Fırçanın ne iş yaptığını bilmiyorum ama spro vb. surf kafa çeşitli makinelerde aynı tip fırçaları görmüştüm. Tahminim bu tip surf kafalılar da olması gereken bir parça
:laughing: :laughing: :laughing: Estagfurullah, bulun abi. Hatta çok değerli olur, benim için tavsiyen. Bu arada son önerdiğin yumuşak dokulu nesnelerden buldum abi. Hakkaten bu kadar yumaşak bi cisim görmedim. Denemek için sabırsızlanıyorum. İnan'ı gözüm görmesin yeter. :laughing:
Resimlerini çekip özelden gönderirsen sevinirim,ben bulamıyordum çünkü Makine konusunda da bütceyi yükseltmeni tavsiye ederim.200 tl lik bir makine beklentilerini karşılamaz,hali hazırda kullandığın makinelerden daha iyi olmaz.
Konuyu gördüğümde yazmadan sadece sana link gönderecektim ama madem ki Volkan abim makine hakkında bilgi istemiş vereyim Düşündüğün meblaya Çağrının ütopik makinelerinden emsal bir performans beklemeyeceksen hihi bu makine yüzünü güldürecektir. Benim kullandığım : http://www.spotbalik.com.tr/Incognito-Pro-665-51-BB-Tuzlu-Su-Korumasi,PR-24521.html Bir üst segmenti : http://www.spotbalik.com.tr/Incognito-965-51-BB-Tuzlu-Su-Korumasi,PR-14883.html Benim önerim 2.sini alman bir üst modeli diyebiliriz. Ben kendi makinemi anlatayım sen bir üstünü düşünürsün ona göre yorumlarsın hihi 2.5-3 kg lik (tahmin ihihi ) levrek geldiğinde ilk baş makineyle sardım banamısın demedi çekti balığı kıyıya yaklaşınca riske atmamak için geri geri yürüdüm Senin çipuralar istarvit gelir bu makineye hihi . Şaka bir yana Volkan abi anlattığım kadar var makine tuzlu su koruması büyük avajtaj minekop, levrekte dahil saramadığım makinenin bahsettiğin şekilde zorlandığı hiç olmadı. Hafif olmasıda güzel avantaj. Yanlız ip misinaya nekadar uygundur bilmiyorum bana kalırsa ip misina kullanma onun yerine sert bir misina kullan ben powerline 0.40 kullanmıştım çokta iyi esnekte değil .30 yada 0.35 liği ideal olur diye düşünüyorum atış açısındanda pek sorun yaşamazsın makine iyi boşaltıyor misinayı. Buda misinanın linki: http://www.spotbalik.com.tr/EXTREME-MISINA-300mt-008-043mm-arasi,PR-21146.html Hangisi olursa olsun güzel avların daim olsun.
Ben de yazayım kendi tecrübemi Ben Spro İncognito 665 kullanıyorum. 1 yılı geçti herhalde. Suya düştü, kuma bulandı vs vs. daşş gibi daşşş Gayet memnunum.
Sağol hocam, çok güzel açıklamışsın, almayanın alası gelir. Şimdi stok tükenecek senin yüzünden. Hocam uzun atış yapmam gereken 2-3 avlak var. Oralarda kullanmak için alacağım. Yoksa çipurayı, sargozu esasen 20 metre uzaktan kamıştan ziyade kasnakla çekiyoruz. Minekop ve mırmır aramak için kullanacağım genelde. Uzun atışlar için ip misinayla kullanacağım. 35'lik mono misina erimi çok düşürecektir ipe göre. Ayrıca sert misina gam da yapacaktır kısa sürede. İp kullanmak için alacağım makinayı. 3 makinayı çok ciddi düşünüyorum. Ryobi Okuma Spro Sarım ve salınım kalitesi benim için çok önemli. Almışken, eğer spro alırsam sendekinin üst segmentini alırım. Biraz düşünmeye ihtiyacım var, kafam çok karıştı senin yazmanla şimdi. :wacko:
Teşekkürler Ümit, sağlamlık konusunda Kadir abi de öneriyordu zaten sproyu. O açıdan sağlam olduğundan kuşkum yok. Atımı nasıl, misina sarımı nasıl, ip misinayla sorun yaşar mıyım bunlardan emin değili. Sıralı sarım yapıyor mu acaba?
