tatlı su mu deniz mi zevkli?işte anket.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında silentfisher tarafından paylaşıldı.

?

tatlı suda mı tuzlu suda mı av zevklidir?

Anketin kapanma tarihi 25 Nisan 2008.
  1. bu da sorumu?denizi tek geçerim.

oy sayısı 26
    29,5%
  2. tabi ki tatlı suda av gibisi yoktur.

oy sayısı 25
    28,4%
  3. şu an tatlı sudayım ancak denizde avlanmayı çok isterim.

oy sayısı 6
    6,8%
  4. şu an denizdeyim ancak tatlı suda avı merak ediyorum.

oy sayısı 4
    4,5%
  5. ikisinide denedim.bana farketmez balık olsun yeter.

oy sayısı 21
    23,9%
  6. en güzeli akvaryum.

oy sayısı 0
    0,0%
  7. bu ne biçim anket olmuş yaw.balık balıktır.!!!

oy sayısı 6
    6,8%
  1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Son nokta

Osmana bi konuya son noktayı koymuşsun.Ama inşallah Anakraya yakında gelirsem,sen,turgay abim ve diğer anakra ekibi ile tatlı su tecrübesi yaşamak isterim.Saygılar.

2. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Senden evvel ben Bursaya geliyorum Çarşamba,perşembe ve cuma günü Bursadayım nasip olursa tanışmak isterim.:)

3. Mukadder

Mukadder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    11 Kilo
    Erdem Kardeşime katılıyorum.

Ayrıca bana göre eksik olan 4 madde de ekliyorum.
    1-Göllerde atlayan iri sazanları seyretmesi beni mest ediyor.
    2-10 Kg. civarı sazanı olta ile çekebilmek gibi bir zevki hiç bir balığın verebileceğini düşünemiyorum.
    3-Tatlı suda kuru odun bulunduğundan közdeki çayın-patatesin ve yemeğin tadı bir başka güzel.
    4-Boş vakit bol olduğundan muhabbet çok zevkli oluyor.

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bekliyorum.

Başım gözüm üstüne abi bekliyorum.Özeline bak ayrıca.

5. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

zevkler görecelidir evet denız balığı tatlı su balığı gibi kokmatabilir ama tatlı su balıklarıda her yerin balığı kokmaz avlağın durumuna bağlı bişey bu denızde büyük balık için açılmak gerek kıyıdan bu şşans çok düşük bi ihtimal ve donanım isteyen bi şey ancak tatlı suda böyle bi durum söz konusu değil kuralları bilirsen yani balığın kuralları sessizlik, hareketsizlik, yemleme balık karaya bile çıkar ve büyük balık şansına kalmış ha şudavarki tatlı suda büyük balığında kendine göre beslenme yöntemleri var onları öğrenirde uygularsan şansa sadece gölde büyük balık olmasına kalmış malum sazan obur bi balık illaki gelir diye bişey yok sabır ve kampın zevkide orda zaten ve çalan zilin alarmın sesinin insanı irkmesi ve o heyecan koca balığın kamışı sanki ağacın ince bi dalıymış ve meyvesini almak için asasılırmışcasına bükmesi ki zaten durum bundan ibaret değilmi bence bu zevk müthiş,

ha denıizinde bereketine diyeceğim yok baştada dediğim gibi denizde büyük balık şansı tatlı suya göre dasha az biz tatlı avcılarının hedefi her zaman daha büyüğüdür ama denizden çıkan her balığın kendine has bi zaafiyeti var tadı, pişirme yöntemi v.s gibi ancak şuda varki denızde avlanmayı isterdim elim baoş dönmem en azından

6. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Tatlısuyuda denizide tek geçerim :D :D :D

7. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    Amaç balık yakalamaktır neresi olduğu fark etmez. Ama arkadaşlarımdan biri galata köprüsünden bi resim koymuş gereksiz buldum. Deniz dediğimiz yer ülkemizin 3 tarafıdır galata köprüsünjden ibaret değildir. Sadece galata köprüsünde ve civarında görebileceğin bi manzarayı tüm denizlere mal etmeyi yanlış buluyorum. Ve üye arkadaşları bu resmin olmusuz etkiliyeceğini düşünüyorum. Ben sürekli denize giden ve sürekli oralarda eşim ve arkadaşlarımla beraber kamp yapan birisiyim. Tatlı suya ne zaman eşimle kampa gitsek başımıza tatsız olaylar geldi. Bende bunları anlatıp tatlı suyu karalayayım mı. YAnınızda eşiniz yada bayan arkadaşınız varsa aman ha tatlı su kenarlarına gitmeyin diyeyim mi. Elbette olmaz. Konu zaten o değil. Konu tatlı su kenarındamı tuzlu su kenarında mı daha rahat edersiniz değil. Hangisinin daha zevkli olduğu. İyot kokusunu denizin hiç bir parfüme değişmem. O havayı koklamaktan aldığım zevki hiç bir tatlı su kıyısı vermez. Deniz süprüzlerle doludur. Ne zaman ne çıkacağı hiç belli olmaz. Çeşit daha boldur. Bence deniz daha zevklidir.

8. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Taraflı bir resim seçilmiş ;) Olmaaaaazzzzz :p Ama bana göre gereksiz bir anket, çünkü göreceli bir eylemdir balıkavı ;):) Böyle olunca da tercihim, tabii ki en son şık :)

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bencede çok gereksiz bir anket olmuş balık balıktır yeri zamanı ve cinsi farketmez hem tatlısu balıklarına kokuyor ve kılçıklı diyen arkadaşlarımada katılmıyorum birgün gölde kuzu gibi bir sazan veya turna yakalasınlarda bakalım birdaha peşini bırakabiliyorlarmı;)

10. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    zaten anket biraz esprili biraz da sitede muhabbet olsun diye açıldı.son şıkka gelince zaten onu koyarak anketi saçma bulanlara da açık kapı kalmış oldu.kendi adıma tatlı suda avı tek başıma 8 sene yaptım.ve beni çeken de doğa oluyordu.tuttuğum balıkları da akrabalara verirdim.denizde de avlanırken eğer kefal sürüsü olsa ve yanımda 40 kişi olursa takımı topluyorum.daha sakin yerler tercihim.benim için denizde balık tutmak arkadaş grubuyla max 4-5 kişiyle yapılan bir aktivite.3 sene istanbulda kaldım ve kuzguncuk parkından başka yerde misine atmadım.ne bileyim belki bu bencilce ancak galataya da gitmem açıkça kalabalık sebebiyle.ama amacım kimseyi kırmak ya da rencide etmek değildi.(ilk mesajdaki nota dikkat)ama önceden değinildiği gibi türkiye galatadan ibaret değil.herkese saygım sonsuz.o zmn konuya cem yılmaz noktayı koysun:herkes sevdiği benzini alsın:):)
    hem ankete laf yok.akvaryumcular bile düşünüldü burada:D:D

11. MESUT_GULAN

MESUT_GULAN mesut

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çuvalla MAVRAKİ
    emrecim sende sag olasın anketi oyladım heberin olsun:D

12. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    attığım oltanın ,tatlı veya tuzlu suya düşmesi farketmez.gelirken balıkla gelsindeee.

13. mcm

mcm

Göl kenarları çamur oluyor ve ben çamuru sevmiyorum, deniz de balık tumayı seviyorum ama daha galataya hiç gitmedim, arada 2 mt yoksa orada oltamı açmam bile. Kamp yapmak için malzeme taşımak,kurmak,uğraşmak bana eziyet geliyor. Balık tutmak (ya da tutamamak(her zaman gelecek diye bir kural yok)) için o kadar zahmete girilmez. Hoşlananlar vardır, ben hoşlanmıyorum kamptan. Sakin bir deniz kıyısında, kayaların veya betonun üstünde tutmaya çalışıp, akşama eve gelip yatağına yatmak daha iyi bence.

14. ozan

ozan Ozan

deniz balıkları daha sert mücadele ediyor bu bakımdan deniz tektir benim için