Surf Casting ile ilgilenen sevgili site dostlarım...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ozgurcan tarafından paylaşıldı.

1. Sohbetcibaba

Sohbetcibaba

Favori Kamış:
    Olta balikciligi
    En İyi Avı:
    Morina Baligi 1.18cm 23 kg
    Bence 200m gider
    Tabii atan kisiye bagli

Son düzenleme: 19 Haziran 2010
  2. dj-nursi

dj-nursi nursel

Favori Kamış:
    ......
    Favori Makine:
    d.a.m
    En İyi Avı:
    8.900 sazan
    benim merak ettiğim takımlarında renkli strafor sünger türü malzemeler takıyolar yemden önce ayaklara (kösteklere) bunlar nedir bilen varmı neye göre takılıyo bilgi veren olursa çok sevinirim arkadaşlar ...

3. CasterBoy

CasterBoy Sezer

Favori Kamış:
    Bad Bass Pendulum, Bad Bass MadBlack , Bad Bass Trio Ultra , Bad Bass Mareggeiata pro
    Favori Makine:
    Tica Abyss TL6000 , Ryobi proskyer nose power.
    En İyi Avı:
    Levrek 2,2 ve 2,1 kg , 930grm mirmir
    Arkadaslar surf casting le cok ugrastim hatta 2007 yilinda open greece yarismalarina bile katildim bi ara denize sirf olta atmak icin gidiodum her seferinde daha uzaga atabilmek icin , yarismada 211,34 metre ile ancak 13.cu olabildim adamlar 245 metrelerde oynuyodu .Konuk olarak gelen bi italyan 273 metre atmisti .

Kulandikalri kamislarin %90 i iki parcali T-curv carbon kamislar ve yarisma 4 ayri agirlikta yapilio 100grm 125grm 150grm ve 175grm .Ipler 0,25-0,28 ve dynema ile shok lanmis . kursunlar genelde surf kursunu aerodinamik kanatli yada Fonderia evolution .Kullandiklari teknis pendulum ,kalabalik olan yerlerde gercekten tehlikeli bi teknik tecrube istio .

Ben Shimano antares imle katilmistim ,sadece onlari yakindan gorup teknigimi gelistirmek isin zaten action um 70-120 oldugu icin 4 defa 100grm ile atis yaptim :D
    Teknigin en onemli kismi vucudunu iyi kullanmak ve ipi salacagin noktayi cok iyi bilmek ..Su anda bile sakin ruzgarsiz bi denizde 190 metre uzerine rahat bi sekilde cikabiliom ama yemler ignenin uzerinde kaliomu o ayri bi konu :D

4. neon78

neon78 seyit

Sezer kardeşim şu tekniği bizede öğretde tekneyi hemen satayım :) şaka bi yana tekniğini geliştirmek istiyorsan İstanbul boğaza gitmeni tavsiye ederim

5. CasterBoy

CasterBoy Sezer

Favori Kamış:
    Bad Bass Pendulum, Bad Bass MadBlack , Bad Bass Trio Ultra , Bad Bass Mareggeiata pro
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi sorunda o ya Yunanistanda yasiyorum , nasil gidim :D

6. Sohbetcibaba

Sohbetcibaba

Favori Kamış:
    Olta balikciligi
    En İyi Avı:
    Morina Baligi 1.18cm 23 kg
    Caster boy 211m cok guzel bir mesafe tebrikler ben 1 metre kadar seni gecmisim :)

7. CasterBoy

CasterBoy Sezer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tesekkurler Levent abi , surf balikciligi icin gercekten guzel bi mesafe ama butun gun butun gece oyle atislar yapmak cok yorucu oluyor,sonra balik hep uzakta olacak diye biseyde yok bazen 10 metre yaninda patir patir cekiyolar sen saskin saskin bakiyosun

8. fish founder

fish founder Özgür

bu mesafeler birçok kıyı balıkçısının hayalindeki mesafeler,
    tebrik ederim,
    tabi bu mesafelere sadece kurşun dışında takımı gönderebilmek ayrı bir tecrübe ve dolayısı ile atılacak mesafeyi azaltan bir unsur,

ayrıca biraz daha fazla atmanız noktasında istanbul'un diğer kıyısına kurşunun düşme riskide bulunmakta :)

9. CasterBoy

CasterBoy Sezer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ozgur abi teknigi ogrenince o mesafelere ulasmak mumkuk , kamis , makine bide kullandigin ip uygunsa rahatlikla atabiliosun , dedigim gibi vucut kontrolu ve ipi nerede salacagini bilmek cok onemli , gec salirsan kapanik bir atis oluyo ve suya cok hizli vuruyo kursun , aksine erken salirsan ucusa geciyo 190 metre one gidecegine 190 metre dikine cikiyo :D Bide oyle sert atislarda yemler ignenin uzerinde kaliyomu o belli degil

10. aydemirler

aydemirler xxxx

merhabalar

surf'ünü,casting'ini bilmemde şayet uzağa olta atmak istiyorsanız ağırlığınızı ön ayağınıza vermeli,atışta misnayı tuttuğunuz kolunuz gergin olmalı,kamışı kafanızın arkasından değil sağ yada sol hzianızdan mümkün olduğunca yere yakın yerden atmalı ve tabiki ağır kamış olmamalı...

dip atacaksanız fırdöndülü kurşun

şamandıralı atacaksanız içi su dolan şamandıralar,zargana topları

kıbrıs oltası atacaksanız ekmeği ıslamanız

oltanızı tabiki dahada uzağa götürecektir.

11. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Şu işi neden biz de yapmıyoruz. Kuralım yalandan bir sörfkesting klübü haftasonları gidelim araziye, sıkalım dağlara taşlara. Ama aramızda işi bilen biri olmalı ki haybiye kamış sallamayalım :) Sonra da bol bol yarışma düzenleriz.

Zaten ben hala neden bir yarışma düzenlenmediğini anlamış değilim. Sazancılar yaptı bir tek güzel neticeler aldılar. Bir de şu boğaz eşrafı toplanıp bir yarışma yapsak. Çok konuşuldu çok iddialaşıldı 150-160 metrelerden bahsedildi, herkes yarışmaya hazırdı, meydan okumalar oldu ama icraat yok.

Levent bey ve Sezer sizleri de tebrik ederim. Güzel mesafeler yakalamışsınız. Size şunu soracağım. Over head casting (kafa üstü atış) ile 170 gram kurşunu ulaştırdığınız ortalama mesafeler nedir ? Şundan soruyorum boğazda genelde bu tarz (bir de apache style var :) ) atış yapıyoruz. Sizdeki meafelerle bizdeki mesafeleri kıyaslamak isterim.

12. dj-nursi

dj-nursi nursel

Favori Kamış:
    ......
    Favori Makine:
    d.a.m
    En İyi Avı:
    8.900 sazan
    Herkez uzağa atma peşinde bu yöntemle atılan olta takımları hakkında birazda bilgi verseniz .Herkez istanbul boağında oturmuyo orda olta atmıyo ne tür yerlerde kullanılır bu yöntem ben silivride oturuyom mesela bu yöntemi hangi özellikteki mekanlarda atmam gerekiyo hava şartları da çok önemliymiş hemde o günkü hava şartları deil önceki bir kaç günün hava şartları da çok önemliymiş duyduğum kadarıyla bu konuyla ilgili bilgiler önemli olan bence uzağa atması zamanla zaten olur .Oltalarında kullandıkları renkli sünger türü malzemeler ne zaman ve ne için kullanılıyo bilgisi olan yok mu ?Pesca da izliyorum Stefano Passarelli adam anlatıyo takımları ne niçin diye ama italyanca yokki bizde .Bu konu ile ilgili bilgisi olan veya nerden öğrenebileceiğimizi bilen varsa yazsın lütfen nasılsa bir iki kamısh kırdıktan sonra bizde uzağa atmayı öreniriz ...

Son düzenleme: 24 Haziran 2010
  13. CasterBoy

CasterBoy Sezer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    170 grm kursunla daha hic atisim olmadi , bizim buralarda siddetli akintilar olmadigi icin aldigim butun kamslarimi maksimum 120 grm artar aliyorum , aslinda daha agir bi kursunla denemek isterdim :rolleyes:

14. CasterBoy

CasterBoy Sezer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kullanilan malzemelr okadarda abartili degil , gereken ana malzemeler en onemlileri saglam bi surf kamisi mumkunse iki parcali , guzel ip kapasitesi yuksek bi surf makine mumkunse kafa derin olmamali genis ve kono seklinde gelmeli , surs kursunlari ve ipe guc vermek icin shok yapmalisin .

Suan selanikteyim sinavlarim hala bitmedi ay sonu gumulcine ye donuyorum , yaptigim sistemi video kaydina alip paylasicam isallah yardimci olur ;)

15. dj-nursi

dj-nursi nursel

Favori Kamış:
    ......
    Favori Makine:
    d.a.m
    En İyi Avı:
    8.900 sazan
    Teşekürler sezer saol yardımcı olmaya çalıştığın için .Senin saydığın malzemeler uzağa atmak için gerekli malzemeler ,bu malzemelerin ucuna takılan takımlar hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar...

16. CasterBoy

CasterBoy Sezer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    O dedigin renkli sungerler gezer kursunun surtunme gucunu dusursun diye kullanilio , firdondu uzerine siddetle carpmasin diye ;)

17. c.aslan42

c.aslan42 cihad

Favori Makine:
    aLbastar
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 2 kg
    abi internet bazı videolarını izledim ve benimde hoşuma gitti aslında tam anlayamadım ama daha fazla acıklarsan cok sevinirim rastgele :)

18. BigFishing

BigFishing Ömer

Favori Kamış:
    Savage-Gear, Spro
    Favori Makine:
    Sänger, Shimano
    En İyi Avı:
    Sudak, Turna
    malesef izleyemiyorum

19. reis75

reis75 Reis YEŞİL

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    okuma sa55
    En İyi Avı:
    Moby Dick
    verdiğiniz link çalışmadı. youtube'dan bakıyorum şimdi. Türkiye'den verilmiş videolar var mı acaba?

20. dj-nursi

dj-nursi nursel

Favori Kamış:
    ......
    Favori Makine:
    d.a.m
    En İyi Avı:
    8.900 sazan
    kösteklere takılıyo o dediğim süngerimsi malzemeler.tam olarak sünger olup olmadıklarını da bilmiyorum passion pesca kanalı var izleyen vardır mutlaka orda stefano passarelli diye bi adam var o adam uzman diyebilirim orda onu gördüm o malzemeleri kullanırken...