Azizim, levrek için spin kamış diye bir kural yok. Bilhassa boğaz civarında surf kamış levrek için çok çok daha iyi netice verecektir hatta. Tüm mesele, avlak ve yem meselesi. Örneğin, levreğin boğazda en çok tepili olduğu yer haliç. Ama spinle ömür boyu uğraşsan bir tane alamayabilirsin. Zira levreğin oradaki hareket tarzı farklı.
Okan aslında makina belli (emblem pro 5000 fiyatı=550 tl civ)alternatif arıyorum kamış konusunda tavsiyeye ihtiyacım var kafam karışık
ceyhun paşam değerli bilgilerin için çok *** ler Bende shimano ALİVİO serisinden BX/ve CX mevcut BX serisini kesinlikle tavsiye etmem yemlide tambir fiyasko DAİWA nın prime caster diye bir kamışı var çokta iyi yorumlar var fakat kamışı kim satıyor bulamıyorumidk bilen varsa ve bu kamışı kullanan varsa artı ve eksilerinide söylerse tadından yinmez
upsss olmadı şimdik hele bunları senin gibi bir üstaddan duymak beni dahada şaşırrttı spin kamışın ve spin makinanın maksadı belli az ağırlık çok atçek ve büyük kg lık balıklarda muhteşem sonuçhihi surf kamış ve makina iyi bir takım ağırlığı 1kg yu geçiyor bununla nasıl saatlerce atçek yaparız oysaki spinde en fazla 500/550gr civ ayca senin söylediğin meralarda yemli olarak netice alırsın ama atçek olmaz yanılıyormuyum hatam olduysa affola
Mehmet bey Alivio alarak hata yapmışsınız, bu kamışı Speedmaster ile karşılaştıramazsınız. Shimano'nun en ucuz surf kamışı Alivio. Kamış ne kadar sağır olursa olsun ince bir örgü misina ile her şey yoluna girer
Olay şöyle bir şey: Levrek için atçek yapman gerekmiyor, bu illa da olacak diye bir koşul yok. Bilhassa büyük levrekler özellikle, at çek ile çok da kolay yakalanmıyor hatta. 3-4 kg üzeri olanlar, hele at-çekle pek ilgilenmiyor maalesef. Ve hele boğazdaki levrekler yiyip yiyip yatmışlar, oldular mı cidden büyük oluyorlar. Surf kamış ile levrek yakalamanın yolu yordamı farklı. Tercihan yemli daha iyi netice veriyor. Konu levrek yakalamak. bunun bir kaç yöntemi var. En bilineni at-çek ama, bazı yerlerde hiç işe yaramıyor. Biri, sardalyayı yak, kül et, dalgaya at yolu mesela. Lodoslu sert havalarda iş yapıyor. Diğeri ekmek ve kıbrısla yakalamak mesela, kefal bol olan yerlerde iyi oluyor. Başka bir yolu, sardalyayla kıbrıs kullanmak, sabah erken, iş yapıyor bazı yerlerde. Ama bilhassa boğazda, marmara'nın çoğu yerinde, surf kamışla yemli çalışmak, levrek yakalamanın en iyi yolu.
Ceyhun paşam Ozamanki aklım olaydı yada seni tanıyaydım iyiydi shımano mu shımano deyip bide kampanyada diye kandırdıydı spottaki abiler benihihi hihi ama alivıo cx güzel Ben BX Lere taktım speedmasterinde CX i Varsa bence daha iyi edersin
abicim ax bx cx dx bunlar üretim yıllarına göre sıralanıyor. Aksiyonla ilgisi yok. Geçen yıl beastmaster cx ti bu yıl dx oldu, speedmaster ax'di bx oldu. Böyle devam eder bu.Dikkat edersen makinalarda da mevcut bu, eski ultegra CI4 xsa olarak geçiyor yeni model xsc oldu.
Zaten bir sürü hır gürün de sebebi bu ya. Üzerinde Shimano yazınca, hepsi de shimano olmuyor ki. Alivio yerien, daha uygun fiyata bir ALBA alsan, daha kaliteli bir şey almış olurdun muhtemelen.
Arkadaşlar cuma günü tarabyaya gitmeye düşünüyorum. Bugün tarabyada balığa gider varmı? Varsa bilgi verebilirmi istavrit veya cinekop yada sarıkanat varmı. Varsa balık boyutları nedir. Teşekkürler.
Yani ceyhun paşam şunumu diyorsun herhangi bir üründe iyileştirme yok aynı ürünü her yıl farklı x lerle çıkarıyorlarhihi hihi yani eski doğanlar gibi yan ayna bide panjur değiştimi oldu bir üst model eşek gene aynı eşekhihi hihi hihi
haliçte kraça devam etmekte,rapala ile denemeler sonuç bulmuyor bu kadar yem varken rapalaya bakar mı bilemem