Sultanköy Levrek(Aytaç&Doğan) 14 Şubat Sevgililer günü ve sevgilimiz LEVREK...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sete_15 tarafından paylaşıldı.

1. Aramis

Aramis

Aytaç tebrik ederim arkadaşım.Siz bunu hep yapıyorsunuz.Şu kurt hakkında biraz bilgi verirsen sevinirim.Bütün kumluk alanlarda yaşarmı yoksa belirli bir bölgesi varmı?

2. sete_15

sete_15 Aytaç UYGUR

Favori Kamış:
    Albastar Kamış Sheakspear makara
    En İyi Avı:
    Kalkan 1,5 Kg.
    Eyvallah Kadir abi yine yaptın yapacağını ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim.İzin alamayanlar belli :p ben seni saat 15:00 te aradım geliyormusun abi diye geliyorum dedin ancak Sevgililer Günü olmasından dolayı yenge bırakmadı herhalde :D :D :D

Balo demişsin ewet baloda idim çünkü denizdeki sevgililerimizin yanına gittiğimiz için:D :D

Sevgilerimle abim.Saygılar:) :) :)

3. sete_15

sete_15 Aytaç UYGUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kalkan 1,5 Kg.
    Aynen katılıyorum abi.Malzeme konusunu Doğan arkadaşım hallediyor.Usta o yani:D :D

4. sete_15

sete_15 Aytaç UYGUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kalkan 1,5 Kg.

Arkadaşlar ve abilerim herkese çok teşekkürler darısı başınıza inşallah..

Aramis; Kurt hakkında bildiğim kadarı ile bütün kumluk alanlarda olanlar da var ancak boru kurdu tabir ettiklerimiz bizim buralarda sadece Yeniçiftlik sahilinde çıkıyor.Bu konu hakkında Doğan arkadaşım daha fazla bilgi verebilir.
    Saygılarımla...

5. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    :D tebrikler usta sizinde harbi sevgilileriniz olmuş bu arada :D :D allah bize de nasip etsin bu aralar çok ihtiyacımız var bu kıtlıkta neşeye değil mi millet olarak

6. sete_15

sete_15 Aytaç UYGUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kalkan 1,5 Kg.
    Teşekkürler.

7. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket

Bende aynen katılıyorum. Vallahi öyle misina markaları öyle kamışlar, makinalar konuşuluyorki benim 35 senelik baba yadigarı shakespeare kamışla makinayı çıkarmaya utanıyorum birileri varken etrafımda. Birde çok afedersiniz yahu bu surf kamış nereden çıktı nedir bu "surf kamışta surf kamış" eski kamışlarla kimse balık alamıyormuydu veya kimse sahte atamıyormuydu. Gerçekten ya ben çok geride kalmışım yada millet uçmuş. Ben en iyi misinayı hep siglon bilirdim. Siglonun adını ağzına alan yok. Vallahi o misinayı bu misinayı anlamam hayatımda yakaladığım en büyük balık 2.5 kg. eşkina idi onu da 0.25 poşette satılan ucuz krokodil misina ile aldım. En kralını kullanıpta 0.10'lamı alacaktım?
    Yahu birde kimin yazdığını hatırlamıyorum. Kızmasın şimdi o arkadaş bana ama 0.90'lık misinayı patlatan balıklardan bahsediyordu (hemde sahilden!) Af buyurunda ben 0.1 tonum :) bana bağlasalar ben patlatamam ya!! 0.90 ne demek ya! Bu arada gaza geldik tebrik etmeyi unuttuk. Gerçekten tebrik ederim. Bravo çok güzel av olmuş darısı başımıza..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 18 Şubat 2009
  8. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Herkeze teşekkür ederim.Daha önceki raporlarımdada özellikle belirttiğim gibi.Kullandığım hiçbir malzemem marka olmayıp tamamen sıradan malzemelerdir.
    Ve yakalamış olduğum bu 5 kg lık levrektede çok uğraşmama rağmen yani balığı çok yormama rağmen misina ve iğnede bi problem yaşamadım.Kamışıma ve kullandığım misinama tek yaptığım şey her avdan sonra tatlı su ile yıkarım.Tüm takımlarımı kendim hazırlarım buda benim için bi ayrı zevk , hazır takım almam pek.

