Tatlısu Kefali (Kasna) avcılığı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. machinist06

machinist06 Adem

SAygı deger abicim anladıgım o ki konu başlığında bahsettigin sahtelerle gölettede verim alabilirim. Hatta senin tavsiye ettigin bir iki sahteyi geçen gün aldım. Strike-pro nun kurbagsıyla beyaz pembe kafalı balık sahtesini edindim. 10 çeşide yakında mepsim mevcut. Bunlarla verim alıbilirim değilmi üstadım? Konuda sürekli akarsuda avlanma anlatıldıgı için aynı sahtelerin gölettede iş yapıp yapmayacagını merak ettim?

2. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Göletlerde de aynı sahtelerle kefal avlayabilirsin. Ben denemiştim çünkü, herhangi bir sıkıntısı yok. Vedat abim sayesinde edindiğim kurbağa imitasyonu ile oldukça iri kasnalar aldım.

3. machinist06

machinist06 Adem

Teşekkür ederim ahmet kardeşim.. Sende ankaradansın galiba? forumda bi kaç av raporunuda okudum kasnayla ilgili. Ankarada kefal tutabilecegim avlaklar varmı acaba?

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tatlısu kefali esasen akarsuları seven bir balıktır.Ancak bir göleti oluşturan akarsuyun debisi muntazamsa göletteki yaşantısındada iri boylara erişir.Bir gölette su hacmi daha geniş olduğundan belki balık yakalamada arada zorluk yaşansada,kimi zamanda ard,arda balık alınabilir.Ayn ı yemler kasnanın olduğu her yerde çalışır

5. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Vedat abi saygılar öncelikle, hazır konu yine aktif hale gelmişken bende günah çıkarmak istiyorum.

Geçenlerde Turnaya gittik ve strike pro f serisi 4 gr. kırmızı kafaya bizim burada turna-levrek-Kasna atlıyor. Ben turna mekanına gitmeden önce ayak üstü atçek yapayım dedim yeni takımla fakat ilk atışla 45 cm 1.6 kiloluk (yine aynı kilo) bir kasna geldi ve malesef elimden düşürdüm hayvanı, avlandığım yerde kayalıktı ve yine malesef diyorum ki öldü. Hem yasak mevsimi hemde hayvanın karnında çok fazla yumurta vardı, zaten 1-2 gün haram oldu bana,zaten ben at-çek, yakala-bırak yapıyorum ve yaklaşık 1.5'yılda alıkoymak zorunda olduğum 2. balık, bizede foto çekmek düştü artık. Lütfen art niyet aranmasın zaten yeterince vicdan azabı çektim fakat sormak istediğim şey şu, turnanın yakınlarında, kasna nasıl bukadar büyüye bildi ve varolabildi acaba ?

Buda fotoğraf linkleri
    https://www.facebook.com/photo.php?...1439707718562_1768791128_n.jpg&size=1536,2048
    https://www.facebook.com/photo.php?...51439707723562_217993689_n.jpg&size=1536,2048

6. fuat36

fuat36 M.Fuat GÜNER

Maşallah, baba kefalmiş. Samimiyetinize inanıyorum.Talihsiz bir kaza olmuş.Büyüyebilmesi ve varolması çok garip gelmedi bana. Ancak benim gözlemlediğim bir şey var, turna, levrek gibi yırtıcıların olduğu ortamda kefal oltaya vurmamakta, özellikle de at-çeke yüz vermemekte. Köprüköyde bazen sürüler halinde görüyorum 20'li 30'lu ancak burada at-çekle kefal tutan ne gördüm ne de duydum.

7. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Çok garibime geldi açıkçası ve daha avlağa gittiğimde ilk atışımdı hatta atış yaptıktan sonra klavuzu kapatmadım bile bir çatırtı koptu sonra çekmeye başaldım ilk başta hiç birşey anlamadım fakat sonra 2 vuruş aldım zaten en başta takılmıştı kancaya, garibim bütün kış yatınca hiç hareket edemedi, herhangi bir askiyon yaşanmadı, sanki ölü balık çekmiş gibi oldu.
    4. atışımdada buna benzer bir güzellik geldi, fakat ona daha nazik davrandık hemen iade ettik ve oradan turna alamayacağımızı anlayınca birdaha atmadık.

