 Şubat 2011
  5. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    bahadır abime katılıyorum

6. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    5 yıldır tecrüben var diye havalara girme. ben 1 yaşımdan beri balıkçılğa merak salıyordum şimdi ise üstad olmya azim ve çaba gösteriyorum sende ilk önce büyüklerine saygılı olmya çalış sonra kendine 5 yıllık tecrübem var de tamammı sonrada usta veya üstad dedirt

7. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    birde sen bohçacı bir balıkçımısın küçük gelen balıkları salman lazım büyüklerine sen balığı salanlara git laf yap dicene kendine bir çeki düzen ver abi sana hiç yakıştramadım .

8. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Araya kaynıyorum ama bir konuda baya düşünmüştüm.

Bazı videolar izledim. Balıkları yakalayıp yakalayıp suya salıyorlar. Belliki adamlar avcılığı sadece zevk için yapıyorlar. Akşam yakaladıkları balıkları yemek akıllarından bile geçmiyor.
    Belkide akşam hazır kutulardaki ton balıklarından yiyorlar.
    Herkesin zevkine saygım var ama, bu hayvancıkları geri salmakla acaba ne kadar doğru yapıyorlar? Fikir yürütemedim.
    Balıklar olta ile ciddi yaralar aldıktan sonra salınmaları halinde yaşayabiliyorlar mı? Yaşayamayacak kadar ciddi yaralanmış balıklar için zaten gelecek bir ölümü uzatıp ızdırabı arttırmıyorlar mı?
    Sonuçta dışarda havasızlıktan biraz daha hızlı ölür ve daha az acı çekerler.
    Avcılığı sadece spor olarak görenler, yaraladıkları hayvanları geri bırakarak eziyet ediyorlar bence.

Ha eğer olta yarası bir balık için öldürücü değilse bişi diyemem.

Sonrada başka bir düşünce ile belkide doğru yapıyorlar dedim. Yaralı balık ölse bile diğer balıklara yem olur, en azından boşa gitmez.

Bence bu işin en güzeli, yiyebileceğin kadar yakalayıp yemektir. Haftada birde olsa bu gıdayı almak, bu gıdayı alırken en tazesini, kendi avladığını yemek en güzelidir.

Son düzenleme: 17 Şubat 2011
  9. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Doğru söylüyorsunuz da balıkların yaralanıp yaralanmadıklarını,bu işi senelerdir yapan yerli-yabancı birçok insan da düşünmüştür.Balıkları salıyorlar dediğiniz videoların bir çoğunda balıkların zarar almadığını da belirtiyorlar,belki siz denk gelmemişsinizdir.Burada iş balıkçıya düşüyor,salma niyeti olan balıkçı kancayı çıkartırken özen gösterir,balığın minimum zararla atlatmasını sağlar.Kanca yarası normal şartlarda ölümcül değildir,kaldı ki ağzındaki iğneyi bile eritip atan balıklar,iğne yarasını da iyileştirmekten aciz değildir.Ama bir turna tutarsınız,gagası kırılır yaradan ölmez;beslenemediği için ölür bu yüzden turna salabilmek zor iştir.Dikkatli olmak lazım.Saygılarımla...

10. Nallıhanlı

Nallıhanlı b

Özür dilerim herkesten ama benim yaptığım ava saygılı olmanız lazımdı.
    Ama aşağıdakileri okursanız sevinirim.|
    1- 40 tane kefal le çayda katliam olmaz.
    2- O balık ları sadece biz yemiyoruz mecburen çok tutmamız lazımdı(annanemler , babannemler fln.) Herkes balığa gittiğimizi biliyor.O yüzden de onlara götürmemiz lazımdı.(Sonuçta babannemlerin bahçesinden solucan topluyoruz.)
    3- Balık avcılığını sadece sportif olarak görmek çok yanlış bence.(Balıkları oltayla tutup tutup bırakıp hayvanlara eziyet vermek için mi bu balıkçılığı yapıyoruz.)
    4- Birde bunun din yönünden sıkıntısı var (Allah'ın yarattığı varlıklara eziyet çektirmek kimin haddine !)

->->-> Abilerim ! ben bu yorum yazarken sizin yaşlarınıza bakmıyorum. Belkide burda hata yapıyorum. Ben sadece konunun içeriğine bakıyorum.<-<-<-
    ->->->->->->Size saygısızlık yaptıysam özür dilerim-<-<-<-<-<-<-<-

Sizin için balıkları suya geri bırakmak erdemlik onu anlıyorum. Ama balık tutup ta geri salmayınca bir insan erdemsiz mi oluyor.Karnını doyurmak için balık tutanlar var o zaman onlarda mı erdemsiz.

Ben size sadece bunları söylüyorum. Okuduğunuz için Teşekkür ederim.

Ama şunu bilinki saygısızlığım isteyerek yaptığım birşey değil. Dedim ya ben sadece yorumlara bakıyorum yaşlara değil !!! ...

Son düzenleme: 21 Mart 2011
  11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Eyvah . Eyvah, :cool: :cool:

12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Ayrıca çantada bulundurdukları antiseptik ve antibiyotikler ile balıgın vücudunda yara bere varsa sürüp öyle salıyor adamlar..ç;) :rolleyes:

Son düzenleme: 21 Mart 2011
  13. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Aynen öyle Muvaffak ağabey,her ne kadar biz ulaşamasak da ilaçlara, yurt dışında kullanımı yaygın

14. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    İyi de kardeş 500 tane tutmuş olsan,500 solucanı aradığın komşun-akraban balığa gittiğinden haberdar olacaktı,o zaman 500 kefal ancak yetecekti ve sende 500 tanesini tutmak zorundaydık mı diyecektin?
    Tabi ki balık tutup afiyetle yemek kesinlikle yanlış olmayan bir davranış zaten bizim de tavrımız senin tuttuğun balıklara değil,sergilediğin tutumaydı.Sağlıcakla kal