tatilde gök ala ve dağ ala

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ayetarantula tarafından paylaşıldı.

1. ayetarantula

ayetarantula BİROL TANGUT

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Yorum için teşekkürler Nuri ağabey
    Balık rengine sanırım açıklık getirmem gerekecek;
    Kendi gözlemlerimi ve 25 yıllık öğrenciliğimin bilgi birikimiyle söylebilirim ki öncelikle alabalık yuvacı bir balıktır kendi bölgesini dışına yumurtlama zamanı ve sel olmadığı sürece çıkmaz.
    Derin suda avlanan ve yuvası derinde olan alanın rengi diğerlerinde fark edilir derecede koyudur.Güneş gören yerde avlanan alanın rengi ise fark edilir derecede açıktır. Ki bu balıklardan üsttekini güneş gören bir alanda çok uzaktan atış yaparak aldım zira su çok duru ve su yüksekliği 15cm civarı idi.Balık açık alanda sinek kapıyordu.alttakini ise aynı yere yaptığım 7 veya sekizinci atışta aldım su derinliği 100cm civarı idi ve ben artık derin çekmeye başlamıştım.
    Son olarak şunu da söyleyeyim ben tutuğum balıkları poşete atmayı 5 sene önce bıraktım sepet kullanıyorum ve sepete koyarken de üzerinde resimlerini çektiğim kabalak yapraklarına sarıp öyle koyuyorum.
    Ama sizin dediğiniz sebepler de balıklarda renk farklılaşmasına sebep olur.
    Daha büyüklerinin size nasip olması dileğiyle...

2. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Bu resimler yurdum sınırları içinde değilmi,özenle çekilmiş karelerle iç geçirdim,imrendim ne yalan söyleyeyim.Emeğine teşekkürler usta.

3. ayetarantula

ayetarantula BİROL TANGUT

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Ben teşekkür ederim Sinan kardeşim daha güzellerinin size nasip olması dileğiyle