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Birçok avcısı olan bir baraj var yaşadığım yerlere yakın sevgili Erkin.Ben değil ama bir arkadaşımın yakaladığı kasnanın boyutu hakikaten inanılmazdı.Oysa orası Turnasıyla meşhur bir barajdır.

Kimi zaman olabiliyor böyle durumlar.

Bu arada Kasna yasak mevsimdemi dedin.

Sevgiler

9. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Kasna göllerde şuan yasak Vedat abi akvarsularda serbest, Bolu'da 15 Hazirana kadar yasak, eğer bunu kastettiysen

10. machinist06

machinist06 Adem

İlgin ve alakan için teşekkür ederim Veday abi... Umarım sonuç alırımda av raporumu burda sizlerle paylaşmak nasip olur bana :)

11. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Adem kardeş. Benim kefal avlağım Ankarada değil. Gidiş geliş en az 300 km yol yapıyorum. Ankarada kızılcahamam taraflarında olduğunu biliyorum ama hiç gitmedim. Birde kırıkkalede kızılırmakta kefal tutabilirsin.

12. çırak balıkçı :)

çırak balıkçı :) selahattin

[​IMG][/IMG]

ana rengi yeşil olna sahteyi ben boyadım nasıl olmuş? gözleri kırmızı , altı beyaz, arkasıda kırmızı, en son da parlatıcı sürdüm. diğer kırmızı-sarı olan rapalayıda yeni aldım . bu çekirge sahteleri iş yaparmı sizce ?

13. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Hepsininde iş yapacağı kanaatindeyim. O kırmızı sarı olan çekirge ile ben çok kasna aldım.

14. melangee

melangee soyer

Favori Kamış:
    Okuma Luremania
    Favori Makine:
    shimano Catana 2500 rb
    En İyi Avı:
    5 cm gümüş balığı
  15. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly

http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/strike-pro-mg-002f-suni-balik-4-5cm-mustang-minnow/4852/

http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/strike-pro-eg074f-4-cm-suni-balik/4809/

http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/spro-pcp-sinking-jerry-45ss-suni-yem-4-5-cm/7609/

http://www.anadoluavmarketi.com/uru...g-team-9027-cranck-bait-suni-yem-4-5-cm/7595/

Bahsettiğin sahteler iş yapar. Özellikle çekirge bu mevsimde avlancağın yerde var ise kesin çalışacaktır. Diğer linkleri verdiğim sahtelerde bu mevsimde çok iyi çalışıyor.

Klipsli fırdöndü kullanmanı tavsiye ederim. Sahteleri değiştirirken kolaylık olur sana :)

16. melangee

melangee soyer

Favori Kamış:
    Okuma Luremania
    Favori Makine:
    shimano Catana 2500 rb
    En İyi Avı:
    5 cm gümüş balığı
    teşekkürler cevaplar için. benim verdiğim linkteki yapay balıkların boyu 5.5 cm. büyük gelmez değil mi? bir de klipsli fırdöndü ile bağlayacağım fakat kullanmam gereken özel bir düğüm var mı? yoksa hiç farketmez mi?
    Ayrıca makinemde şu an 0.35 mm misina sarılı. mutlaka daha incesini sarmam mı gerekli yoksa bunla da tutulur mu?

17. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Misina olarak 0,20 mm geçmenize gerek yok bence. Ayrıca misina kalın olursa sahteleri istediğiniz yere ve uzaklığa atamayabilirsiniz. Ben şahsen 0,18 kullanıyorum. 5,5 cm sahtenize de balık atlar hem de iri balık atlar. Ama size yine de strike pronun beyaz küçük balık sahtesini almanızı öneririm. Kefal için 1 numaradır bana göre.

Düğüm çok problem değil. Klipse yada rapalaya nasıl düğüm atıyorsanız aynı şekilde atın. Yada malzeme aldığınız av bayisinden uygulamalı olarak nasıl bağladığını göstermesini rica edin.

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sana kasna sahte koleksiyonumdan bir resim yollıyayımmıŞenol istermisin

19. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış: