Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Bu arada, böyle levrektir, avdır konuşuyoruz ya, yarın gün boyu aklım işte değil balıkta olur benim :)
    Pazarı zor ederim valla :)

2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tarsal çay bahçesinin yanındaki otoparkın orası abi:D bunun gibi bir sürü yer var:) Biz eskiden organize olurduk, İsatanbuldan, Çorludan gelenler olurdu. Ama çömezdik o zamanlar birşey tutamazdık. Zamanla gelen giden olmamaya başladı, arayan soran olmadı.. Ta ki balık alıp raporlamaya başlayıncaya kadar:D Bizde karar verdik rapor açma işini bıraktık:) Gerek yok abi, balık varsa; kanka, balık yoksa yavan muhabbete; yabancı. Yani anlayacağın katakulliyi pek sevmiyorum ne ben ne de(bırak balığı) muhabbetine doymadığım dostlarım:)

3. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ancak bu kadar açık ve net olabilirsin ya :)
    Şaka bir yana, senin yerinde ben olsam ben de aynı şekilde davranırdım. İnsanın canı sıkılır, "demekki bir balığa, bir meraya benden daha çok değer veriyor" diye düşünürdüm doğrusu. Böyle şeyler düşünüp canınızı sıkacağınıza çekirdek kadro takılmanız çok daha keyifli.
    Ama sizlerin raporları olmayınca benim gibi balığa çıkamayanlar, çıkıpta tutamayanlar ne okuyup hasret giderecek :)
    Tarsalın orası hep aklımda ama çok kalabalık oluyor ya. Her geçen kesin bişeyler soracaki av zamanının yarısı cevap vermeyle geçecek bu sefer...
    1987-88 li yıllarda orafan lüfer tutanları izlerdim. Altlarında tabure, yanlarında köpek öldüren... O zamanlar kamış falan yoktu herhalde kimsede. Mantara sarılı misina, fileto istavrit... Adamlar çekerken sanki ben tutmuşum gibi heyecanlanırdım :) Bir gün bende ispari değil lüfer tutacağım diye hayal kurardım :)

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Lüfer hala var mı orada bilemem abi ama ilk balığımı oradan tuttum lüfere yakın bir sarıkanattı. Fakat sonraları yapmamaya başladı hatta marina balığı açığa sürüyor falan gibi muhabbetler etmiştik nitekim doğru çıkmıştı yandaki iskelenin ucunda bol miktarda lüfer almıştık o dönemlerde:) Mera yok abi sabit olarak. BİZE HER YER MERA:laughing: Okuyup gaza gelmek yerine tutamasam bile sahile inip atarım oltamı abi maksat temiz hava sakinlik muhabbet hediyesi olursa, balık:) Çıkalım müsait olduğunuz bir vakit tarsalın oraya.

Ben orada sinek iğne kör misina ve ölü teke ile levrek yakalayıp, sırt yüzgeçlerini diktiğinde; abi bu zehirli mi diye sorduğunu bilirim:)

5. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :):):):)
    Yahu gece gece iyi güldürdün beni. "Bize her yer mera" :):):)
    İşte bir olta aşığını anlatan en güzel cümle...
    Keşke ben de sizlerle gelebilsem Çağrı. Ama maalesef bende pek mesai kavramı olmuyor. İki haftadır tek boş zamanım bu akşam 1 saatti. Onda da çorlu kavşağının oradaydım (Olta arabada her zaman ;)) 1 saat atçek yapıp t.dağa döndüm.
    Geçen pazar (sözde) çalışmayacaktım. Hoşköy tarafına gittim. Oltayı hazırladım, yarım saat atçek yapamadan telefon geldi, apar topar geri dönmek zorunda kaldım. O yüzden ben de sizlerle geleyim diyemiyorum :( . Geleyim diyeceğim, arayacaklar müşteri geldi diye. Sonra gün boyu kendime kızacağım niye memur olmadım diye :)
    Yoksa insan daha ne ister. Atacaksın oltanı, sıcak çay sıcak sohbet... Daha ne olsun...
    Kendim gidemediğim için sizlerin raporlarını okuyarak av hasretini bir nebze gidermeye çalışıyorum zaten.

6. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bende daha iyisi var.
    O zamanlar daha ilkokula gidiyorum. Şeytan dürttü, aldım bir olta. Olta dediğim tahtaya sarılı misina, kıstırma kurşun, ucunda da sinek iğnesi. Balığın b'sini bilmiyorum. Sahilde balık tutanları izledim. Biraz midye çıkarıp limanın içine attım oltayı. İlk ispariyi yakaladım. O heyecanla poşete su doldurmaya koştum limanın ucuna. Döndüm, bir baktım, ne balık var ne de olta. Balık suya atmış kendini, benim oltayı da sürüklemiş götürmüş. Salak gibi yüzen tahtaya bakakalmıştım :)

7. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    :laughing: yüzen tahta:laughing:

Bu arada abi yer söyledim şimdi orası dolup taşar:D

Yalnız oranın bi huyu var zemini çok karışık, gidip sahteyi bırakıp bana sövecek çok olur:D

Eh okadarda olacak 3 yıl avlandım orada. Nerede demir, nerede taş, nerede dökme beton, nerede şemsiye sapı:laughing: var bilirim:D

Tabi birde havasını tutturmak var:)

Kısmet diyelim. Yakın zamanda bende gidip bir yoklayayım özledim orasını:)

8. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Havalar soğuk olunca kaynatmışınız muhabbeti :) Böyle olunca balıkçı adamın çenesine vuruyor tabi :)

Levrek süpürgesi enterasan bir yöntem balık alındığını görmekte güzel bu sistemle fakat bana göre değil arkadaşında dediği gibi hissetmesi zor oluyorsa o balıktan pek keyif almam ben geçenlerde Gökhan hocalarla yaptığımız avda balıklar iri olmasına rağen surf takımla bile o zevki alamamıştım. Spin takımla balık geldiğinde balığın heldiğini her hücrende hissediyorsun onun tadı bambaşka.reeling

Balık var Tekirdağda yok değil fakat uğraşmak lazım Çağrının dediği gibi hemde hiç umulmadık yerlerde çıkıyor geçen denediğimiz yeni merada bunu gördük atçekte açık büfe gibiydi 3 farkı tür balık misafirimiz oldu.

Rapor açmak artık içimden gelmiyor Çağrınında bahsettiği sebeblerden dolayı. Açsam bile avlakta fotoğraf çekmem 1 kişi öğreniyor sonra orası talan hani gelenlerin bir kısmı iyi niyetli bilinçli avcı ama ondan duyan felan derken her tip adam meraya doluyor.

Pazar günü gelmek isteyenlerle sahilde bir av yapabiliriz maksat sohbet olsun ve tanışmak olsun. Bizim Çağrı ve Korayla avlarımızın çoğu sohbettir. Balığa 1 gidiyorsak çaya 3 gideriz baktık av olmuyo bırakırız balığı gideriz çaya sohbete.
    Hani balıkta 1 balık yakalıyosak sohbetlerimizde 10 balık yakalarız öylesine güzel sohbetler oluyo işin bu kısmıda keyifli bizim için.

Mera öğrenme işine gelince bunun için tanışan çok oldu bizimle Çağrınında dediği gibi bunun için bu zahmete katlanmaya gerek yok. Tüm limanlar meramız hepsine gittik taşlıklar keza aynı şekil dere ağızları aynı şekil bu yerleri bulamıcak birşey yok hepside av veren yerler aynı sıklıkta gidilmesede hepsine uğrarız zaman zaman.

Yarın hava güzel olursa Sahile bir uğrarım müsait olanlarıda beklerim 4 gibi oralarda olurum. Tarsalın tam tersi istikamette Maksat Çağrıya muhalefet ollsun hihi

9. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    reeling reeling reeling reeling reeling reeling

çağrı'nın söylediklerine katılıyorum... at çek işine ben netten merak sardım ama bir türlü şansım yaver gitmedi bu konuda. hala bir zargana ile durmakta at çek skorum. Alamadığım balıklar beni bu sene yemli ve beklemeli ava yönlendirdi. onunla 3 tane levrek 1 lüfer 1 kofana aldım ama onun için de meteorolojiyi iyi takip etmek gerekiyor. oltayı atıp beklemekten çok havayı bekliyorsun ve bazen 20 günü bulabiliyor. o da can sıkıntısı yapıyor...