Ben aldığım günden beri ip kullanıyorum . Hiçbir sorun yaşamadım. Atımı da sarımı da çok güzel. Şimdi ben de ilave bir makine almayı düşünüyorum.Muhtemelen yine aynısını alacağım. Hatırlarsan Dikili'den tekneyle çıktığımızda dipten çok ağır bir şeye takılmıştı benim takım, makina da çatır çatır çekmişti ne dişli sıyırdı ne de birşey. O makine işte
Hatırlamam mı, keşke inceleseymişim o gün. Aslında çok meraklıyımır malzemelere ama nedense balık heyecanından bakmamışım o gün. O kadar zorladın, gık dememişti gerçekten. Hafifliği de güzel. Ryobi de sıralı sarım yapıyordu, sığ kafa demi spro da? Kafa çorba oldu.
valla çok incelersen alamazsın bak ben sana söyleyeyim. Ryobi de güzel tercih. Ben o makinaya da baktım. Düşündüm de. Bir de Ryobi Ecusima 8000ê baktım. Yorumlar da oldukça güzel. Bakalım artık ben de nihai kararımı veremedim daha
Çok acelem de yok, aslında kafam netleşmişti biraz, sizler spro deyince dumur oldum. Şu makinayı bi incele bak, bana güzel gelmişti. Önder de önerdi. Ryobi Proskyer (Ben ecusima düşünmüyorum) Proskyer, Okuma blue hawk, Spro İno...965 arasında gidip geliyorum. Birinin özellikleri fazla gibi, biri sağlam ve güvenilir, biri ömür boyu garantili vs... Sıkıştım kaldım, biraz siftinir ay sonuna doğru karar verir alırım. Hani surf makinadan çok büyük beklentilerim yok, çekilecek balık belli, avlakların şartları belli. Trinity gibi katur kutur etmesin, balzer gibi kilitlenip, sarmamazlık yapmasın yeter. Bi de, bi zahmet uzak atıp, düzgün salıp, düzgün toplasın. Çok mu şey istiyorum Ümit? 200 tl'de bi yandan bakınca azmı, askeri ücretin 3'te bir tutarı.
O keçeler misin makaranın altına kaçıp mile dolanmasın diye konuyo; daha düzgün sistemler Ryobi, Shimano ve Daiwa'da mevcut...
Valla kilitlenme yaşamadım, sarmamazlık yapmadı, uzağa atarım, düzgün sararım Diyeceklerim bu kadar Hakim Bey :laughing: :laughing:
Teşekkürler, bende öyle düşünmüştüm ama daha iyi sistemlerin var olduğunu düşünmemiştim. 200 tl'lik bir surf makina önerecek olsanız, ne önerirsiniz? Marka, model?
Ümit'i bilmem de; bunları, yani beklentilerinizi karşılayabilecek makina ort-üst seviye sınıfında; eh... Haliyle azıcık fiyatlı oluyor bunlar; yine en azından Ryobi Naxo gibi bir modele bakmak gerekecek sanırım... Daha iyileri Shimano'da Ultegra ve üzerleri; Daiwa'da Emblem ve üzerleri olacaktır... Bu markalar dışında adam gibi surf makina yapabilen pek yok zaten...
S.Koylu'yle bir akrabalık varmı acaba? :laughing: Düzgün atıp sarmak bu kadar pahalı olmamalı bence. Sanırım Türk kullanıcılar olarak kazık yiyoruz.
Arkadaşım fotoğrafı geçen çekmiştim ama sarımı konusunda azda olsa bilgi verebilir(resim tıklayınca büyüyor).Misinayı yeni sardığım ve bir ucu kasnakta gevşek olduğundan makinada biraz tırtıklı görünüyor ama denize 1-2 sefer boş atıp sarınca daha bir düzgün oluyor. Dediğim gibi ip misinayla kullanmadım, o konuda yorum yapmak istemiyorum. Sağdakinde sıralı sarım falan yok,tek özelliği kitlenmemesi Açıkçası makinadan falan çok anlamam.Fiyat/performans ve 12kg drag gücüyle benim işimi görüyor.200 tl dediğiniz için önerdim ama ustalar daha iyi bilir; Orhan Abi 200 tl.lik makina ihtiyacını karşılamaz diyorsa bir bildiği vardır. Sonra bende İnan arkadaşım gibi gazabına uğramak istemem
Yahu yeni bir surf makina bakıyorum da aynı zamanda yeni bir kamış da bakıyorum. Zira sadece 1 tane surf kamışım ve 1 tane surf makinam var Amacım yedeklemek. Her ne kadar avda 2 takımla avlanmayı sevmesem de, yanımda her daim yedek takım bulundurmayı severim Bu arada geçen hafta bir kamış denedim. Bayıldım desem inanır mısın