Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. Arutha

Arutha İbrahim

Favori Kamış:
    İlk Kamışım
    Favori Makine:
    İlk Makinem
    En İyi Avı:
    İlk Avım
    Gökhan Hocam ben bişey yapmadım kamışın marifeti :) Neyse şimdi çok yorgunum yatıcam yarın açarım raporu kısmetse.

2. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Neyin peşindesin söylimmi hihi Neyse Ankaraya kadar sürüklüyosa seni emir büyük yerden demektir :p :D hihi

Soğukta çay isterseniz gün mü yapıyoruz cevabını alacağınıza emin olabilirsiniz benden hihi

3. Arutha

Arutha İbrahim

Favori Kamış:
    İlk Kamışım
    Favori Makine:
    İlk Makinem
    En İyi Avı:
    İlk Avım
  4. fre34

fre34 murat

Favori Makine:
    silver star panthera65 silver star majesty 4007, Shimano Hyperloop 4000 FB 1 BB Makine
    En İyi Avı:
    eskina 1.4kg
    tabiki beklerim bundan mutlu olurum

5. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  6. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Bu akşam gözümün önünde lüferler dans etti resmen. Ne kadar uğraştıysam da sahtelerimi saldırmaya değer bulmadılar sanırım :(
    Arkadaşlar, yardımmmm.....
    1- Gece su üstü sahte kullanımı. "Hiç deneme bile" mi dersiniz, yoksa "açık renklerle dene" mi?
    2- Su altı sahtelerin kullanımı... Nerede yanlış yapıyorum, neyi eksik yapıyorum bilemedim. Nedir bunun doğrusu?
    (su üstü sahteleri soruyorum, çünkü doğru kullanıp kullanmadığımı görüyorum. ama su altı sahtelerde görülmediği için hatalımıyım, eksik birşey mi var yoksa yanlış sahte yanlış zamanda mı kullanıyorum bilmiyorum... :( )

7. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Ayhan su üstüleri sığ yerlerde kullan. Dalanları ise derin yerlerde kaldı ki Tekirdağ biraz daha bu sahteler için uygun özellikle marinalar. Seaspin ve maxrap sahteleri özellikle tavsiye ederim. Sabaha karşı dalgalı havalarda şansın yüksek rastgelsin.

8. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Selçuk hocam dün gece denemediğim şey kalmadı. Maxrap (fayu), devil treble (sarı-beyaz-turuncu karışımı), popper, beyaz raglou.... Avlakta kefal kaynamasından dolayımı sahtelere gelmediler, yoksa sorun bendemi bilmiyorum. Sizlerden yardım istiyorum çünkü eğer hatam-eksiğim varsa düzeltmek istiyorum... :(

9. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ayhan gece bir çok kez olumlu sonuç vermiş bir sahtedir "fayu" raglo da aynı şekilde poper konusunda ise birşey diyemiyeceğim.

Avlak yerinde sıkıntı olabilir avlağın farklı kısımlarını denemekte fayda var. Kefal kaynayan yer deyince aklıma bir kaç yer geldi tahmin edebiliyorum dediğin yeri özelden yazarsan detaylı konuşabilirz yer konusunda tahmin ettiğim yerin diğer bir kısmında raglo ile levrek çok kez alınmıştır.

Bunların dışında genel anlamda levrek için erken yeni yeni başlıyor bundan sonra av verecektir yavaş yavaş. Çünkü havalar geç soğudu sabır etmekte fayda var öyle ki yanlış hatırlamıyorsam bir kez lüfer kandırmıştın bu ilerleyen zaamanlarda levrek içinde geçerli olacak düşüncesindeyim. Rastgelsin.

10. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Sahtelerin boyları nasıl olmalı ve renkleri?Ben de Tekirdağlıyım da.Uygun rapala öğrenme peşindeyim :)
    Seaspin ve maxrap sahteleri hangi modeller uygundur merkez avlakları için

11. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Benim bir tane 15 lik maxrap dışında seaspinler 18cm rapture ve rapture ve maxraplar 17 cm dir. Son aldığım shimano sahteler ise 12cm 33gr dır.

Kullandığım sahteler:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50627

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50816

12. deePblue

deePblue na

Hocam peki bu ağır sahtelerin sarımında herhangi bir değişiklik var mı?
    Ben daha önce wtd aksiyonu yaparak balık almıştım su üstü sahtelerle.
    Böyle ağır ve damaklı sahteleri kullanmadım:)
    Örneğin WTD aksiyonu gibi kamışa bir hareket veriyormusunuz sarım esnasında yoksa sadece makine ile sarım mı yapıyorsunuz.

13. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ahmet her agır sahte böyledir diye bir genelleme yapmayacağım ama spindrift batan tip sahte penciller gibi ve düz sardığında o da dümdüz geliyor:)

Ben o yüzden bazen shore jig yapar gibi bazende wtd gibi aksiyon verdiriyorum. Çok olmasada arada denedim henüz balık alamadık ama rüzgar olsa dahi çok iyi erim sağlıyor hiç yalpalamıyor bunda arc sistemin etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bundan sonra rüzgarlı ve dalgalı havalarda çokça iş düşecek bu sahtelerime.

Shimanonun yeni serisinde 5-6 gagalı sahte çeşidi mevcut ve hepsinin farklı özellikleri var hirame misal floting bir sahte ve düz sarsanızda aksiyon alıyor.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

14. deePblue

deePblue na

Eyvallah hocam..
    Her şeyden önce iyi bir gözlem yapmak şart demekki sahtenin yüzüşüyle ilgili olarak.
    Son bir şey daha sormak istiyorum :)
    3000lik bir makinem var crosscast.. 0,06 örgü kullanıyorum ve minik ama sağlam rapala klipsine bağlı.sahteyi buna takıyorum.
    Örgü ile bu klips arasına fc bir misina tavsiye eder misin? yoksa bu şekilde de kullanılabilir mi. örgü rengi yeşil bu arada berkley

15. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ahmet makinana baktım ama hep karşıma 5000 likler çıktı linki varsa paylaşırmısın.İp misina tercih etmen güzel ve bahsettiğin misina buysa çok iyi bir misina http://www.avmarketi.com/asp/product/134800/0-06-WHIPLASH-PRO-270M-GREEN

Benim kullandığım misina : http://www.incecizgi.net/POWER-PRO-135-MT-0-19-MM-13-KG-M-GREEN-Yesil-_47720.html#0

Bahsettiğin şekilde fc misina bağlayanlar var ama ben ufak fırdonlülü yada ufak rapala klipsi bağlıyorum direk olarak bir sakıncasını görmedim takıldığında ise sahte suda kalmamış oluyor.

16. deePblue

deePblue na

Hocam kusura bakma işyerinden yazıyorum crossfire yerine crosscast yazmışım makinem bu
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-DAIWA-CF3000X&productref=9793

örgü senin de linkini verdiğin ürün. 0,06.. gerçekten çok güzel. wtd aksiyonunu birebir yansıtyordu sahteye. şimdiye kadar düğümlenme vs hiç bir sorun yaşamadım zaten :)
    Sen de gerek yok diyorsan mono veya fc misinaya böyle devam edeyim. olamdı deneme yanılma yoluna yine gideriz deniz kenarında.
    Ama işte tüm mesele deniz kenarına gidebilmekte :D:D
    Tekrar teşekkürler hocam.Rastgelsin

17. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
  18. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    4kg civarı vatos ve bolca istavrit:)
    Merhaba arkadaşlar nasılsınız neler yapıyorsunuz avlarınız bereketli olsun... Birşey soracaktım bu aralar kalkan haberi alan varmı biraz erken gibi ama merak ettim? Birde levrek tutan varmı başladımı sezon??? Herkese hayırlı avlar dilerim.

19. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Merhaba Serkan:) Kalkanı bilmem ama levrek tuttum ve kaçırdım:D

20. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı: