Tek turna ile yetindim. Devamı haftaya...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    1-0 olsun bizim olsun Yavuz abi bosver :) tebrikler abi seytanin bacagini kirmissin dolunay ertesinde

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Oy oy oy Yavuz abi şeytanın bacağını bu sefer tam kırmışsın yani.Bu kadar ısrarcı olmanın karşılığınıda almış oldun.Vallahi tebrikler.Haftayada devamını alırsın inşallah:thumb:

3. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    itiraf edeyim turna sevdasına bende bu sene kapıldım ama buna değen balık,kafa atışları sıçraması vs,başarılı avlarınızı bıkmadan usanmadan sürdürün..

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Yavuz , su ile buluşmak bile güzel , hele ki yanında birde hoş sohbet birisi varsa.. afiyet olsun

5. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Aksine fotoğraflar çok hoşuma gitti dandik diye birşey yok ne güzel işte ne yaptıysan yaşadıysan emek verip bizimle paylaşmışsın,bazen avın birtanesi bintanesine bedel olur zaman bulabilsem bende eski avlarımı hatta daha iyilerini yapacağım gibi o kadar bilendim ama bu aralar zor...olsun ben yinede menunum av herzaman yapılır öncelikle iş selamlar Yavuz :)

6. Daha dur Roy, o şeytanda bacak bırakmayacağım.:D :D :D

Allah sağlık sıhhat versin Can. Elbet devamı da gelecek. Belki sen de takılırsın birgün bize ???

Muvaffak abi, senin sohbetinin tadına doyulmayacağını düşünmekteyim. Uzağız, lakin belli mi olur???

En cafcaflı lafları edip üç kuruş dostluk sermayesi edindikten sonra çıkınının düğümünü çözerken yan dönenlerden olmamak gerek değil mi? Paylaşmanın her türlüsü güzel.

İşlerinde başarılar dilerim.

7. alidag

alidag alişan

Yavuz abi öncelikle tebrikler :) Aynı kaderi paylaşıyoruz :) Avlağı zaten belirttiğin için soruyorum bu botu indirdiğin yer dertli balıkçının orasımı eğer öyle ise adamın biri gelip otopark parası istedimi :)?

Gelelim benim hikayeme senin raporunu çok kalabalıklaştırmadan kendi turna maceramı anlatıyim biraz maalesef fotoraf çekmediğim için raporda açamıyorum zayıf olacağından.

Bugün saat 7 gibi durusuya geldik yeni aldığım ve ilk defa suyla buluşucak olan botu motoru ve aküleri kurduk motor vs takıldı yanıma 100 + 60 amperlik marin akü aldım(ilk kullanım ve denemem olucaktı). Başladık sırtıya tak benimde kardeşiminde sırayla kamışlar ağırlaştı bi baktın ağa takılmışız adam bağrıyo görmüyomusun diye :O ağ atmak yasak değilmi diyorum ne yasağı diyo bende biraz terslendikten sonra rapalalar ağda olduğundan çok sesimi çıkarmadım :) 8 buçuk 9 gibi ilk ve tek turnamı aldım.Daha sonra sazlara yanaşıp atçek yaptık verim alamadık ve turnayı alan en güvendiğim rapalam gelirken takıldı sonra çekiyorum biraz geliyo kalamayı açıyo götürüyo aha dedim senatör :) baktık gelmiyo misina yönüne sürdük botu ben çekiyorum o kalama açıyo 15 dakika uğraştıktan sonra dipteki bir ağa takıldığını fark ettim biz çektikçe ağa kalkıyo bırakınca ağırlığıyla kalamayı açıyordu tahminimce ve hayalerim favori rapalamla birlikte terkosun sularına karışıp gitti ... Sonrada sırtı ve atçek denemeleri oldu ancak bişey alamadık ve evin yolunu tuttuk ...

8. alidag

alidag alişan

Ayrıca bir gün yeriniz olursa ve rahatsızlık vermiyceksem seve seve katılabilirim size Yavuz abi :)

9. Alişan kardeşim, ben botla değil tekne ile çıktım. Ticari maksatlı değil, zevk için tekne sahibi olmuş bir ağabeye ait tekne. Bir daha ne zaman davet alırsam o zaman gidebilirim. Göle açıldığımız yer içkili balık restorantın alt tarafı. Otopark isterler mi bilmiyorum.
    Alişan o bahsettiğin ağlar çok tehlikeli. Yanınızda uzun ve keskin bir bıçak yahut daha iyisi ucu orak gibi uzun saplı bir kesici olmalı ki pervaneye filan sarınca kendinizi kurtarabilin. Herşeyi düşünmek lazım. Aman diyim.

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Yavuz üstad, bir olsun bizim olsun, önemli olan zaten o keyfi yaşamak değil mi;)
    Bir dahaki avında trofeni tutar bizimle paylaşırsın inşallah:thumb:

11. İnşallah İsa.
    Teşekkür ederim.

12. ozkan79

ozkan79 özkan

bir gün yaşı benden küçük yada yaşıtım olan bir ağcıya denk gelirsem ona kafa atacağım çok fena koydum kafaya banghead banghead

ağ atan 40-50 yaşındaki insanlara ses çıkartamıyorum saygı hududları biraz fazla bende idk

13. Biz de gölün ortasından pinter çektik kaşıkla. Dip akıntı mı sürüklemiş, yoksa kim hangi akılla oraya pinter atmış anlamadım.

14. ertanist

ertanist

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 9.800gr, 102cm
    Kesinlikle haklısınız Yavuz Bey, bot için böyle bir risk var o nedenle hiç bir zaman can yeleksiz çıkmamak gerek. Aslında teknede de bot kadar olmasada risk var her durumda can yeleği şart, araçta emniyet kemeri nasıl hayat kurtarıyorsa gölde de can yeleği...

15. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Yavuz abi tebrik ederim, 1 tane de olsa tadını almışsın. Yalnız dolgu kamışla biraz yorucu değil mi abi at çek

16. Atçek yapmadık Talha. Devamlı gezerek sırtı yaptık. Sırtıda sağlam kamış, sağlam makine gerekiyor. Abi bana 10000 lik Daiwa verdi, kendi de 8000 lik banax ile çalıştı. Banaxta 0,50 lik 200 m. ip misina vardı. Daiwada belki daha uzun 0,60 monoflament misina.

Bir ara ip misinalı takımın kaşığı dibe takıldı, abi gözünün yaşına bakmadan kesti attı. Sebep; kurtarmaya uğraşmak için tekneyi geri döndürmek gerek, diğer takımların birbirine karışma riski, teknenin rüzgarı-dalgayı yandan karşılama gerekliliği vs.

Anladım ki, tekne için yeni ekipman edinmem gerekiyor.

İki kişi birer kamış, birer de el oltası toplam 4 olta ile çalıştık. Arasıra (dönüşlerde) karıştığı oldu ama olacak o kadar. :)

17. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Yavuz abi hiç anlamam valla tam adamına anlattın :D

18. Anlıyorum diyenlerin kucağında öyle turnalar yok ama. Maaşallah bide anlasan.:)