En kısa zamanda çıkarmış olduğumuz kurtları fotoğraflayıp daha detaylı bilgi vereceğim..Avlarımı sizlerle paylaşmak inanın en az balığı yakalamak kadar zevkli...

9. Sevgili Faruk

Konu ile alakalı olmasada böylesine harika bir av raporu arasında Avı yapan arkadaşlarımın hoşgörüsüne sığınarak birkaç satır yazmayı istedim..
    Öncelikle senin "nedir bu surf" diye bahsettiğin konu hakkında bilgi vereyim..
    Balık avlamak ne sadece kıyıdan levrek avlamak nede at-çek ten ibarettir..Levrek gibi kıyıya 4-5 metre,30cm suya gelmeyen ve kıyıdan hayli uzaklarda ve genellikle 15 metre altında yaşamına devam eden balıkların olduğunu hatırlatarak başlayayım..Özellikle mercan,karagöz,çupra,zaman zaman da mırmır gibi ülkemizde yaygın ve tanınan balıkların avlanılabilmesi için uzun mesafelere ihtiyaç duyulur..Bu mesafeler bazen 100 bazen 200 metrelerde olabilir.geçtiğimiz yıl 12-13 avcı arasında 150 metre üzeri atış yaparak aldığım çupra ve karagözlerden sonra avlaktaki pekçok kişinin kullandığım surf makine ve kamışların markasını not etmesi farkın anlatılması açısından güzel örnek olarak verebilirim...Sıradan ve genel maksat amaçlı makineler ile bu mesafelere erişmenin mümkün olmaması nedeniyle senin tabirinle "surf" malzemeler yıllardır bu arenada hizmet veren markalarca üretilmiş ve biz tüketicilerin hizmetine sunulmuştur..Özellikle İstanbul boğazı gibi yerlerde avlananlar bu uzun mesafenin her metresine ihtiyaç duymaktadır..Bu benim ve bizim "surf takımlar" dediğimiz takımlar ile yapılan ve 300 metreler sınırına yaklaşan mesafeler hakem heyetlerince tespit edilmiş ve tescillenmiştir..Bu noktada forum amacımız gereği Dünyada pekçok kişi tarafından kullanılan malzemeler hakkında açıklayıcı bir bilgiyi ilgine snuyorum

10. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Sevgili Erdal abi,

Bir an surf kamışların mucidine çattığımı sandım. Başta şunu söyleyeyim "surf" tabirini sizin işaret etmeye çalıştığınız gibi ısrarlı bir şekilde kullanmadım. Ayrıca bende dünün balıkçısı değilim. Abartısız 7-8 yaşından beri balıkçılık delisi olduğumu varsayarsak 25 yıllık "amatör" balıkçıyım. Bu konuda bana yanlış gelen nokta şu: surf kamış, surf makine, markasını bilmediğim misinalar vs. girince işin içine olay amatörlük ruhundan uzaklaşıp profesyonellik sularına giriyor gibi geliyor bana (Takdir edersiniz ki burası amatör balıkçılık sitesi). Bu surf kamışların, makinelerin çıkışı ile de geçmişin öcü alınıyor gibi, geçmişin öcü derken bundan 15-20 sene önce ucuz çin malı kamışlar, makineler yoktu. Özellikle boğazda her önüne gelenin elinde kamış, makine göremezdiniz. Kamışlar makineler daha çok ustalardaydı. Ne zamanki alba star markası (ve sonra diğerleri) çıktı kamış-makine beraber 15-20 lira oldu. Kamış-makine sahipleri zebil gibi çoğaldı (çoğalsında zaten bu iş kimsenin tekelinde değil). Bu sefer ustalar veryansın etmeye başladı "yok benim üstüme attın, sağıma geç solumdan at, orası benim yerim, ikile bakalım" vs. vs. şeklinde sinir stres sahibi oldular. Surf kamışlar, makineler çıkması ile ustaların farkı yeniden ortaya çıkmaya başladı mı dersiniz? Yoksa bu "surfleri" bu kadar çok sahiplenmenizin sebeplerinden biride surflerin balık alma şansını arttırması haricinde, surf kullanımının profesyonelleri amatörlerden ayırmasımıdır?

11. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Tüm kumluk alanlarda aynı kurtlardan yok sanırım.Kırmızı kurt diye bilinen lerden çıkıyor.Toprak solucanına benziyor.Ama bizim çıkardığımız kurtlar parmak kalınlığında ve elleri boyayan tipte.Bildiğim kadarıyla dibi pis olan kıyılarda çıkıyor bu kurtlar.Mesela bizim çıkardığımız kurtlar yeniçiftlik sahilinden ama tüm sahil boyunca yok.Özellikle bir bölgeden çıkıyor.O bölgeninde dibi çok pis yani yazlıklardan denize verilen pis suların olduğu bölgeden çıkarıyoruz.

12. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Raporun ilk sayfasında yem olarak kullandığımız kurtların fotosunu arkadaşlar vermiş.

Görünen o kurdun tamamını iğneye takıyoruz yani misinaya kadar geçiriyoruz kurdu.
    Oltayı attığımız mesafede en fazla 25/30 metre kadar .Sultanköyde dalgalı havalarda güzel levrekler çıkıyor.Zamanı geldiğinde mırmır ve minekopta bolca çıkıyor.

Kıyıdan avlanan tüm arkadaşlara tavsiye edeceğim bir yer.Gerçekten çok güzel bir avlak.Orada kurşun olarak mutlaka çapalı kurşun veya piramit kurşun kullanmalıyız , bunun dışında özel bi malzeme ve takım gerekmiyor.

13. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Yakalayacağımız balık 5 kg lık levrekse inanın hiçbirşeyin marka olmasına gerek yok.Kılıç balığı yakalamıcaz neticede.Takımlarımız sağlam bağlanmış olsun yani fırdöndüler köstekler filan ve balığı çekerkende balık gibi agresif değilde sakin ve sabırlı olursak levrek zaten 2 dakikada teslim oluyor.

Herkeze bol şans...

14. nazmi_34

nazmi_34 nazmi

SELAMLAR DOĞAN KARDEŞ.ben nazmi34 nasılsın bende levrek yemi kurtu yeni çiftlikte nereden çıkarttığını belirtirsen sevinirim.

15. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Selam Nazmi abi,

Kurtları çıkardiğımız yer iskelenin her iki yanıdır.Yeniçiftlik iskelesi var ufak ve labirent şeklinde bir iskele.Bele kadar suya girip kürek ile çıkarıyoruz.Deniz durgun olduğunda izlere vuruyoruz küreği yani kurtların kuma girerken bıraktığı izlere.Ama karambole de vursan çıkıyor o civarda bol kurt var.Küreği vurabilidiğin kadar derin vurup hafifçe kaldırdığın an parmak kalınlığındaki kurtları çıkarabilirsin

Bol şanslar...

16. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    Trişka Balikçi Aytaç :)

Sevgili aytaç ...trışka balıkçıların kralı.......
    bu hafta bu balığı boğacağız...
    damat aytaç.....
    selamlar...

17. sete_15

sete_15 Aytaç UYGUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kalkan 1,5 Kg.
    Eyvallah Kadir abim Tırışka mırışka ama senden bir hareket göremedik daha bu hafta bir patlama bekliyorum senden:D :D :D

18. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Degerli arkadaslar tebrik ederim, bayiliyorum bu kiyidan raporlara.. deniz hediyenizi vermis hemde 14 subatta cifte bayram olmustur.

Bu arada uygun bi vakit bulursaniz kurtlarin fotografini bekleriz mumkunse gelecek raporunuzda merakla takip edecegim.

Saygilar.

19. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    Baliğa Gidemeyen Balikçi...

Arkadaşlar bu benim sizi ekiyormuş gibi durmlarımı yalnış anlamayın.Plzzz.
    Ne yaptınız bu hafta? raporları göremedim.
    Selamlar..

20. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    afiyet olsun.İnşaallah bizlere de nasip olur.