tekiri biz kışın yeriz,yazın hiç yemedim o yüzden yağlı bir balık dedim,bu mesajın da beni doğruluyor,sağol
Barbun oltayla çok güzel yakalanır ama takımı ayrı yapılır. Normal 3 lü dip oltasına ilaveten kurşunada 0,20 mm lik bir köstek daha bağlanıp ucunada 9 no siyah çapraz kanca bağlanır. Buradaki maksat barbun kumu karıştırırken kurşun altındaki ve kuma değen ilk kancaya daha çok vurur. Ama eğer aynı merada gezinen Kötek(Minekop) varsa oda üstte kalan 2 kancaya vurabilir. El oltası kullanman faydalıdır ama burada çok küçük bir nüans vardır, El oltasını kesinlikjle elinde tutmayacaksın,misinayı bir çubuğa takıp çubuğada zil bağlayacaksın,Nedeni ise; Barbun önce gelip yemi yoklar,bir iki ufak dokunur sonrada direkt yutar. Eğer olta elinde olursa refleks olarak ilk tıkırdamada tasmalarsın ve öyle olunca da balığa yakalayamazsın. Ama çubuğun ucunda olursa yakalandığında zili çaldırır ve sende çekip kovana atarsın. Rastgelsin,Trabzona selamlar.
Beden 0.20 Köstek 0.16 İğneler 7-8Numara 2-3 iğneli klasik dip oltası.Yem:KURT eğer merada tekir varsa kesin yakalarsın RASTGELE
Tekir - barbun aslında iyi etobur balıklardır , küçük balık deyip geçmemek lazım . Balığı bulabilirsen karidese , midyeye , kurda vs herşeye atlar ... Daha çok kumluk yerlerde ama derinde çıkar . O yüzden kıyıdan avcılık değilde sandal avcılığı bu iş için bence daha idealdir . Eskiden (15-20sene önce) bolca tutulurdu , sürüsüne denk gelindimi 2li 3lü hemde ... Her sarkıtmada ... Adam başı 2 kilo - 3 kilo tutardık şanslıysak ... Ama şimdi malesef bulunmuyor çünkü troller dibine kibrit suyu döktü... Haa , unutmadan ; serçe parmağı kadar tekirleri sırf ucuz diye satın alan vatandaş da trollere tuz biber oldu.... Olan tekire , barbuna oldu ... Kolay gelsin Adem kardeş , bul bulabilirsen ...
nasıl yakalanmaz dip oltasıyla barbun mercan bizde dip oltasıyla yakaladık nasıl dip oltasiyla yakalanmaz anlamadım
Daha önce barbun avım olan filyosun barbunları diye bir konu açmıştım linkini veriyorum bazı bilgileri buradanda edinebilirsin rastgelsin. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=42548
sarayburnu cankurtarandan bundan 2 ay evvel 3 lü klasik sip oltasıyla kurtla yada istavritin beyaz yerlerini takarak 15 parça aldıgım oldu..
Barbunu oltayla tutuyoruz . Kum solucanı veya boru kurdu yem . Oltayı mümkün oldgunc yatık tutarak , kumlu yerlerden alabilirsin. Kanca misina bilgileri verilmiş zaten.
Benimde bir süre önce araştırmalarım sonucu bulduğum bir barbun takımı. şahsen deneme şansım olmadı ama gayet avcı olduğunu yazmışlardı bu takımın. Emeği geçen ve çizimi yapan Can Bey'e teşekkürler.
gel dostum antalyaya götürelim senide. bende eşkina lüfer yakalamak istiyorum ama antlayada yok lanet olsun