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Hocam sendeki sorun sadece makinede takılı olan misina:D 1 sahte hariç bugüne kadar taktırıp bıraktığım olmadı biliyosun. Sebebi makinedeki ipti. Keza Selçuk hocamda aynı şekilde:) Sana bir ip sardımmı olay çözülür:)

11. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Tabi denemedigim birsuru yer var ama en uygun yerleri denemeye calistim hep farkli sahtelerle farkli zamanlarda farkli hava kosullarinda hatta selcukun daima takip ettigi hava basincininda uygun oldugu zamanlar ciktim ama alamadim bir turlu pasayi artik denemedigim burda levrek olmaz dedigim yerler deneme zamani geldi :) bu yil levregin gecen yila Gore daha az oldugunu soyleyen spinci arkadaslarlada muhabbet etme Sansim oldu.. neyse daha yeniyim ben nasil olsa takilacak sahteme bir gun:) kismet olursa biara olta sallariz cagri guzel olur..

12. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Şimdi asıl mesele ki benim en çok korktuğum, akın balığının Şarköy de faalîyette olduğu:confused: Ee peki buraya hiç mi uğramadı? Uğramayacak mı?

Deniz suyu hala sıcak.-geçen gün ıslandım ordan biliyorum-

İş yerli levreğe kalırsa evet bu sene nüfus az olacak:)

Tabi meraları bilen eskiler yine alacaklar nasiplerini uygun zamanı tutturduklarında:)

Benim vaktim bol bu aralar istediği zaman çıkabiliriz:)

13. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu ara benimde vaktim bol persembeleri haric.. kasimin basinda komsum mehmet abi var saglam balikcidir ama yemli avlanir hep o demisti levrek alibi basladi diye ozamandan beri salliyorum takilan yok.. sadece bir kez Su ustu yapan bi levrek gordum sanirim kefalin birini migdeye indirdi 3hafta once falandi tam sahteyi gonderecekken misina makinanin koluna dolasti pat diye kayalara vurduk sahteyi..neyse ayarlayalim bi gun cikalim ama once Benim yeni bi makina almam lazim..

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ne düşünüyosun makine olarak?

Ben kasımda kaçırdım lüfer sanıp:D

15. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    valla max 75 tl, yedek makaralı, ip sarmaya uygun 25 veya 30luk bi makina arıyorum şimdilik bulabildiklerim spro dragmaster c class ve silstar shuttle 2000. tica streamstar ls 2500, daiwacrossfire 1500x ve okuma safina pro spa da aklımda ama yedek makara olsun istiyorum..

16. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Catana olabilir. Spro passion yada Okuma octana olabilir yedek makarası olmayabilir son ikisinin ama iyi makineler civar fiyatlar belirttiğine göre.

Bu arada hafta sonu basınç 1022 idi ve işe yaradı :)

17. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    İnan hiç birini bilmiyorum ama tahminim tuzlu su direnci olmayacak bu makinelerin:) Catanayı hocam söylemiş bende önerebilirim uzun süre götrür:)

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Okuma Safina Pro bende var ve klepe teli sık sık takılıyor, ileri geri yaparak açıyorum çoğu zaman ve uzun soluklu spin avlarında çok can sıkıcı ve vakit kaybı oluyor. Tavsiye etmem o açıdan.

Yedek kafalı o fiyatlara catana 2500 alabilirsin bence.

Selçuk hocam basınç durumunu nerden takip ediyorsun? :)

19. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    spro passion aklımdan geçmedi değil aslında kadir abi çok övüyodu incelemesinde.. shimanonun alt seviye makinelerini alacağına farklı markanın daha iyi makinelerini alabilirsin demişti spinci bi arkadaş geçen hafta avlakta karşılaştık muhabbetini yapmıştık ozaman sordum ben catana nasıl diye o alma demişti.. aslında hala aklımda yok da değil catana ama olumsuz bi yorum alınca şevkim kalmadı.. spro dragmaster hakkında hiç yoruma ulaşamadım aslında güzel gibi duruyor..

haftasonu cumartesi akşam bende çıktım ama çok soğuktu 1 saat at çek yapıp döndüm eve ellerimi hissetmiyodum.. evet basınç bu ara 1020nin üzerine çıktı hatta bugün 1025 lerdeydi geç olmasına karşın sabah 9 gibi çıktım avlağa ama bişey yoktu yine yeni aldığım sahtelerin aksiyonunu gördüm en azından:)

20. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Volkan Abi napıyosun:)