Surf Makina Tavsiyesi Bekliyorum

Konu, 'Makineler' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Baaak Catana diyorum ama abi:laughing: :laughing:

Sonra vay efendim kolu dönmüyor, vay efenim bacağı yok, vay efenim kafası koptu dersen hemen dragsız makinemi gösteririm:laughing: :laughing:

Hem ip diyorum bak yine ahahahahahaha:laughing: :laughing:

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ey masallah forum seferber oleu ama volex21 hala begenememis birsey :D hepsini at kenara haci ha 150 dolar ha 219euro. Seni 5500 daiwa entoh paklar kardes :D kafan rahat olur gayri. 3-5 kurus için bu stres çekilmez be Volkan :D
    Ooohhh koyarsin yanina da isildakli diskotronik balzerini, albeadan da bir ankara havasi yükselir, sabahlar olmasinnn :D :D :D

3. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    :thumb: Entoh candir :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Valla haklısın kardeşim. Yurtiçi ulaşabileceğim bişey önersen gidip onu alacam.
    Öyle bir hatrın var. Lakin ben yapı olarak öyle riskli durumlara pek gelemem.
    Makina sorunsuz gelecek olsa bile, gelene kadar, kurdeşen dökerim. :laughing:

Ayrıca bu makinalara güvenim var.

Biri Selçuk ve Ümit'in kullandığı, çok memnun oldukları Spro. (Kadir abi sayesinde sağlamlık refaransı da sağlam)
    Diğeri Hüseyin ve Önder'in kullandığı ve memnun oldukları Ryobi. :D

Bu değerli arkadaşlarım, deniz balık avcıları. En iyi avları alabalık değil bu arkadaşların. O yüzden güvenim tam. :)hihi hihi

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Benim kafamda çok netleşti Roy, sağolasın. Entoh'u Allah sahibine bağışlasın. :)
    Daha çocuk odası alacam. :) Masraf bir değil ki! :D
    Işıklı balzeri oğlana verdim oynasın diye. Bi saat çevirdi, hoşuna gitti. Sonra sıkıldı attı kenara. :D

Bana Canan lazım Emre, Can beni gerer. :D

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Cevaplayayım abi;
    1- İlla ki 4.20 şart değil tabi bendeki 3.00lük kamış ile uzak atış yapamıyorum belki 4.20 ile yaparım dedimdi.
    2-Makinanın 60ını 70ini bilmem :) farkları nedir onu da bilmem
    3- Yüksek ihtimalle ip kullanacağım.
    4-Herhangi bir avlağım yok, neresi denk gelirse orda avlanacağım ama sanırım taşlık yerler için çok uzağa atmama gerek kalmayacağı için 3 metrelik kamışımı kullanabilrim
    5-Bu söylediklerinin ne anlama geldiğini biliyorsam adam değilim :D
    6- Bütçem öyle 1000liraları falan bulmaz abi, spin için bayağı masraf yaptım, yemli beklemeli av için olabilecek en ucuz takımı düşünüyorum (makina+kamış 200tl civarı)
    7- Ben fenerbahçeliyim ama inan benim bile umrumda değil, muhtemelen toplum psikolojisini yarından itibaren alakadar etmeyecek bu mevzu, 24 saat beklemede kalalım yarına unutulur, ama şunu söyleyebilirim 4-2-1-3 diye bi sistem olmaz, iki orta saha ve bir on numaran varken kanat oyuncusu oynatmazsan, sow ve kuytı devşirme kanat yapmaya çalışırsan daha çekeceğin çok çile var :D

Dediğin gibi öyle çok yüksek rakamlar vermeye gerek yok abi, yakalayacağımız balıklar belli :)

Son söz olarak da şunu söyleyeyim sorduğun soruların bazılarının ne anlama geldiğini bile bilmiyorum sen nasıl benden bunlara cevap vermemi beklersin :D:D:D

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Bi güncelleme yapmadık diye gelen taşlara bak be :D Biri der; kol dönmez (niye dönmez onu da biliyoruz gerçi ya neyse), biri der alabalık da alabalık :laughing: :laughing: Ben niye en ufak problem yaşamıyorum kardeşim makinalarımda banghead :D Şunu al dedik, Penn Penn olalı böyle zulüm görmedi :D Sakın alma Penn falan, kimse de sana tavsiye de falan bulunmasın. Bakınız örnek; "BEN" :mad: :p

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sana buluruz o fiyatlara kamış makina Yasin. Zaten ucuz surf kafa makina buldum ben, (stokta var duruyor ama varmı bilmiyorum) ona bi de 4 metreden az olmayan 50 - 150 gr atar gibi bi kamış uydurduk mu tadından yenmez. :D

Fırçayı yedik, haklı olarak. :eek: :p

İyi niyetli yardım çabalarının sonucu yaşanan küçük bir aksilikte bu kadar yüklenir, çatarsan olacağı buydu.
    Penn çok güzel bir marka. Fierce modeli de harika. Yalnız yağmur, deniz suyuna karşı ufak bir alerjisi var. Hazetmiyor sudan. :D Gresle dost bir makina.
    Neden özel yağ değil de, basit bir gres demedi mesela.
    İyiki varsın İnannnnnn..... :D:D:D:D:D:D

Penn Blasterı da listeme aldım ;) Listemde 867. sırada. :angel:

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Fuarda gördüm bu penn fierce modelini. Ismi geçiyor diye baktim iyice evire çevire. Hosuma gitmedi pek. Grafit makina sanki.

