Surf Makina Tavsiyesi Bekliyorum

Konu, 'Makineler' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim Önder. Zahmet etmişsin. Makina gayet güzel sarmış.
    Benim işimi fazlasıyla görecektir aslında yazılan tüm modellerde verilen paraya göre en iyisini bulmaya çalışıyoruz. Senin de büyük yardımın oldu sağolasın. :)

İnan'a ise şaka yapıyorum, olacağı vardı oldu. :D:D:D
    Yoksa güzel makina Penn Fierce. Gayet sağlam, kolunu kırılırsa kırılsın diye bayağı zorladım dönmeyince, kırılmadı :eek: :p
    Şu an gresi yiyince süper oldu, sorun yok makinamda. :)

İyi niyetle yapılan yardımlara, şansızlık yaşansa bile gık demem. :D :p
    Şakadan takılırım, o ayrı. hihi

2. furunotr

furunotr Haluk

Maalesef durum böyle; böylesi uzun kafaya düzgün ve sıralı sarım için worm-shaft (solucan; ya da sonsuz dişli veya Shimano deyişiyle aero-wrap) denilen parçaya ihtiyaç var; bu parça çok kritik; eğer sistemde düzgün oturtmazsanız kilitlenmelere kadar yol açar; biraz spesifik bir teknoloji yani ve dolayısıyla makina maliyetlerini yükseltiyorlar; hatta Fox ürünleri de bu konuda çok iddialı ama sazan için çalışıyorlar; mamafih tuzlusuda da kullanılabilir bu ürünler ama onlar da bedel olarak düşük değil tabii... Shimano son zamanlarda bu işi abartıp Slow-ossilation II ile sarımı daha da sıklaştırdı; bu teknoloji de Super Aero Technium, Kisu gibi üst seviye makinalarında yer alıyor...

Sanırım konuyu biraz karıştırdım... Bu arada Serdar Köylü ile akrabalığımız yok; aslında Serdar Shimano'yu hiç sevmez de; hatta bazan karşıt yazılarımız falan olur...:D

Neyse gene de Shimano ve Daiwa'nın bu konuda daha iyi olduğunu söylemek gerek...

Yine de Ryobi Naxo fena görünmüyor; daha önce Proskyer Noise kullanmıştım ve Naxo'da onun geliştirilmiş hali gibi görünüyor; Proskyer 100 USD. gibi bir fiyata sahipti; tabii bu biraz daha hallice fiyat taşıyor sanırım... Istanbul'da olsanız makul bir fiyata alabilme şansınız olabilirdi... Worm-shaft barındırıyor bu makina da...

3. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Bende alıcam bir tane ama daha ne alacağıma karar vermedim merak ettim nedir acaba ismi cismi?

4. furunotr

furunotr Haluk

Tabii o fiyatlara Proskyer Noise alınabilecek iyi makinalardan biri...

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İnanırım. :) Hangi kamışı denedin?
    Gerçi ben kamış düşünmüyorum, arabanın bagajı kamış dolu, eşya koyamıyoruz artık. :D:D:D
    Okuma v system 2,40
    Ron Thomson 2,10
    Shimano Spinjoy 2,70 Teleskobik
    Lineaffe Spirit Surf 3,90
    Markasını Unuttuğum 3.60'lık bir kamış

Hepsi bagajda. :p :eek: :rolleyes: hihi

Kaç metrelik kamış düşünüyorsun?

6. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Önder Bey kamış Daiwa Samurai Telesurf 3.90 60-120 gr. Geçen hafta kamışı kullanma imkanım oldu. Gerçekten çok beğendim. Son zamanlarda tecrübe ettiğim en güzel kamış. Tek sorun ben surf kamış olarak 4.20 kullanıyorum. Bu kamış 3.90. Ancak buna rağmen almayı düşünüyorum.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim, yazım tarzınızı (birkaç cümleyi) Serdar beye benzettim biraz, o yüzden takıldım. Hoşgörünüz için de teşekkürler. :)

Boğazda avlansam tabiki avlağın şartlarına uygun makina bakarım, fiyatına bakmadan ama 400 gr'lık çipura yakalarken 350 tl'lik (en aşağı) makina kullanmak pek akıllıca gelmiyor bana. Sahilden sıfır akıntıdan çekiyoruz zaten. :) Trinity o şartlarda bile zorlanıyor tahmin edersiniz. :)

Çok karmaşık yapılı, sorun çıkartabilecek makina istemiyorum zaten.
    Ryobinin Proskyer Noise modeli bu fiyata alınabilecek en iyi ürünlerden biri sanırım. Bayağı kafama yattı esasen.
    Değerli bilgiler için sağolun. :)

8. furunotr

furunotr Haluk

Malum biz Boğaz'da; bilhassa akıntılı yerlerinde avlandığımızdan avladığımız balık değil hava ve su şartları çok fazla zorluyor; bilhassa ağır kurşunlar kullandığımızı belirtmekte de yarar var (150-225 gr. aralığı benim kullandığım) ve sürekli at-çek yapıyoruz o 4 küsur metrelik kamış ve 65'lik veya 8000-10000'lik veya daha kapasiteli surf makinalar ile; attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değer mi bilemiyorum ancak durum bu şekilde...

Eh Boğaz'ın şartlarında durumu kurtaran makinalar haydi haydi sizin işinizi görecektir haliyle... Mesela illa surf makina bakmasa idiniz daha makul fiyata Ryobi Applause 8000 veya 6000 önerebilirdim... Güç-kuvvet olarak işinizi ziyadesiyle görebilecek kapasiteye sahip; metal gövde; 4+1 rulman, 5,0 devir ile oldukça sağlam, stabil ve güçlü bir makina; ancak ne yazık surf değil ve worm-shaft olmayıp var-gel sistemi ile çalışan bir makina; ip ya da monoflament için herhangibir problemi yok; ancak sarımı çok çok düzgün değil; ancak makinadan misina çıkışı gayet iyi...

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Gerçek olarak bakarsak,Serdar çoğu zaman doğruları yazar.

Ha abartırmı,evet abartır ama shimano makinalarına,bakış açısınını çıkartırsak,yazdıkları çoğu şeyin altına imzamı atarım..

Peki ben bir soru sorayım Volkan kardeş sana,neden surf tipi makina arıyorsun,burada gaye uzak atım ise,normalde misina kapasitesi çok olan makine ilede uzak atabilirsin.

Gerçek olan bir şey var ortada,çok üst düzey makinalar hariç,çoğu makinalar aynı kalitede,hatta aynı dizaynde yapılıyor,bizler bu makinaları sadece isim olarak ayırt edebiliyoruz,bu makinalara bakarsak isimleri hariç her tarafları aynı,aralarındaki fark,isimlere vermiş olduğumuz yüksek miktarda fiyatları...

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    samurai sazan kamisidir. 3lb olarak geçer katalogda (60-120g tekabul eder)

gerilme payini merak ediyorumben. denedim derken sadece atis mi yoksa balik da çekildi mi irisinden ? çekis performansini ve aksiyonunu merak ediyorum. bu kamisin birde convertible olani var 3.90-2.70 arasi kullanilabiliyor. atari 150 ve üzeri olsa bende alacaktim ayni kamistan.

11. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Samurai carp var evet. O kamış 3.60 galiba. Benim denediğim 3.90 m idi. İternetten baktım ama yok. Hem atış, hem hafiflik, hem de balık çekiş performansı olarak gayet iyiydi. Volkan çekilen balıkları biliyor :D Ben normalde 4.20 kullanıyorum. Bu kamışı da yine kıyıdan çok fazla abanmayı gerektirmeyen meralarda kullanmayı düşünüyorum. -ki bu kamışla da çok ciddi atışları hiç zorlanmadan yaptım. En güzel özelliği de gerçekten kamışın varlığı yokluğu belli değil.

12. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Volkan abi aceleniz yoksa bu ay yapılacak olan medex fuarını beklemenizi tavsiye ederim. birde mesela penn 8000 fiyatı kısık da direk aldığınız da indirim yapıyorlar hatta bazı modellerinde direk %30 indirim vardı geçen ay sorduğumda. 300 lerden pazarlık indirim filan dediğiniz de 250 lerin bile altına geliyor.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Yurtdışından bir Emcast Plus getirtirsen, dediğin fiyatın altında kalır, gümrüğe filanda takılmaz. Sağlam bir yerden de alırsan, Cabelas filan gibi,başında ağrımaz.

Bu makinelerden alacağın randımanı diğer hiç bir makineden alamazsın: Emcast ve bilhassa Emblem Pro serisi.

Boğazın zor koşullarında memnun olunan makine, senin avlaklarında seni mesut ve bahtiyar edecektir, emin ol.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Surf tipi, sığ ve konik kafayla sanki daha uzak atım yapabilirim gibi bir algı, düşünce oluştu bende. (doğru mu yanlış mı bilmiyorumidk )

Eğer bu benim algı yanılmam, yanlış düşünmemse, elimdeki 4000'lik Penn Fierce'i bile kullanabilirim beklemeli avlarda, o zaman . (Sarımı çok muntazam değil ama fena da değil)

Abi seni yakalamışken şöyle bir soru sorayım?

Penn Fierce 4000 ile yapacağım atışla, 60'lık veya 70'lik surf kafa bir makinayla aynı ip misina ve kamışla yapacağım atış aşağı yukarı aynı mesafeye mi gider?

Konu Serdar abi'den açılmışken, neden kızıyorum yazayım : :eek:

Serdar abi çok bilgili, zeki, gün görmüş biri anladığım.

Lakin takıntılı, aynı zamanda bilgisine ve zekasına çok güvendiğinden kibirli, ukala ve kırıcı.
    Hakkaniyetten ziyade, haklılık peşinde. Bazen haksız olduğunu veya bazı markalara, bazı modellere haksızlık yaptığını bilse de kendini savunmak için çeşitli kelime oyunlarına itibar etmekte.

Yönetime de bundan kızdım aslında. 2 mesaj yazarak en azından kırıcı olmasını engelleyebilecekken, görünürde bişey yapmadılar.
    Ben 40 gün yazışsam bir sonuç elde edemeyeceğim gün gibi açıktı.

Yoksa kimseye tavır aldığım, karşıma aldığım yok. Huzurla yazışmak varken, neden kavga kıyamet yaşansın.

Neyse işte, kulağını çınlatmış olduk Serdar beyin de :)

Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.
    Bu tip bir makina almam gereksiz mi olur acaba diye düşünmeye de başladım. :decision:

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :p Serdar abi bi önceki mesajda senin hakkında yazdım biraz. :)
    Ne düşündüğümü falan :) Kızma emi :eek:

Bu yurt dışı alışverişleri beni çok korkutuyor.
    Bakacağım, nasıl olsa zamanım bol. Teşekkür ederim. :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Fatih, zamanım bol, bekleyebilirim ama neden bekliyorum anlamadım. :eek: idk :p

Makina almak için Fuar'a gitmeyi falan düşünmüyorum. :D

Mutlaka daha uygun olur fiyatlar da İstanbul bana uzak biraz. :eek:
    İzmir'de olsaydı Fuar, beklerdim. :D

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tabiki surf tipi kafa ile daha ileri atabilirsin,ama bu sadece surf tipi kafa olan makine ile bitmez,şöyle bir açayım konuyu.

Diyelimki sen bir surf kafalı makine aldın,makaraya 0,40mm misina sardın ve bu şekilde 100metre atıyorsun.

