değerli arkadaşım tatlı su yun kralını herkes bilir yayın işte bu avcı arkadaşlarım bu kralı avlamak için bu sülük denen kan emici canlıyı para verip temin ediyorlar bende böyle yapıyorum yayını ençok sevdiği menü arasında dır kurba küçük balıklar vs. reeling
sana katılıyorum arkadaşım bende böyle yapıyorm iğneden devamlı hareket halinde kalması için ..:thumb:
en basıt suluk bulma taktıgı sudur bataklık veya yapavs akan derelerın toprak kenarlarında suyun hemen dıbınde kucuk delıkler gorursun o delıklerın ıcı suluk doludur elınle eseledıgınde suya kacısmaya calısan suluklerı farkedersın ben yayın avları ıcın bu sekılde 5 dk ugrasarak 100den fazla yakalıyorum
Sülüğü en iyi su kenarlarında küçük dere kenarlarında ölü bir hayvan leşi yada bi kutu bir poşet parçası dahi olabilir altını kaldırın ıslak ve nemliyse sülük oranınız %60 vede şu konuya dikkat edin ki her sülük oltaya takılmaz. siyah ve sert olan balıkçı sülüğü denilen sülük takılır. ama yeşil sülük de var mesela yeşil sülük nadiren av verir. vede oltadan kolay düşer bu yüzden denemenizi tavsiye etmem.
bizim buralarda köylerin sulama kanalları olur. etrafta sazlık varsa her kanal sülük yuvasıdır. oralarda da böyle sulama kanalları varsa şansını orda dene. etle çöple uğraşmana gerek yok. paçalarını sıvayıp ayaklarını uzat. yarım saate kalmaz 5-10 sülük yapışır. canına acımazsan 2 saate 40-50 tane toplarsın. benim gibi beyaz tenliysen yarım saat bile sürmez
Çok yerde işe yarayacak bir öneri. Derenin durulduğu, çok akıntılı olmayan yerde, gölde vs. bir çubuk alın, uzunca, yarım metre filan. Bir yandna türkü söyleyip bir yandan çubuğun ucuyla dibe pek dokunmadan, suyu karıştırın. Öyleki su şıpırdasın, ama kesik kesik. Yani çubuk dibe doğru bir gitsin, tur atıp geri gelsin, sudan çıkıp, tekrar suya vursun. Sanki böyle bir ördek ayaklarını vuruyormuş, bir koyun hızlı hızlı yürüyormuş gibi. Kesik kesik şıpırtılar çıkarmalısınız. Ortalıkta sülük varsa, büyük ihtimalle süratle koşup gelecektir. Elinizle toplamak kalır geriye. Evet, su kaplumbağası çok olan yerde, sülükte bol olur. Ha, türkü söylemeyi ihmal etmeyin.