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Süpersin abi :) bak insanoğlu nerden nereye, makina sorarken makina ve kamış tavsiye etmeye gitti olay :D
    Not: Bi ara özelden link atabilirsen çok makbule geçer abi, özkanın makina bozuldu benim kamış kırıldı, şimdi yenilerini alacağız bari uzak atışlar için olsun diye surf çakması alalım diyoruz :)

11. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Değil sanki Roy :rolleyes: :D

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Metal degil ama :) ci4 tarzi bir malzememi? + yön olarak makul agirligini gördüm. Rengi de fena degil ama beyaz vidalar siritiyor. Kol bosluk durumu süper degil idare eder seviyede. Bir - de kasa-kapak açikligi çok fazla. Ne biliyim iste begenmedim. Ben almam :) ondan önce shimano ve browninglere bakmistim etki altinda kalmis olabilirim :D

13. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Fierce 3000 kullanıyorum, 27 lik mono ile. Çektiğim en büyük balık ise 3 kiloluk bir levrekti (Volkan'ın bahsettiği alabalığı 11-12 yaşlarındayken yakalamıştım bu arada :laughing: ) Henüz bir problem yaşamadım, suya da düşürmedim :D hihi Olur da bir sorun yaşarsam özel olarak konu açacağım :D:D

Şaka bir yana herkesin zevkleri, kullanım tercihleri farklıdır doğal olarak. Ben memnun olmadığım bir şeyi kimseye önermedim, önermem de :) Bu konu boyunca herkesin tavsiye ettiği makinalar (kullandığı veya kullanmadığı) eminim iyi makinalardır.

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tabi canim orasi muhakkak. Herkez ayni makineyi begense tek tip olurdu zaten :)
    Böyle orda burda magazada fuarda gördügün makinaya bakis açisi yüzeysel kabataslak oluyor zaten. Performansi tamamen farkli bir konu.
    Demekki kaçak güresiyorsun Inan. Ne demek makine hiç islanmadi :D icabinda suya atliycan baligin pesinden :D ( desene sen atla zipla hopla, ben islanmadan çikaririm trofeyi :D)

15. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Roy,

Penn Fierce, Sargus ve Battle

Sertleştirilmiş aluminyum kasa, paslanmaz çelik ana şaft, metal dişliler, metal kol ve makara :) kol topuzu plastik :)

Sadece rulman sayıları farklı ve Battle'da HT100 drag sistemi var.

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alümünyum alasim mi? Vallaha hiç metalimsi izlenim vermedi bana Ceyhun. Içini bilmem ayip olmasin diye bi sökeyim mi demedim :D dedigim gibi, dis görünüs tatmin etmedi beni. sargus battle falan yoktu zaten. Tatlisu agirlikli olur buralardaki fuarlar. Baitcasting agirlikli stand vardi penn ve abu olarak. Surfblaster ve affinity getirmislerdi yine. Gerçi penn'in kendi standi degildi. Ithalatcisinin standiydi.
    Bu arada ilk kez daiwa exist ile tanisma serefine nail olduk. 1200 küsür euro fiyat, ama harbi harbi makineyim ben diyor. Çizgileri dizayni muhtesem. Bir de rezil olduk orda, dalmisim makinelere görevli nasil birsey bakiyorsunuz ayrintili bilgi vereyim mi diye sorunca regal br 3500 bakiyorum getirmediniz mi demis bulundum. Agzimdan kaçti. L.n madem regal bakiyon ne diye existi balistici kurcaliyon diye enseye tokat yemedik iyi ki :d:D

17. 4443

4443

867 'nci sıradamı :laughing: :laughing: :laughing:

Allah kolaylık versin abi :D:D:D

18. furunotr

furunotr Haluk

Her iki malzemeyi de kullanyor; hatta bende eski bir makinası var SSG 5500; bunun SSM'si de var; yani biri grafit, diğeri metal; koddaki son harf bunu belirtiyordu; tabii bu bendeki model için; sizin sözkonusu ettiğiniz modelde belki o ülkedeki kullanım koşuluna göre malzeme seçimi yapılıyor ve orası için o malzeme ile üretim yapılıyor olabilir... (Sadece bir olasılık)...

19. seçkin hoca

seçkin hoca Seçkin

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70m 10-40gr+lineaeffe sea master 4.20 cm
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 4000 vi+8000vi
    En İyi Avı:
    4 kiloluk kalkan+72 cm sırtıkara
  20. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    665 de kefilim de Volkan abi abi sen 995 al.

Balık malzemesi konusunda en az benim kadar takıntılısın bir makine için forumu kitledin yahu hihi