Diğer taraftan birde surf kafası olmayan,7000 lik büyüklükte bir makinan var,bu makinayada 0,14 mm örgü misina sardın,Ehh bu şekildede 100 metre atarsın.

Yani bu örnekleri vermemin sebebi uzak atmak isteği sadece surf kafalı makine ile çözülmez.

Penn 4000 lik makina,biraz küçük kalır,en az 8000 lik lafalı makineler daha çok işini görür,almak istediğin makinanın ağırlığı önemli değil,nasıl olsa beklemeli av yapacaksın...

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Diğer değişkenler (misina tip ve kalınlık, kamış vs) aynı olduğu durumlarda surf kafa daha iyi atar diyorsun anladığım. En az 8000'lik makina öneriyorsun.

Anlamam gereken, sanırım konunun özü bu. :)

Dün akşam bayağı bir netleştirdiğim konu, şu an yeniden gözden geçirilecek konuma geldi. Yurtdışı alışverişi ile ilgili bilgi toplamam lazım sanırım. :eek:

Bilgiler için çok teşekkür ederim abi, rastgelsin. :)

19. 4443

4443

Bende Selim abi'ye katılıyorum doğrusu güzel izah etmiş neden surf tipi makarada diğerleri değil :rolleyes:

Çok büyük farklılıklar yaratmadığını birebir gözlemlediğim için bende sormak istedim:rolleyes: (fark var tabiki ama çok büyük değil )

Bende beklemeli avlarımda bir dönem düşündüm surf tipi makaralar ama bütçeme sığan makaralara ısınamadığımdan bir türlü almadım doğrusu ...

Ryobi applause 6000 kullanıyorum kumsaldan , 3.45 ryobi komatsu kamışla birlikte , uzağa atabiliyormuyum evet atabiliyorum en fazla agırlık olarak kullandığım kurşunda 75 grm daha üstünü henüz kullanmam için bir durum söz konusu olmadı en azından bölgem için ..

Surf kamış kullanmamı gerektirecek bir bölge değil sanıyorum tam anlamıyla normal çubuklar yeterli geliyor ..

Mersin'de genel anlamda surf tipi kamış , makara kullanan kişi sayısı oldukça az ..

Muhabbetim dahilindeki bir abim sadece surf makina ve kamış kullanır öyle uzağa filan atmak içinde hiç uğraşmaz ,Tabiki bu durum Mersin merkez'de geçerli bir durum ilçelerinde asla geçerliliği yok 75 grm kurşunla avlanma olasılığı 0 olan bölgelerde çok fazla , sanıyorum birazda tercih meselesi şu durumda.

Volkan abi şahsen şu düşüncedeyim ;

200 tl gibi bir bütçeyle şahsen ben olsam TR piyasası içerisinde asla surf tipi makara düşünmem doğrusu daha üst segmentleri neden olmasın ama 200 tl gibi bir rakama normal 6000 , 8000 bir makara tercih ederim doğrusu en azından aynı fiyata alınacak surf makaradan daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim nacizane kendi fikrim idk

Ryobi applause'den gayet memnunum hatta o kadar memnun kaldımki 1 yıl sonra çiftledim ...

Normal makara düşünme durumun söz konusu olursa en azından gönül rahatlığıyla beklemeli avlarda tavsiye edebilirim en azından listende olmasını :p:p:p

Uploaded with ImageShack.us

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Hüseyin. Zahmet edip, fotograf ta yüklemişsin, sağol. :)

Bizim avlaklarda sizin oralar gibi. Çok uzak atış istemeyen, hatta yakından daha performanslı çalışan avlaklar geneli. Lakin 4 yer var aklımda, oralara uzak erim şart. Çok elzem olmasa da ne alabilirim diye sormak istedim.
    Şu an kafam bayağı bir karıştı esasen. idk

Biraz daha düşünmek sanırım en iyisi. :)