"Tavuk göğsü" ve "Tavuk Etinin Yem olarak Hazırlanışı" başlıklı konular birleştirilmiştir, bilginize...
tabakta hazır tavuk göğüsleri var onlardan al akşamdan bir süzgeçin içine koy süzgeçin altınada bi tencere veya kap bir parça tavuğu al önce üstüne yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar biraz tuz çeksin sonra altını çevir aynı şekilde tuz serp sabaha zaten suyu çıkmış (tavuk biraz kokmuş olabilir korkma bence daha iyi ) olur ondan sonra aliminyum folyo ile sar buzluğa at iyice sertleşince ister kesip hazırla ava gittiğinde zorluk çekmezsin istersende avlakta kesip kesip oltaya takarsın ben kendi adıma burada kıyıdan kefal haricinde aşağı yukarı bütün balıkları tavukla alabiliyorum inşallah faydasını görürsün
Geçenlerde yem (kalamar, karides) bulamadığımız için tuzlanmış ve şeker serpilmiş tavuk göğsü ile birlikte denemek için birkaç tane tavuk yüreği alarak balığa gittik. Balıkların bu yemlere ilgisi klasik bildiğimiz yemlerden daha fazla oldu. Çok şaşırtıcı, ama gerçek. Özellikle tavuk ciğeri hafif kanlı ve bir iğneye tam olarak takılabiliyor veya kesilebiliyor. Hatta balık vurmaz diye yanıma az aldığıma da pişman oldum. Denemeyenler var ise bir kez denesinler. Hem de çok ucuza mal oluyor.
tavuk gögsü çiğ kullanılır.balık kolay kolay kancadan çıkarmadıgı ve tortıklayamadıgı için verimli bir yem bende ben mezgit avında denedim çok iyi sonuçlar aldım.ayrıca dograması ve kancaya takılma açısından kolay oldugu için amatör balıkçılar için ideal yemlerden bende.
ben bu haftasonu çeşmealtında tekneden denedim tavuk göğsünü.. pek verimli olduğunu söyleyemeyeceğim.3 iğneli dip oltasında kullandım bir iğneye hep tavuk göğsü taktım diğer iğnelere sülünez vs..ama tavuk göğsü hemen hemen hiç iş yapmadı pek vuruş olmadı tavuk göğsüne
normal biz burada yokluktan tavuk göğsü kullanıyoruz yoksa pek güzel bi yem olduğundan değil nasıl yapılması gerektiğini anlatayım tavuk göğsü alınır bıçakla dönerlik fileto keser gibi yassı parçalara ayrılır ve bir tepsi vb üzerine serilir tuzlanır. yarım saat kadar sonra ters çevirip diğer yönüde tuzlanır. 2-3 saat sonra sertleşen filetolar istenilen boyda doğranır. genel görüşün aksine bu yemin kokunca iş yapmadığını düşünüyorum. yem akşamdan hazırlanıp sabah kullanıldığında en verimli halini alıyor. sertçe bir lokum kıvamında olmalı çok tuzlanır ve sertleşirse dağılır. Balıklar çok güzel tırtıklar ve yem çalar öyle sert ve alınmaz bir yem değildir. özellikle izmarit ve ısparada yem takmaktan kafayı yeme ihtimali yüksektir. başka bir yem mümkünse teke, sülünes ve ya boru kurdu gibi bu eme gerek yok bence ama taşıma kolaylığından kaynaklı olarak yedekte bulundurulabilir.
Tavuk Ciğeri Veya Tavuk Göğsüyle Denizde Balik Avi Yapilabilir Mi? ARKADAŞLAR TAVUK ÜRÜNLERİYLE KIYIDAN BALIK YAKALAMAK MÜMKÜNMÜ ACABA? KONU HAKKINDA DENEME YAPAN BALIK YAKALAYAN VARSA CEVAP YAZARSA MEMNUN OLURUM. TEŞEKKÜRLER
Mezgit için kullanmıştım.Gayette iyi iş gördü.+ Midye gibi aç kurut tak derdi yok evden çıkarken küp küp kesip götürürüm mezgit zamanlarında iyi dayanıklı bir yem hele biraz bekletilirse kancaya yapışıyor resmen.
çipura yemi Tavuk göğsünü ince dilimler halinde kesip,etin miktarına göre iki ölçü tuz,bir ölçü şeker katıp karıştırın sonra kalın bir gazeteye yayarak üstünü gazetenin diğer yarısı ile kapatıp buzdolabında iki gün saklayın. Ancak;bu süre içinde etin gazeteye çıkan suyunu 3-4 kez değiştirin. yani gazeteyi yenileyin. Çipura için bire bir yemdir. şayet karidesin kokusuna katlanıyorsanız o başka... Rastgele ... Konfüçyusuf
Yusuf abi öncelikle aramıza hoş geldiniz, bu tuz ve şeker in etkisi nedir yem de, sadece tavuk için mi kullanılır, örneğin sardalya da şekerin faydası olurmu ?
selam arkadaşlar. ben hem tatlısuda hemde denizde kullandım. tatlısuda anlatayım önce: tavukgöğsü tüm olarak alınır (sadece göğüs) altı ve üstü iyice tuzlanır. ve gazeteye sarılarak buzlukta 12 saat kadar bekletilir. 12 saat sonra gazete değiştirilir ve tekrar bir 12 saat kadar daha bekletilir. avlağa bu vaziyette götürülür ve isteğe göre kesilere kullanılır. denizde ise (bende bunu mersinli bir üstaddan öğrendim kendisi 60 yaşlarında bir balık avı sevdalısı idi.) parmak kalınlığında ince uzun kesilir. yine bir gazeteye serilir. bu şekilde güneşte bir müddet bekletilir. daha sonra dövülmüş sarımsağı bol yağlı (ayçiçekyağı kullandım) bir şekilde tavuğun güneşte kalan kısmına sürülür el yordamıyla bekletilir bir süre ve aynı işler diğer tarafa uygulanır. bu işlemler bittikten sonra fazla abartmamak kaydıyla tavuk tuzlanır ve buzluğa atılır( bir poşete koyulup ağzı iyicebağlanırsa dolabı kokutmaz) bir gün sonra sırım gibi yem hazır. ben iki akşam üst üste denedim ilki sarımsaksızdı ikincisi sarımsaklı idi avın bereketi konusunda çok farketti. çipura ve mırmır için kesinlikle tavsiye ederim.
mersin bozyazı ilçesinde erdemlide , hatay erzinde yumurtalık die bilinen bölgelerde söylediğim metodla çipura aldım hemde bol miktarda.
Tavuk göğsünü çiğ olarak 2-3 kere kullandım. Birinde İzmarit aldım oldukça fazla... Birkerede boştu ama etrafımdaki hiçbir yem iş yapmadı. Birini de hatırlayamadım şimdi
Ben galata da tavuk göğüsünü denedim ama hiç vurmadı. Zaten karidese de az vuruyordu en iyisi simli çapari
arkadaşlar tavuk göğsü için buradaki bir balıkçıyla konuşurken tuz yerine şeker kullan demişti . o arkadaş öyle yapmış. hem suyunu alıp biraz sertleşir hem de etin rengi pembeleşir demişti. ben adamdan yemine bakabilirmiyim demiştim hakkaten elastikimsi - hamurumsu olmuş öyle çok da yumuşak değildi. benim tuzladıklarım kupkuru geldi onları görünce. hem onunkiler daha iştah açıcı görünüyordu bu konuda fikri olan var mı.