Surf Casting ile ilgilenen sevgili site dostlarım...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ozgurcan tarafından paylaşıldı.

1. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Selamlar özgürcüm,

Verdiğin linki açamadım, grup olusturma fikri güzel bende katılırım olursa..

2. CasterBoy

CasterBoy Sezer

Favori Kamış:
    Bad Bass Pendulum, Bad Bass MadBlack , Bad Bass Trio Ultra , Bad Bass Mareggeiata pro
    Favori Makine:
    Tica Abyss TL6000 , Ryobi proskyer nose power.
    En İyi Avı:
    Levrek 2,2 ve 2,1 kg , 930grm mirmir
    Passarelli nin dizayn ettigi tripodu bilmiyorum Nursel ama adamin dizayn ettigi bi kamis var ucuk kacik bisey ama fiyatida ayni sekilde cilgin 650 euro :eek:

evet o renkli icatlar dikkat cekmek icin de kullaniliomus bugun biraz arastirdim .

3. CasterBoy

CasterBoy Sezer

Favori Kamış:
    Bad Bass Pendulum, Bad Bass MadBlack , Bad Bass Trio Ultra , Bad Bass Mareggeiata pro
    Favori Makine:
    Tica Abyss TL6000 , Ryobi proskyer nose power.
    En İyi Avı:
    Levrek 2,2 ve 2,1 kg , 930grm mirmir
    Emre atis teknigini yakindan gormen gerekiyo , anlatilcak gibi degil;)

4. LapinCash

LapinCash

Video felan yokmu.

5. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Emre youtube da bir dolu atış videosu mevcut. Biraz araştır rahat bulursun.

6. dj-nursi

dj-nursi nursel

Favori Kamış:
    ......
    Favori Makine:
    d.a.m
    En İyi Avı:
    8.900 sazan
    o adamın yanında çıraklık yapmak isterdim:)adam yalamış yutmuş bu işi sadece surf casting stilini deil sazan fly spin yapmadığı balıkçılık tarzı yok her konudada mutlaka anlatıcak bişiler buluyo izlediğim kadarıyla

7. LapinCash

LapinCash

Hayır anlatmak istedğim bu dal bir tek uzağa atış değildir heralde tek bunun üstüne bir dal olması bana saçma geliyor.
    Bunun teknikleri vardır amaçları vardır.Bunu anlamak isiyorum.

8. dj-nursi

dj-nursi nursel

Favori Kamış:
    ......
    Favori Makine:
    d.a.m
    En İyi Avı:
    8.900 sazan
    amacı uzaktaki balıkları yakalamak bizim ülkemizde öle kıyılar vardır bu teknikle balık avlamak için ama ben bilmiyorum genelde okyanuslara kıyısı olan ülkelerde kullanılıyo bu teknik fransa italya bu konuda uzman olanlar amacı uzak mesafede kırılan dalgalara ulaşmak bunuda 3.60 kamışlarla başaramazsın o yüzden adamlar bu tekniği icat etmişler bu işin sadece uzağa atma yarışları var ve uzakta balık avlamak için olan kısmı da var beni sadece balık tutma olan kısmı ilgilendiriyo uzağa atmak için yapılan yarışmalarda kullanılan malzemeler biraz farklılık gösteriyo balıkçılıkla ilgili olanlarla kıyasla ör. makınanın kamışa takıldığı yer makinada kullanılan misina genelde dynemadır (örgü)çıkrık makinalar kullanılır gibi...ve kriterleri de vardır misal şu kalınlıkta misina şu ağırlıkta kurşun gibi sınıflandırılır bu konuda aklıma gelenler şu anda bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdi...

9. Djakın

Djakın Akın

Favori Kamış:
    G.Loomis
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Akya 9,5kg
    Hocam,
    İlk mesaj da ki link uçmuş bilginize, tarafımda da güzel videolar mevcut eklemeye çalışacağım.

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Evet.Uzaga atmak kesinlikle cok onemli surfcasting icin.Iri balik alma ihtimalimiz daha yuksek olur.Fakat ben birkac kez tecrube ettimki herzaman acikta olmuyor iri balik.Bazen kiyilara gelebiliyor.Belki yem bulmak icin yada acikta daha buyuk yirticilar oldugu icin.Surfcasting teknigini hic denemeyen arkadaslara kesinlikle oneririm denemelerini.Apayri bir zevk,heyecan...
    Rastgele.

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hadi Emrah şu GT'lerin resimlerini gönderde içimiz açılsın
    Sedvgiler

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Vedat Dayi (Dayi diye hitap ediyorum saygimdan dolayi,umarim bir mahsuru yoktur sizin icin). GT ' yi surfcasting ile yakalamadim.Tekne ile aciktan jigging yontemi ile yakaladim.O gun daha irisini yakalayan vardi.Benimkisi 19 kg ve hakikaten bana yetti onun zevki.Fakat kamera yoktu.Ilk firsatta tekrar tekne ile gitmek istiyorum insallah paylasacagim sizlerle.Kolay kolay gidilmiyor.Mutlaka birkac kisi grup olarak gitmemiz gerekiyor.Oyle daha hesapli oluyor.Eger yanliz yada 2-3 kisiyle gidersek biraz daha fiyat artiyor tabiiki.Ama soz veriyorum sizlere mutlaka sizlerle paylasacagim GT,Baracuda,Tuna yada kilic filan.Hangisi denk gelirse.Simdiki heyecanim bu cumartesi gidecegim surfcasting icin.Insallah guzel baliklar ve kareler yakalayip sizlerle paylasabilirim.Bu arada Vedat Dayi size cok saygi duydugumuda belirtmek istiyorum.Rastgele...